CDR.cz - Vybráno z IT

CDR Like A Boss! - 11letý Kanaďan napsal program na krádeže účtů v online hře

runescape-logo
Když je vám 11, většinou nepřemýšlíte nad programováním. Na počítačích vás zajímají převážně hry. Chlapec z Kanady se však rozhodl napálit důvěřivé hráče a získat od nich přihlašovací údaje. Evidentně mu to vyšlo.

Kam ten svět spěje? Podle AVG dnes již programují základní aplikace i jedenáctileté děti. Aby tomu nebylo málo, využívají neznalosti svých vrstevníků k neoprávněnému zisku informací a dat. Nepřípomíná vám to něco? Dětský svět se nějak nápadně začíná podobat světu dospělých.

Mladý Kanaďan díky svým programovacím znalostem napsal jednoduchou aplikaci pro zisk přihlašovacích údajů k populární hře Runescape, která má v současné době přes 200 milionů registrovaných uživatelů. V jednoduchém okně mladík slibuje zisk libovolného počtu "zlatých" (platidla ve hře). Stačí pouze zadat uživatelské údaje a hodnotu, kterou požadujete. Výtvor s názvem Runescape Gold Hack je však podvrh a odesílá zadané údaje na e-mailovou adresu chlapce.

runescape-gold-hack
Okno aplikace Runescape Gold Hack vytvořené mladíkem

Většina chlapců v podobném věku se snaží vytáhnout před svými kamarády a předvést schopnost něco "hacknout". Mnozí si však neuvědomují, že účty online her mohou být asociovány s čísly kreditních karet a mohou představovat zdroj cenných informací o uživateli účtu, nemluvě o použití stejného hesla například na sociálních sítích. Na druhou stranu pouhý fakt, že použijete podobný program, značí, že ani vy sami to nemyslíte s digitálními subjekty úplně férově.

Get Adobe Flash player

Tony Anscombe z AVG mluví o dětských hrách "na hackery"

Celý počin není dotažený do konce, autor například používá reálný e-mail a z kódu je možné vyčíst dostatek informací k zjištění pravé identity. Kluk se má stále ohledně bezpečnosti co učit, ale pokud se dostane na tu správnou stranu z hlediska bezpečnostní etiky, může být na dobré cestě k úspěšné kariéře.

cdr-like-a-boss

Za měsíc únor dostává 11letý Kanaďan za programovací výzvu Runescape Gold Hack od CDR ocenění Like A Boss!

Další meme příběhy

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Moos (Google+)

Jirka Moos je redaktor CDR.cz a DIIT.cz, kreativec se smyslem pro humor a také blázen do zabezpečení IT systémů. Vede bezpečnostní týdeník CDR Security Update a v současné době řeší marketing a redakční spolupráce CDR/DIIT.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CDR Like A Boss! - 11letý Kanaďan napsal program na krádeže účtů v online hře

Úterý, 19 Únor 2013 - 11:03 | Mem | "Co tomu klučinovi určitě závidím, je...
Čtvrtek, 14 Únor 2013 - 12:58 | WIFT | Pravda. V 11 letech jsem sice programovat neuměl...
Čtvrtek, 14 Únor 2013 - 10:52 | Damel | IMHO na celém není nejzajímavější ono (na)...

Zobrazit diskusi