CDR.cz - Vybráno z IT

CDR Facepalm! Co se stane, když pustíte hackera ve vězení k počítači

facepalm-logo
Pokud trávíte ve vězení delší čas, zbyde vám chvíle i na učení. Mimo čtení knih se v luxusnějších věznicích dostanete i do speciálních tříd pro vězně, kde se naučíte, jak používat počítač. Problém nastane, když do takového prostředí pustíte počítačového kriminálníka.

Nikdo pořádně netuší, jak se to mohlo stát, ale nějakým způsobem se Nicholas Webber ocitl v kurzu počítačů ve věznici v jižním Londýně. Proslul na internetu založením webu GhostMarket, kde se sdružovali vývojáři virů a zloději kreditních karet. Údajně se na tomto fóru nacházely kradené detaily o 100 000 platebních kartách. Chlapík se tedy se svými znalostmi rozhodně nešel do třídy nudit výkladem.

V počítačové učebně prý vypukl chaos, který byl způsoben průnikem do interního systému věznice. I když není stále jasné, k čemu všemu se Webber v systému dostal, lektor počítačového kurzu pan Fox byl vyhozen i přes protesty, že netušil o Webberových hackerských schopnostech.

Nicholas Webber byl v roce 2011 uvězněn na 5 let za vedení výše zmiňovaného webu s ilegálním obsahem, který měl potenciál  ke krádeži až 15 milionů liber.

cdr-facepalm

Vedení věznice si za tento fail odnáší od CDR březnový Facepalm.

Další meme příběhy

Zdroje: 

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CDR Facepalm! Co se stane, když pustíte hackera ve vězení k počítači

Čtvrtek, 7 Březen 2013 - 08:38 | randomofamber | Směji se až za břicho popadám, krásný vtip......
Středa, 6 Březen 2013 - 20:34 | Nick | Nevím, jak to mají v Londýně, ale obyčejně je...
Středa, 6 Březen 2013 - 17:28 | peca | Co jsem četl jinde, tak, prý, se stejně nemohl...
Středa, 6 Březen 2013 - 17:04 | Tomáš Bohuněk | A myslíte, že mu prodlouží trest, když zhřešil...

Zobrazit diskusi