CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR SecUpdate 20 - Teroristé kvůli Snowdenovi mění šifrovací praktiky

Tiskařský šotek:
"Firmy tvořící kritickou infrastrukturu aktualizují Heartbleed"
"V poslední době aktualizovali Heartbleed také další hráči na tomto specifickém trhu, jako je Digi nebo Siemens."

Heartbleed je název chyby, kterou je postižena funkce Heartbeat. Tedy firmy aktualizují Heartbeat. Kdyby aktualizovali Heartbleed, znamenalo by to, že aktualizují přímo tu zranitelnost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Díky za feedback, už jsem se setkal s principem "aktualizovat chybu" mnohokrát, ale ve finále se neaktualizuje chyba, ale software s chybou, tedy máte pravdu :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Státy po světě začaly provádět změny, které nás velmi znepokojují." ... staty jako treba Nemecko, ze ...

Taky mate pocit, ze kdyby USA nespehovala kdekoho a jeho babicku, ale jenom skutecne teroristy, ze by Snowden nemel tu potrebu jit s temi informacemi ven?

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Otázka pro chytré hlavičky - jak poznám teroristu od "kdekoho"? To by měla NSA špehovat jen ty, kdo mají na turbanu napsáno "terorrist"?
A těch ostatních, co svůj islámský radikalismus tají nechají na pokoji, protože by náhodou mohli špehovat nevinného, že?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Stavil by som sa o milón Eur, že Angela Merkel nepatrí do skupiny "terorista" alebo "islamský radikál".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Teroristi nejsou jediní nepřátelé, že? Nechápu to překvapení z toho, že NSA šmíruje. Šmírují všechny vlády a šmírovaly i v minulosti, nepřátele i spojence.

Já nejsem tak ješitný, abych si myslel, že zajímám NSA. A ostatní lidé by také měli krotit svou ješitnost.

Takových afér už bylo. Před 20 zase byla aféra, že NSA umí prolomit DES. Pokud nevíš, co to je, tak hledej na Wikipedii.
To akorát mladí IT holobrádci myslí, že se provalilo něco zcela nečekaného a šokujícího.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Milý holobrádku, vlády nešmírují, to dělají tajné služby. Když už chceme být hnidopiši...

Zadruhé jde o míru. A NSA veškeré míry překročila několiksetnásobě, neboť jde o síť obepínající celou planetu. Příklad s Angelou Merkelovou je více než výmluvný. A mám ještě lepší. Když kdysi odposlouchávali Putina a Schrodera, tak jim pak mohli vymluvit aby nepřestali užívat dolar na vzájemné platby.

Jak tedy vidíš, nejde o teroristy. Ty ostatně USA platí a vyzbrojují jak v Sýrii, tak v Lybii tak na Ukrajině.

Jde o masivní hospodářsko-politickou špionáž. Představ si, že jsi politik, který má moc a popularitu. A máš ve skříni nějaké kostlivce a NSA je vyhmátne. A pak, když USA potřebují, tak ti "dají vědět" a buď budeš hlasovat jak chtějí anebo na tebe najednou špína vyplave.
O to tady jde.

Kdybys dával pozor, tak v roce 2001 jeden německý štoural v horkovzdušném balóně natočil infrakamerou kam jsou v těch kopulích kolem Rammsteinu natočené vlastně ty USA zradary. A ukázalo se, že do jednoho dlabou na Rusko, ale jsou užity a natočeny proti spojencům na odposlech.
Potvrdilo se tak to, co německé firmy dávno říkaly (že jim USA kradou nápady) a Američané měli kompletně odejít z Německa. A pak přišlo - jako na zavolanou - 11. září 2001...

To jen tak pro připomenutí historie.

Co se samotného odhalení týče, tak pro mnohé to nijak "nečekané" nebo "šokující" nebylo. Mnozí to říkali celé roky a roky a byli označováni za "kospirační teoretiky" a blázny, šílence, antiamerikanisty, komunisty, nácky, atd.
Nic nového pod sluncem. Opět se ukázalo, že ti "konspirační teoretikové" měli prostě opět pravdu a celý naivní zbytek světa se mýlil.
Proč říkám opět? inu stačí si vzpomenout na incident v Tonkinském zálivu (Vietnamská válka), nebo ZHN v Iráku (II. Irácká válka), atd.

