CDR.cz - Vybráno z IT

Chce být víc než smartwatch. Ruffus Cuff s velkým displejem pro bolavé zápěstí

Maxresdefault 6
Rufus Cuff se nás snaží přesvědčit, ať zapomeneme na smartwatch na rukou a mobily v kapsách. Budeme nosit smartphony na zápěstí! A nebo snad raději ne?

Rufus Cuff je počítač na zápěstí ruky od poměrně mladé vývojářské společnosti Rufus Labs Developer. Nutno říct, že ve Rufus Labs vzali svou vnější presentaci za správný konec. Působí svěže, přátelsky a věrohodně. Snad díky tomu mají na předobjednávkové kampani vybráno téměř milion dolarů.

Tento, říkejme, tablet na zápěstí se dokonce už dočkal prvních recenzí převážně z řad zahraničních novinářů. První názory jsou vesměs rozdílné. Někomu se myšlenka líbí a zamlouvá, jiní ji odsuzují, že si mohou na břicho rovnou nalepit tablet a nemusí nosit Leelin zápěstní počítač z Futuramy. Objevily se dokonce i přirovnání k PipBoyům z úspěšné herní série Fallout.

Na třech zásadních věcech se ale recenzenti povětšinou vždy shodli: zařízení je nepříjemně horké, potí se v něm ruka a přední kamera je otřesná.

Rufus Cuff Wrist Communicator

Ve svých útrobách nabídne Rufus Cuff připojení k WiFi, BT, veškerý fitness hardware, na který jsme zvyklí ze smarwatch (GPS, akcelometr, gyroskop, kompas apod.), 3,2palcový displej a přední kameru s rozlišením 640x480 pixelů.

Výkonný ředitel vývojářské společnosti Gabe Grifoni ale jejich myšlence věří. Je přesvědčen, že v rozmezí desíti let budou taková zařízení zcela běžná, i když ne v takovéto podobě. Sám je přesvědčen, že chytrým telefonům v našich kapsách už dávno odzvonilo.

Další využití vidí u zaměstnanců, kde prosazuje myšlenku, že Rufus Cuff by měl být zcela standardním doplňkem pracovního oděvu. Zejména v hotelnictví, restauracích, či při firemních inventurách. To samo o sobě není úplně špatná myšlenka, vezmeme-li v úvahu možnosti, které mohou nabídnout vlastní aplikace, a přihlédneme-li k tomu, že v řadě zaměstnání se bez přenosného počítače neobejdeme už pár let. Například při objednávkách u zákazníka, v inventuře, navigaci apod.

0519 Cuffs 5 1

Relativně nízká cena 300 USD (7 tisíc korun) této myšlence také nahrává do karet. I když si neumím představit investici menších společností pro svých (řekněme) 10 zaměstnanců.

Po veleúspěšné crowfundingové kampani Grifoni začal dostávat neočekávané telefonáty a emaily od společností a jejich zaměstnanců. "Dostáváme kupu emailů od zaměstnanců skladů a hoteliérů," potvrdil serveru Engadget. Společnost oslovilo dokonce samotné UPS, gigant v balíkové přepravě.

0519 Cuffs 11 10519 Cuffs 3 Ed 2

U firemních zákazníků má tedy Rufus Cuff své jisté místo už teď, co ale na to běžný koncový spotřebitel? Všeobecně se nedoporučuje na koupi tohoto tabletu na zápěstí spěchat, jelikož se předpokládá, že budou rychle za sebou jdoucí nové a nové modely a první řada tak nemusí být ve finále vůbec ideální. Už samotná předprodukce, kterou získali recenzenti, vypadá například v porovnání s moderními smartphony dosti archaicky a nevkusně.

Zdroje: 

1, 2, 3

Diskuse ke článku Chce být víc než smartwatch. Ruffus Cuff s velkým displejem pro bolavé zápěstí

Neděle, 19 Červen 2016 - 12:56 | Pepa Zdepa | To je ale blbost... raději Blocks http://...
Pondělí, 6 Červen 2016 - 19:08 | HKMaly | Nedomyslene. Je realne predpokladat, ze v...
Pondělí, 6 Červen 2016 - 10:26 | barakoas | To uz je trosku smesny ne? To si rovnou muzu na...

Zobrazit diskusi