CDR.cz - Vybráno z IT

CeBIT 2017 bude ve znamení chytrých automobilů, IoT a dronů, zavolá i Snowden

Cebit Preview 5
Budoucnost patří automobilům bez lidských řidičů, rozšířené realitě, díky které si prohlédnete hotelový pokoj ještě před tím, než si jej zarezervujete, nebo třeba umělé inteligenci, která vám pomůže s každodenními úkoly. Na co se můžeme letos těšit na CeBITu?

Technologický veletrh CeBIT 2017 v německém Hannoveru se nezadržitelně blíží. Již 20.-25. března se otevřou brány místního výstaviště a přivítají na 3 000 vystavovatelů a 250 000 návštěvníků.

Cebit Preview 1Cebit Preview 2

Na návštěvníky budou čekat i startupy, jako je Fotokite, který vyvíjí bezpečného drona na "provázku" - jediný dron, který získal v Californii povolení přeletu nad lidmi. Nebo třeba borci ze senseBox, kteří nabízí IoT platformu pro připojení senzorů a otevřená data poté nabízí každému.

25. ledna na novinářském CeBIT Press Preview představili zástupci veletrhu pohled na současný trh a na tématiku letošního ročníku veletrhu. Partnerskou zemí se stalo Japonsko a těšit se tak můžeme na 120 vystavovatelů a startupů z této země. 

Letos se můžeme těšit více zajímavých technologií

Ředitel výstavy Oliver Freese mluvil hlavně o vlivu digitalizace na společnost i samotný průmysl. Bez technologií se neobejde prakticky žádné odvětví a spousta technologií se přesouvá z laboratoře do praxe. Přestože byl trend inovací poměrně pozvolný, situace se zlepšuje a na slidu z prezentace lze vidět, že přístup k inovacím bude hrát stále větší roli.

Cebit

Konkrétně zmínil např. využití dronů v nejrůznějších oblastech našeho života. Právě na drony pro soukromé i průmyslové využití bude prý letošní ročník hojný. Těšit se můžeme i na zapojení prvků internetu věcí a hojnou oblastí bude automobilový průmysl.

Z automobilek se na veletrhu se svými elektromobily a autonomními systémy objeví Toyota, Nisan, Mitsubishi, Volkswagen a v neposlední řadě Tesla se svým modelem S a demonstracemi aktualizovaného řídícího systému.

Cebit Preview 3

CeBIT pro letošní ročník přidává sekci startupů a zavádí nový formát ve stylu tzv. fuck-upů. Jedná se o neúspěšné podnikatelské příběhy a "průsery" podané formou prezentace. Chybět nebude ani tradiční série řečníků v čele s Edwardem Snowdenem, který se formou videohovoru bude vyjadřovat k tématu čipování lidí a ochrany soukromí.

O zajímavých novinkách z veletrhu vás budeme v březnu informovat přímo z místa konání.

Zdroje: 

Vlastní

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CeBIT 2017 bude ve znamení chytrých automobilů, IoT a dronů, zavolá i Snowden

Čtvrtek, 26 Leden 2017 - 12:33 | NRX | "Konkrétně zmínil např. využití dronů v...

Zobrazit diskusi