Tedy i když mně toto odhalení nepřineslo jedinou novou a neznámou informaci, tak dokázalo něco daleko podstatnějšího - a sice dalo lidem, kriticky na činnost tajných služeb nahlížejících, do ruky argument.
Udělalo ze všech těch, o kterých víme, že nám lžou, lháře naprosto nabeton.

A osobně si myslím, že to tak trochu i plánovaně podpořeno, aby se odvedla pozornost od teroristů řádících v Sýrii stejně, jako se udělalo "bu bu bu" na kritiky vlád. Je to demonstrace toho, že "my můžeme vás špehovat a víme o vás vše."
Klasická zastrašovací taktika. Když opozici nelze umlčet, válečné zločiny se kupí a lidé umírají, tak nezbývá nic než otevřené výhružky.

Protože aby ti kriminálníci zůstali u moci (a že se pod dolarem láme větev), tak první musí umlčet pravdu. Nic jiného jim nezbývá, chtějí-li přežít. Je to tedy zoufalý krok. Viz.:
http://www.youtube.com/watch?v=7PxEuYUUMJI
http://www.youtube.com/watch?v=CroiMURk8SU

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

TLDR

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Moc by mě zajímalo, kdo s touhle úžasnou dolarovou konspirací přišel. Ani bych se nedivil, kdyby její části vznikaly v Moskvě, stejně jako v 80. letech KGB šířila, že AIDS je nemoc uniklá z US vojenských laboratoří. Před 100 lety byste jistě se stejným zápalem věřil Protokolům sionských mudrců.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"kdo s touhle úžasnou dolarovou konspirací přišel" ... já nevím, pane, že by... historie?

Jinak bych doporučoval se trochu vzdělávat, protože jde bohužel o fakt, který nás brzy může zatraceně bolet všechny, takže by nebylo od věci si uvědomit, o co tady jde. Poměrně rychle Vám to vysvětlí toto video, pokud nemáte problém s angličtinou a jste tedy alespoň základně vzdělán:
http://www.youtube.com/watch?v=1_uLwHFR2aA

Pokud nezvládáte, tak já vám to brutálně zjednoduším. Po WW2 se Bretonwoodskými dohodami domluvilo, že jako světovou rezervní měnu budou všechny státy používat dolar. To by umožnilo USA tisknout toliko papírky a dostávat za ně zboží, služby, patenty, technologie, lidi... Proto součástí dohody bylo, že 1 trojská unce zlata bude za 35 dolarů. Tato důležitá dolořka znamenala, že dolar byl tak dobrý, jako zlato a že tím, kolik mají zlata, budou USA omezeny v tom, aby netiskly příliš moc dolarů a nevydělávali na tom, protože platby mohly být i ve zlatě, ne jen v dolarech.
Tato dohoda platila od roku 1944 a systém obchodu na světě se přizpůsobil, neb dolar byl stejně dobrý, jako zlato.
Jenže jak USA bohatly (stačí tisknout papírky, netřeba ani nic vyrábět a navíc ekonomika USA po válce byla víc než dobře rozjetá) tak přišli pochybovači s tím, že USA tisknou moc dolarů a nemají je podložené zlatem, tedy že se děje přesně to, jak banky okrádají lidi běžně, že půjčují peníze, které nemají.
Za Vietnamské války bylo již jasné, že USA nemohou mít tolik zlata, kolik je dolarů v oběhu a protože se dolary začaly hromadit v bance ve Francii, tak Charles DeGaule žádal platbu z USA nadále ve zlatě, když je přeci dolar stejně dobrý jako zlato, že.
A pak přišlo nevyhnuté - v roce 1971 vystoupil Nixon v televizi a "dočasně" pozastavil směnitelnost dolaru za zlato, aby "ochránil dolar přes spekulanty."
To byla naprostá krádež pro celý zbytek světa a bylo jasné, že s námi všemi USA vyběhly a že nikdy neměli ani zájem tuto dohodu dodržet, proto tiskli dolary, jak bylo třeba.

Aby se dolar nezhroutil, tak Nixon udělal geniální tah - přesvědčil středověké opice v Rijádu a další "bohulibé diktátory" co trestají kritiku 1000 ranami bičem a 10 lety vězení (a za to vězení se ušetří...) - že výměnou za to, že ropu budou prodávat za dolar, jim zajistí bezpečnost US army. Tedy pokud by např. v SA chtěli občané demokracii a ne království, kde král má poslední slovo, tak je US army postřílí. A to proto, aby všichni v OPECU prodávali ropu jen za dolar.

