CDR.cz - Vybráno z IT

CDR na víkend: V hlavní filmové roli – podvodníček a mobilní projektor PicoP

smallest-police-chase
S velmi zajímavým dvou a půlminutovým počinem přišlo britské duo Tom Jenkins a Simon Sharp, vystupující pod pseudonymem The Theory. Jejich nový filmový klip nesoucí název Speed of Light vzbudil velmi kladné ohlasy, a to především díky chytrému použití zařízení od MicroVision.

Na letošním lednovém CESu představila společnost WOWee ve spolupráci právě s firmou MicroVision svůj koncept PicoP – laserový mobilní projektor, který slučuje jak jednotku pro přenos obrazu, tak i zvuku. Toto zařízení bylo myšleno jako takový malý projektor připojitelný k mobilnímu telefonu – tedy taková kapesní promítačka pro smartphony všeho druhu. A právě s pomocí tohoto zařízení vytvořili mladí britští tvůrci zajímavé krátké video, na které se dnes podíváme.

O snímku Speed ​​of Light předem prozradím jen to, že příběh vznikl mixem promítaných snímků na stěny, podlahu a předměty. A jak tvůrci dodávají, nebylo použito žádných dalších "CGI triků", o nafilmování se postaral digitální fotoaparát Canon 5d MKII a HD MiniCam.

Tedy se pohodlně usaďte a vychutnejte si pronásledování malého podvodníčka ve Fordu GT policejním vozem a vrtulníkem. Chybět nebudou ani rakety a monstrózní výbuchy.

Tagy: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CDR na víkend: V hlavní filmové roli – podvodníček a mobilní projektor PicoP

Žádné komentáře.