CDR.cz - Vybráno z IT

CES 2013: Microsoft Xbox IllumiRoom - hraní bez hranic

illumiroom
Veletrh CES odhalil další revoluční novinku, tentokrát ze světa herních konzolí. Microsoft v průběhu přednášky Samsungu představil systém Xbox IllumiRoom, který vám poskytne zcela nový herní zážitek.

Microsoft Xbox IllumiRoom se skládá z herní konzole Xbox a z projektoru, který vám po celé místnosti promítá doprovodné efekty. Hráč je tak ještě více vtažen do hry, jejíž součástí není pouze televizní obrazovka, ale také okolní zdi. Projektor pomocí infračerveného světla snímá pozici hráče i geometrii stěn, které se rázem stanou originální herní součástí. Vše probíhá v reálném čase bez počítačových efektů.

xbox-patent

Firma svůj nápad poprvé odhalila v září loňského roku se svým novým patentem. Technologie by měla spolupracovat s chystanými 3D brýlemi Kinect Glasses, které jsou známé pod kódovým označením Fortaleza.

Zatím se jedná pouze o vývojovou verzi produktu. Další informace o chystaném systému by měla firma sdělit na konferenci CHI 2013, která se koná 27. dubna 2013 v Paříži. Očekává se, že Microsoft novou verzi Xboxu 720 (údajně s pojmenováním Kryptos) oficiálně představí na herním veletrhu E3 ještě tento rok.

Tagy: 
Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku CES 2013: Microsoft Xbox IllumiRoom - hraní bez hranic

Úterý, 22 Leden 2013 - 10:54 | DRK | Hmm nemyslím si že by si to zasloužilo patent....
Čtvrtek, 17 Leden 2013 - 07:41 | AndyF1 | To vyera fajn. Sice im to trochu trhalo asi nizke...

Zobrazit diskusi