Pokud moderní společnost potřebuje benzín, pak potřebuje dolar. Neb jen za dolar lze ropu koupit, že? Takže USA mají zajištěné odbytiště dolarů a stačí je jen tisknout. Jde tzv. o Petrodolar. I ČR musí udržovat zásobu dolarů, aby si mohla nakoupit plyn/ropu z Ruska. Absurdní? Bohužel ano. Proto Rusko nyní bude po Ukrajině opouštět dolar a to bude problém pro USA v několika letech. Velký.

Co udělal Saddám, že na něj vletěli USA v roce 2003? Neměl ZHN, to víme. Tak co? Plynoval Kurdy? Ale kdež... když plynoval Iránce, tak mu USA ty zbraně dodávali a vsadím se, že v Pentagonu mají ještě účtenky. Bohužel to jako důkaz ZHN vytáhnout nemohou :))) Tak o co šlo?
Kdybys dával pozor tak víš, že šlo o to, že strejda Sadďour začal prodávat ropu za potraviny a pak za Eura. To vedlo k invazi, nic jiného. Jak to vím? Protože hned po invazi byla ropa zase prodávána za dolary, i když tím se zisk Iráku snížil o 20%. Takže...? To je důkaz, žádná konspirace nebo teorie. Fakta.

Jiné fakta? Ok... NSA zhatila Schröderovi a Putinovi plán s eurem:
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/327395-.html
...počátkem roku 2008 zvažovali, že by euro nahradilo dolar jako klíčovou měnu v bilaterálním obchodě se surovinami... Washington reagoval na plán Schröder–Putin podrážděně. Kdyby přišel o dolar, varovali analytici, mohlo by to vést k nevypočitatelným důsledkům.

Jinak řečeno, pokud by USA nemohli jen tisknout bezcenné papírky a dostávat za to suroviny, zboží, práci, technologie atd. tak by to jistě vedlo k "nevypočítatelným důsledků" - ovšem jen pro USA, které takto okrádají dolarem celý svět a např. Němcům chtějí dodat jejich zlato (!) až za 8 let z USA. To se bude 8 let těžit, než ho "dostanou zpět" nebo jak?!

...

Tady vidíš, že dolar je nástroj, kterým USA zdaňují celý svět a jakmile padne, tak padnou USA.

A je načase protože sice NSA tvrdila, že špicluje jen metadata, ale teď Snowden ukázal dokumenty, že např. celým Bahamám odposlouchávají komplet hovory:
http://scgnews.com/nsa-recording-every-cellphone-call-in-bahamas-without...

"According to the Snowden documents the NSA used backdoors obtained through the DEA to gain access to the country's cellular network and to record "full-take" audio.

This surveillance was made possible through a top-secret system code-named SOMALGET, which is part of the NSA's MYSTIC program."

Takže zase víme, že nám lhali a nešpiclují všem jen metadata, berou komplet vše i s audiem. Takže všichni na Bahamách jsou teroristé? :))))))) Podle USA/NSA tedy ano :)))))

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Je fascinující, jak jste o té pravdě přesvědčen. Bohužel celá ta popsaná úvaha má jednu zásadní chybu. Vaše "Takže USA mají zajištěné odbytiště dolarů a stačí je jen tisknout." je tak trochu ekonomický nesmysl. Když těmi dolary zaplatím za ropu třeba Rusku, tak se tím ty dolary neztratí. Rusko za ně zase zaplatí mě nebo někomu jinému. Pokud si je nedrží jako rezervu, tak jsou dále v oběhu, až za ně koupí ropu zase někdo další. Takže obchodování s ropou v dolarech umožňuje zdůvodnit značně vyšší počet vytištěných dolarů, než by jinak bylo třeba, ale zdaleka to neznamená, že by jen mohli tisknout nové. A mimochodem, i za dob zlatého standardu tu inflace byla, to že banka umožňovala směnu za zlato neznamenalo, že by dokázala vyměnit vše (byť to slibovala).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Já sice o ekonomice vím kulový (a drze se k tomu přiznávám), ale jak přesně chcete implementovat mírně inflační (tj. prorůstovou) ekonomiku s měnou plně krytou prvkem, jehož zdroj je nutně omezen? Skoro mi připadá, jako byste se snažil přesvědčit lidi, že zlato jako podklad měny je snad dobrý nápad, což mi přijde jako mimořádně scestná myšlenka (nejen proto, že ho pak všichni budou hromadit v trezorech, místo toho, aby se používalo pro technické aplikace, kde je pro své fyzikální a chemické vlastnosti *skutečně* užitečné).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A skutecne chceme implementovat inflacni ekonomiku? A tim myslim obycejne lidi, ne ty, kteri na te soucasne ekonomice bohatnou ...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pane Rašíne, vy jste se nám převtělil? ;-)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by měna byla založená na něčem s pevným počtem, tak bude deflační jen díky růstu populace. V takovém systému je opravdu nejlepší neinvestovat a syslit zlaťáky. Je potřeba nezapomínat na to, že i za zlatého standardu množství peněz v ekonomice stále rostlo díky těžbě zlata. Zvlášť americká a následně jihoafrická zlatá horečka způsobily docela slušný nárůst. Ale v průměru to +- sledovalo růst populace.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

