CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR/DIIT Android aplikace pro naše věrné

Já mám jiný dotaz, proč *aplikace*? Proč prostě neuděláte dobrý layout webu pro mobilní telefony? Pak se to dá číst dobře všude, nehledě na operační systém. A když odebírám novinky přes RSS čtečku, tak se mi vždycky otvírá článek v prohlížeči. Přecházet kvůli tomu do speciální aplikace nebudu. Dobrý mobilní web by vyřešil všechno.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Současné CDR/DIIT má IMHO docela dobrý layout i pro mobily. A to tam nelezu z žádného Note ani podobného obra, ale většinou starým 4" androidem. Dvojtapem si zoomnu na článek (perex), tím "přijdu" o pravý sloupec, pak je to pěkně čitelné a všechny obrázky a linky jsou k dispozici.

Jistě, opravdu dobrý mobilní layout je pořád někde jinde, ale mám k dispozici všechny funkce - to je mnohem lepší, než ořezané mobilní weby, např. bez diskuse - a celkově je to mnohem lepší, než drátem do oka.

Jako side effect přijdu taky o reklamu, která se koncentruje právě v pravém sloupci, ale protože nevím, jak to teď funguje (jestli se platí proklik nebo i zobrazení), přijde mi to jako řešení, kdy se vlk nažere a koza zůstane celá.

Jo a doporučuji mobilní Firefox - zdaleka nejlepší browser. :-)

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

Jako jo, dá se to používat (taky mám Firefox). I když mi to po zazoomování a scrollování občas ujíždí doprava (na ten pravý proužek). Ale z hlediska mobilních dat bych hodně ocenil, kdyby se nenačítala spousta proužků a desítky obrázků okolo. Třeba root.cz nebo zive.cz mají moc hezký mobilní web, kde je pouze text a obrázky z článku (s případnou jednou reklamou, no co už), a sežere to *mnohem* méně dat než klasický stránka. Taky to má výhodu, že to respektuje velikost písma definovaného v prohlížeči, takže není potřeba pořád zoomovat.

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

Aplikace byl projekt, který se připravoval již delší dobu. Z uživatelského hlediska nabízí pohodlnější a rychlejší možnost čtení článků, přechodu mezi nimi a do budoucna i další funkce a vychytávky :)

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Přesto by webové mobilní rozhraní podle mě stálo za zvážení. Nedokážu si představit, kdyby to takhle dělali všichni, že bych měl prostě jen místo RSS čtečky a webového prohlížeče 50 aplikací pro každou stránku, to opravdu ne, děkuji.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

S tímto se naprosto ztotožňuji. Možná se to může líbit lidem, kteří web navštěvují ručně, ale pro lidi používající RSS čtečky to použitelné není (což, vzhledem k technickému zaměření webu, tzn techničtěji zaměřenému obecenstvu, bude asi docela častý jev). Dobrý mobilní web také nemá problémy s velikostí písma, swipe tam funguje (do podpory v HTML nevidím, ale třeba na gog.com funguje, takže nějak to jde), a denní/noční režim by se zřejmě dal řešit tlačítkem přepínající CSS. Mě by to maximálně stačilo, a fungovalo by to všude a pro všechny, ne jen pro vybrané mobilní platformy a využívající danou aplikaci.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě napadá...nemohla by RSS čtečka chytře pomocí intents zobrazovat články pomocí správné aplikace, pokud je nainstalovaná, a pomocí prohlížeče, pokud nainstalovaná není?

+1
-36
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale co s webovými čtečkami? :-) Používám vynikající Selfoss a plugin do Firefoxu na zobrazení DIIT v aplikaci se mi určitě dělat nechce. :-)

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Šlo by to, kdyby to android podporoval (zatím podle mě nepodporuje), ale z mého pohledu to zabíjí princip webu jako interoperabilního a multiplatformního média. Nechceme se dostat zpět k uzavřeným světům, chceme věci, které fungují vždy a všude.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Ano, určitě je to v plánu asociovat url s cdr/diit aplikací aby mohli být otevřeny v ní :) Uvidíme jaký bude zájem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To je vyborny argument, ze sa projekt pripravoval uz dlho :) Suhlasim so vsetkymi okolo, lepsi a lacnejsi je dobre nakodovany web, ako dalsia zbytocna appka. Cim menej aplikacii v telefone, tym lepsie. Alebo sa mylim ?!

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

me se v androidu stavalo, ze obcas nekde problikaval nejaky zatoulany DIV, ale jinak to bylo relativne pouzitelne. ale ne idealni.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím tomu dobře, že bez účtu na síti G+ není možné aplikaci získat?

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Není. Bohužel, jen takto je možné publikovat aplikaci pro testování.
Každopádně když máte Google účet (a pro play store mít musíte), nevidím důvod G+ nemít aktivované (a klidně nepoužívat), stejně tam Google ty data má :)

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

je videt ze nevite ze G+ je doprovolne ja ho taky nemam nepouzivam a zadne data tam nejsou a protoze je aplikace jen pro G+ tak si ji ....

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě že jsou, je jedno, jestli profil máte nebo ne. Jako třeba u Facebooku je taky běžná praxe, že ačkoliv profil mít nemusíte, dat u něho máte prakticky stejně jako byste měl a vcelku přesně asociovaných s Vaší osobou. Bohužel, tyhle služby už jsou všude.

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Aplikaci taky nechápu. Je pravda, že DIIT je jeden z webů, který musím na mobilu číst na landscape a zoomnout, nicméně s aplikacemi pro konkrétní weby jsem to zkoušel a opravdu si neumím představit spouštět pro každý web jinou aplikaci. Ne. Jsem v prohlížeči a stránka je responzivní, natáhne se mi na nudli a já čtu, co potřebuju, je to nejpohodlnější a nemusím používat obě ruce. Smysl aplikace mi tudíž uniká.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

aplikace neaplikace... ale co takhle neco do Kindlu? to, ze si DIIT ani CDR nemuzu cist v Kindlu me strasne vadilo :(
(ted jsem bez Kindlu i bez smartphonu takze to nejak zvladam, ale sveho casu kdyz jsem hledal platky ke cteni na Kindlu tak mi chybejici DIIT hodne chybel, a i pres to ze to resili na agregatoru kindly.cz)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Moc tomu nerozumím, není to tak dávno, co tu kdosi z redakce argumentoval zprznění webu lepší čitelností na mobilech a tabletech, takže k čemu aplikace?

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Nechysta sa zlucenie Diit a Cdr ? Ja by som bol za :)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš asi tak rok potom, co se sloučí Modeler a Layout v Lightwave 3D. :-)

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Clanky z blogu sa na mobile nezobrazuju? Clanok Proč si myslím, že by Windows 10 mohly mít úspěch? totiz nevidim ani v jednej android aplikacii.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Díky za poznatek :) Zavedení blogů jist zvážíme.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.