CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Chytrá Nokia 6 - finská značka otevírá novou éru Android smarphonem s 4 GB RAM

Bohužel už to není Nokia, pouze čína s nálepkou Nokia a takových, co si vyberou jeden z předpřipravených telefonů a zaplatí si na něm vlastní logo je více. Takže se žádný zázrak nekoná. Nokia - ta NOKIA už není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby to byla cista Nokia - co ma co Nokia mit spolecneho s Androidem? :-(
Clovek by si Nokii koupil mozna prave proto, kdyby to nebyl tuctovy telefon s androidem, jinak nevidim nic, proc to kupovat :-(
Nehlede na to ze to je jen znacka na papire, jak pises, no :-(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl, Nokia byly vždycky masové telefony, android především je tudíž logická volba. Druhá věc je, že uměli udržet i víc OS najednou (a tím byli určitě sympatičtí), než jim to tam kukačka zakázala.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No...firmware (ci OS) na Nokiich mi prisel vzdycky "spolehlivy". Nestalo se mi v zivote u zadne Nokie, aby mi nejak "zamrzla", abych ji z jakehokoliv duvodu musel "restartovat" a podobne.
Mozna jsem mel jen kliku, ja nevim, ale Nokii jsem mel mraky, od 1610, 2110,3110,5110,atd atd (musim rict, ze ac lide nejlepe casto hodnoti 5110, coz byl fakt drzak,l osobne me nejvice karambolu, padu, rozbiti a znovuslozeni, atd vydrzela 3110. Ta mi I spadla ze 2 metru na beton, rozlitlo se to, tak jsem to zase poskladal dohromady a normalne fungovala :-))
Takze Nokia je u spojena s "mechanicka vydrz", "jednoduche ovladani", "neseka se".
No, a android? Android bezne musim 1x za 2-3 mesice restartovat, protoze proste zjistim, ze se nemuzu nikam dovolat, nebo ze se lidi nemuzou dovolat me....Vcera zrovna jsem musel restartovat telefon, protoze wifi hotspot jaksi nechtel poskytovat internet. Po restartu ok. Proste Android je vsechno, jen ne spolehlivy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oceňuji jak se vyhýbáte zevšeobecňování. Jak velký je váš testovací základ pro android telefony že váš vyšel průměr 2-3 měsíce? 10 telefonů? 100 ? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doma provozuji 2 telefony s androdiem - jeden ja, jeden manzelka.
Ja mam Huawei P8, manzelka P9. Oboji je tedy "highend".
Oba dva telefony mi takto "zlobi" - oba proste cas od casu musim restartovat, protoze to NECO nedela tak, jak by melo.
Predtim jsem mel nejake levne telefony s Androidem a to byla naprosta katastrofa, situace, kdy se proste neslo do restartu nikam dovolat byla "zcela bezna". Ale to byly telefony za litr-dva, to ani nezminuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja musim nokii 1x za 3-4 mesice restartovat protoze prestane fungovat MIDI zvoneni (ostatni zvoneni funguji, ale k cemu mi to je kdyz nastavene mam MIDI a to po zaseknuti neni slyset). Ale je pravda, ze Android normalne kazdy den na noc vypinam, takze je restartovany jeste casteji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, jak někteří výrobci jsou schopni telefony prasit, by takový "tuctový" telefon - tedy třeba celkem normální, ale především bez iritujících nedostatků - možná měl na trhu svoje místo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Finská firma Nokia s tím má společné už jen to, že pronajala svoji značku. Zastřešuje to snad finská HMD Global, založená jen za účelem přesunu značky, konstrukce Foxconn Tchajwan, výroba Foxconn Čína.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Výroba Foxconn Vietnam, též také FIH mobile, vlastní bývalou hlavní továrnu Nokie. Microsoft totiž Foxconnu prodal zbytky "hloupé" části bývalé Nokie ("chytrá" část už prakticky neexistovala). V HMD Global oy má kromě Foxconnu část podílu i původní Nokia (šéfuje tomu fin z Nokie) a MHD dohlíží na kvalitu a design aby se Foxconn neutrhl z řetězu a nezačal pod značkou Nokia chrlit úplné blbosti. Situace není přehledná, ale mělo by se přestat zjednodušovat smartphone Nokia=čínský šmejd. Na linkách ve Vietnamu možná dělají stále stejní lidé, kteří ještě nedávno skládali Lumie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nudaááááááá. Jen trochu nostalgie ke značce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.