TVL kde na to chodis? Se vsadim, ze veris i na to, ze kruhy v obili delaji mimozemstani .......
S muzes s anarchistama a teroristama podat ruku ..... Lojza Suchanek a WIFT jsou tu tim docela znami:o)
Mimochodem po jejich prohlaseni v diskuzich, ze je kazdeho vec, co dela, jestli treba ridi ozraly ..... bych se vubec nedivil, kdyby je nejaky automaticky crawler zacal sledovat a oznacil jako potencialne nebezpecne lidi:o)))

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Absolutne nechapu, proc me jakkoliv spojujes a tema "konspiracnima" srackama. Osobne souhlasim spise s tim, jak to o tech vecech pises ty, sice bych to řekl místy malicko jinak, ale pokud pominu detaily, tak souhlasim. Tak nechapu, proc se do me navážíš.
Jinak si zjisti, co to znamena anarchie. Anarchismus je totiž KRAJNE PRAVICOVY názor, nikoliv levicovy, jak si to asi predstavujes ty.
Anarchie ve strucnosti znamena "sam si rozhoduji o svém zivote, delam svobodna rozhodnuti a nesu si za ne absolutni odpovědnost". Prave proto rikam, necht si clovek ridi klidne ozraly, pokud tim nikomu neublizi. Pokud však nekoho zabije, necht se nedivi, ze ho pozustali umlatej vidlema. Ano, v dnesni době to není mozne. Ale jsem absolutne presvedceny, ze toto je jediny ferovy systém. Nesouhlasim s tim, ze je potřeba nekoho preventivne zlikvidovat jen proto, ze by mozna mohl někomu udelat něco spatneho. Viz Minority Report. Mam za to, ze systém, kdy bude ridic vedet, ze pokud nekomu ublizi, muze byt ublizeno i jemu, bude generovat méně takových zlych situacích, nez dnes. To same plati pro situaci, kdy zlodej bude vedet, ze když vleze nekomu do baraku, tak ho tam muze někdo umlátit lopatou. Opet to docela snizi motivaci zlodeje do toho baraku lezt.
Atd atd

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte pravdu, že anarchismus je krajně pravicový názor. Klasičtí anarchisté (co je známe už od 19. století) totiž neuznávají ani právo na majetek, což se s pravicí slučuje dost těžko. Takže máte zleva klasické anarchisty a zprava se jim blíží anarcholiberálové, kam se asi můžete zařadit :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladam ovšem, ze to jsou od nich takove ty silacke reci, které by v realu rychle vyprchaly. Ono v okamziku, kdy by z člověka jiny v -20 stupnich rval i to poslední tricko se slovy, ze to tricko rozhodne není jeho, takze si ho vezme, tak by se situace razem vyjasnila, jak to je :-))

