CDR.cz - Vybráno z IT

Cesta za sny: To the Moon přináší dojemný příběh na novou generaci konzolí

Zdroj: Shuttestock

Fanoušci indie her se mají na co těšit! Populární titul To the Moon, který si svou emotivní a dojemnou atmosférou získal srdce hráčů po celém světě, se dočká své premiéry na konzolích nové generace. Vývojářské studio Freebird Games a vydavatel Serenity Forge potvrdili, že hra bude dostupná pro Xbox Series X/S a PlayStation 5 již 8. října za cenu 10 dolarů.

Cesta do minulosti a naplnění snů

Původní hra To the Moon, vydaná v roce 2011, se v herním světě zapsala jako titul, který kombinuje jemný humor s hlubokou emocí. Hráči sledují osudy dvou doktorů, kteří pomocí technologie umožňují umírajícím pacientům vrátit se do své minulosti a splnit si své největší přání. Johnny, starý muž, který je ústřední postavou příběhu, má poslední přání – podívat se na Měsíc. Celá hra se tak odvíjí v jeho mysli, kde se hráči vydávají na dojemnou a fascinující cestu, plnou vzpomínek, záhad a těžkých rozhodnutí.

Přestože jde o pixel-art hru s jednoduchou grafikou, příběh a emoce, které hráč zažívá, jsou mnohdy srovnatelné s těmi největšími herními tituly. To the Moon klade důraz na naraci a vnitřní prožitky, což z něj činí jeden z nejvíce uznávaných herních titulů svého druhu.

Novinky a pokračování série

Vedle portu pro nové konzole připravili Freebird Games také novinku pro fanoušky série. Krátká epizoda s názvem Just a To the Moon Series Beach Episode, kterou vývojáři označují jako „polovinu závěru“ celé série, je již dostupná na Steamu. Tato epizoda je dalším z řady krátkých příběhů, které doplňují hlavní dějové linky hry a nabízí hráčům nový úhel pohledu na konec celé série.

Zdroj: YouTube

Původní hra To the Moon se dočkala pokračování v podobě hry Finding Paradise, která se zaměřuje na nového pacienta a jeho přání. Freebird Games také vydali Imposter Factory, časově cestující detektivní příběh s prvky sci-fi, a další krátkou epizodu A Bird Story, která svou jednoduchostí a přesto hlubokou emotivní silou dokázala hráče znovu rozplakat.

Co můžete očekávat od konzolové verze?

Přechod hry na nové konzole znamená, že se dočkáme nejen optimalizace pro moderní hardware, ale také možnosti hrát na velkých obrazovkách s vylepšeným ovládáním. Cena 10 dolarů za tento port je rozhodně příznivá a dává možnost jak starým fanouškům, tak novým hráčům prožít příběh, který se dotýká těch nejhlubších emocí.

To the Moon není jen další hra o cestování časem, ale zaměřuje se na lidské sny, životní rozhodnutí a na to, jak naše volby ovlivňují naši budoucnost. Vzhledem k tomu, jak velký úspěch hra za svou existenci sklidila, je port pro moderní konzole příležitostí pro další generaci hráčů objevit tento skrytý klenot.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Cesta za sny: To the Moon přináší dojemný příběh na novou generaci konzolí

Žádné komentáře.