Ale dobře, pokud mame byt presni, tak jsem "anarchokapitalista", coz znamena, ze jsem presvedcen, ze každý clovek ma prirozene pravo vlastnit majetek, který mu nemůže byt proti jeho vuli odcizit, a stejne tak vlastní sve vlastní telo, které mu nikdo bez jeho vule nesmí odcizit/poskodit...zjednodusene receno :-)
Pokud by totiž někdo řekl, ze neexistuje ZADNE vlastnicke pravo, potom by to znamenalo, ze je plne v poradku k nekomu prijit, useknout mu ruku a tu si opect na ohynku, například.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Stejne jako s tim ozralcem na silnicich, je to i s teroristou (je to ZCELA stejna analogie preventivniho utoku) .... prece ho nebudu stihat za to, ze si na sebe oblikne sebevrazednou vestu nebo tak ne??? .... sak ona treba taky nemusi vybuchnout, treba ji bude mit jen z legrace .... pripadne po vybuchu se muze stat, ze ani nikoho nezabije .... a kdyz vybuchne, tak zabije sebe, tak je potrestan, takze je to vse v poradku? OPRAVDU????????????????????????
Uz vidim, jak budes v klidu az kolem tveho domecku bude soused jezdit kazdy den navaleny 150kou, uz ti malem 5x prejel decka, ale vzdy to nejak vybral .... ale je to v poradku, protoze kdyz ti je jednou prejede (a chytnou ho), tak pujde do kriminalu a to te hreje u srdce ... prece mu nebudes branit v jeho svatem pravu, jezdit ozraly ne???? Kdyz ho chytnou, dostane, co si zaslouzi .... pet let podminku a rok zakaz rizeni, to je prece spravedlnost, proc mu brat ridicak preventivne ze?:o))))
Z uvazovani lidi jako ty mam vnitrne srandu ..... tak nejak .... svym zpusobem .... bohuzel stale vice vidim, ze lidi jako ty, se dostavaji i k realne moci a to uz je spatne. Proste lidi s IQ kopace kanalu, by meli kopat kanaly a ne o nicem rozhodovat .....
Pravidlo prevence plati vlastne ve veskerych lidskych odvetvich, je to jedno z primarnich zakonu logiky veci ..... proti terorismu, ozralcum na silnici atd., se samozrejme muzes branit jizdou v tanku, vetsima stenama, vetsima zbranema, ale vzdy bude jedine skutecne reseni prevence! NIC JINEHO!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vkladas mi do ust věci, které jsem nerekl, a ani si je nemyslim. Chovas se jak nevychovane hovado,urazis, diskutovat se s tebou neda - obavam se, ze o to ani nemas zajem.
Takze s tebou s nejakyma debatama koncim...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Jj, sak taky snowdena jen ti holobradci a pulmozci obdivujou, nikdo jiny .... no, jeste prave ti teroristi, protoze si ziskal obrovskou medialni podporu.
Nezbyva nez doufat, ze snowden skonci nakonec nekde ve fuckistanu, kde ho odpravi sebevrazedny terorista jako collateral damage:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz si tady tak nejak inteligence ty lidi v diskuzich rozdeluju a zatim to vypada, ze celkem presne:o)

Ty fakt nechapes, ze snowden nic nevedel? Fakt si myslis, ze ti spatni z NSA, CIA by nechali nekoho, kdo by neco vedel, nazivu??? Tak ja to tobe a vsem ostatnim zde s podprumernou inteligenci, vysvetlim ano? On nikdy nerekl NIC konkretniho .... jediny kdo z nej udelal "nekoho" byli novinari. Jen si precti jeho prohlaseni, NIKDY NIC NEREKL! Nikdy nezverejnil ZADNY dokument .... vsechny informace od nej chodily co tyden, aby mel dostatek casu to sepsat pro novinare ..... jen uplny trotl a dement, tohle nevidi ..... to je asi kdybych ja rekl, ze americka tajna sluzba nebo mosad ma v CR sve agenty:o) OMFG, TAKY KUWA ABY NEMELI, SAMOZREJME ZE MAJI!!! MAJI JE VSUDE, STEJNE JAKO CR MA SVE AGENTY V USA A NIKOHO TO NEPREKVAPUJE! Snowden nerekl NIC KONKRETNIHO, je to jen medialni postava, ktera vystrasila teroristi, kteri si zacnou davat pozor na komunikaci a odserou to pouze nevinni lide! Nic jineho se nezmenilo ...... nezmenilo se sifrovani, dokonce ani na heartbleed bug se neprislo za ty mesice od jeho kecu, proste NIC! Uved konkretni pripad neceho dobreho, co snowdenovy kecy prinesly. NIC, ABSOLUTNE NIC! Nikdo z normalnich lidi nezacal vis sifrovat, nic se nezmenilo ..... jedine, co se zmenilo je, ze se lidi citi nebezpecne, vyvalalo to paniku ..... vetsinou u lidi se spatnym svedomim, ostatnim je to zcela u prdele ..... takze si priznej, ze jediny dusledek to ma v tom, ze teroristi zacali sifrovat a bude hur je chytit! NIC VIC, pokud nepocitam ty obrovske nadpisy a par novinaru, co si na tom vystaveli karieru ..... pro obecnou internetovou bezpecnost vsechny tyhle prohlaseni maji ZCELA PRESNE nulovy dusledek ..... pro tu realnou bezpecnost je diky sofistikovanejsim teroristum, na svete mnohem nebezpecnej ....
Pokud jsem uplne mimo, uvitam opravu:)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Digi International a IT bezpečnost to je dobrý oxymoron. Divím se že někdo u Embedded škatulek a různých SCADA/IPC sytému zrovna zajímá Heartbeat. Tyhle věci jsou děravější než pravý švýcarský ementál. Pokud tam zrovna nebude Heartbeat tak je sousta dalších možností. Mluvím z vlastní zkušenosti protože též vyvíjím "děravé" škatule.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mno odkazal bych na mnohe ze svych komentaru, kde jsem psal, ze snowden neni nic jineho nez teroristicky zmrd, ktery ohrozuje bezpecnost nas vsech a jedine, co z jeho trapnych vystoupeni vyplyne bude, ze teroristi si budou davat vetsiho bacha ...... to bylo kamenovani a minusu, ze nechapu, co je svoboda a podobne picoviny od pochybnych uzivatelu ..... a uz je to tady .....

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Diky za minusy, presne jste vystihli mou pointu:)

P.S.: kdyz tady chodi uz jenom povetsinou linuxari ...... clovek si muze rikat, co je to asi za lidi ... snowdenovi fandi povetsinou jen teroristi, fasisti a lidi s IQ nizsi nez 70, to o mnohem vypovida:)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K tomuto clanku se primo hodi http://www.youtube.com/watch?v=c6Mx2mxpaCY :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, tak jiste je, ze se uz snowden opakovat nebude ..... myslim, ze kdyby se priste jeste nekdo jen zdanlive podobny objevil, tak bude mrtvy driv nez stihne rict krles ..... nejsmutnejsi na tom celem je, to, co lidi s nizsim IQ zkratka nechapou (staci procist diskuze zde) .... on vlastne nic nevyzradil, ale stejne vsem uskodil. Vsichni dobre vedeli a nadale vedi, jak fungujou tajne sluzby a nikoho (s IQ rekneme vic jak 90) to neprekvapilo a nijak se tim nevzrusoval. JEDINA, skutecne JEDINA vec, ktere snowden (analogie k novodobemu hitlerovi by se hodila) dosahl, je to, ne ze by si lidi davali vic pozor nebo ze by se zacalo vic sifrovat mezi beznyma lidma (sifrovane porno nikoho nezajima) .... skutecne JEDINA JEDNA vec je ta, ze si vetsi pozor budou davat lidi s IQ nizsim nez tech 90, mozna 70, proste teroristi, simpletoni, kteri to neznali a timhle vytroubenim do sveta o tom rekl i uplnym pitomcum .... cili presne ti lidi, proti kterym tyhle tajne bezpecnostni slozky stoji ..... snowdena za hrdinu muze mit leda totalni vylizana pica, tot muj fundovany nazor.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Snowden se opakovat bude, takových už bylo mnohem víc. Jediný rozdíl je, že Snowden to dřív pustil do médií, takže o tom víme všichni. Dříve takovéhoto člověka okamžitě vytěžila tajná služba protistrany a za některé informátory můžeme být doteď vděční.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

....béééé, Snowden prozradil jak šmírujeme a my, protože chceme šmírovat dál, musíme změnit postupy. VÍTE CO NÁS TO BUDE STÁT MILIARD DOLARŮ!?!?!

No a co... To je vaše věc, kam investujete vlastní peníze a kolik...

Netvrďte, že jste si naivně mysleli, že nebudete nikdy muset postupy měnit...

Ta věta o nečestném chování v oboru špionáže mě neuvěřitelně rozesmála...

Mike Rogers musel v den uvedeného prohlášení určitě jíst vtipnou kaši...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

"Mujahideenova tajemství"

No fuj. Snad "tajemství mudžáhidů", ne? "Mujahideen" je množné číslo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Díky za info, opraveno.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.