CDR.cz - Vybráno z IT

Co si redakce CDR slibuje od letošní E3? Čtěte naše vyhlídky [E3 2014]

E 3 2014 Tema 0
Jako každý rok nás brzy čekají obrovská kvanta informací ze světa her. Na největší veletrh si každý vývojář a vydavatel připravuje své nejsilnější zbraně, a tak by neměla být o zábavu nouze. Co si od letošní E3 slibují zástupci naší herní redakce?

E 3 Special

Michal Pospíchal
Vedoucí editor

Rok se s rokem sešel a E3 nám už pomalu ale jistě klepe na dveře. I když by se dalo říct, že už v podstatě vešla. Bohužel, bez pozvání. Zneklidňuje mě totiž fakt, že se opakuje situace z roku 2012, kdy vydavatelé vystříleli veškerou munici s týdenním předstihem a na samotnou výstavu tak defakto zbyla pouze trojice nečekaně odhalených titulů, mezi nimiž se veřejnosti v paměti uchovalo stejně pouze Watch Dogs, jehož recenzi si můžete na CDR přečíst.

Náš speciál jsme totiž byli nuceni spustit nečekaně s předstihem. Přesto se však uklidňuji posledním úchvatným ročníkem 2013, který byl rozhodně tím nejlepším v historii Electronic Entertainment Expo, a doufám, že E3 2014 nabídne stejně nezapomenutelnou podívanou. Na CDR jsme připravili opravdu velké zpravodajství, které na několik dní kompletně změní naše životy, a doufáme, že si ho společně s námi náležitě užijete.

Farcry 4 1

Největším překvapením by pro mě bylo odhalení Mafia 3, ačkoliv příliš nevěřím, že se něco podobného v dohledné době stane. Rozhodně bych ocenil, kdyby britští The Creative Assembly oznámili Medieval 3: Total War nebo Ubisoft vyrukoval s dalším dílem série Splinter Cell. Trochu skeptický jsem vůči Far Cry 4, dosavadní informace o hře ve mě totiž zatím nevzbudily zájem. Kdo ví, možná je to pro to, že znám definici šílenství.

Jáchym Flídr
Editor

Letošní E3 mě v porovnání s loňskou nechává vcelku chladným. Zatímco minulý rok jsem hltal každou informaci, tentokrát si nedovedu představit, čím by mě vývojáři mohli překvapit. Samozřejmě se ale najde pár výjimek, které na některé z konferencí očekávám s nadšením. Jakožto pověstný fanatik do série Assassin’s Creed jsem samozřejmě zvědavý na vzhled nového next-genového Unity, který by si svůj gameplayový debut měl odbýt na předváděčce Ubisoftu, případně i na pod-pokličkou stále uchovávaný Comet (pokud zvěsti nelhaly).

Assassins Creed Unity E 3 2014

Jakožto čerstvý fanoušek (a brzy i vášnivý čtenář) Game of Thrones se samozřejmě těším na podobu adaptace, kterou si do rukou tentokrát vzaly Telltale Games. Ti si mě získali už svým The Walking Dead, a tak věřím, že tento titul nedopadne podobně špatně jako adaptace od Cyanide. A ačkoliv jsem milovník práce CD Projekt RED, doufám, že se o jejich Witcherovi už dozvíme co nejméně informací, poslední dobou mám špatné zkušenosti s přehnaným odhalováním hry. Totéž platí i o jejich Cyberpunku 2077, o kterém bych sice rád věděl více, ale od jeho vydání nás dělí ještě dlouhé měsíce, ne-li roky. Doufám tedy, že dojde především k mnoha novým oznámením, které ve mně probudí nadšení.

Martin Paytok
Redaktor

Mezi mé nejočekávanější kousky patří nezávislé, myšlenkově sofistikovanější experimenty Gods Will Be Watching, Everybody's Gone to the Rapture a historická adventura Valiant Hearts: The Great War, jež rozšíří indie AAA produkci Ubisoftu. V kontrastu s nimi doufám v informace o psychedelickém masakru Hotline Miami 2: Wrong Number, satirické sci-fi řezničině Helldivers od tvůrců Magicky a maniakálních jatkách Serious Sam 4. Nejvyšší čas je pak na ukázku Costume Questu 2, má vyjít 31. října a zatím jsme z něj nic neviděli.

the_division_3

Z mainstreamu mě zajímá především postapo Tom Clancy's The Division, nová TPS/hraná minisérie Quantum Break (která prostě musí vyjít taky na PC, přes to nejede vlak!) od mého oblíbeného studia Remedy Entertainment a Mikamiho survival horor The Evil Within. Protože jsem se pořád nevzdal naděje na dobrou akci s licencí Warhammeru 40 000 (Space Marine mě bavil, ale co si o jeho kvalitách budeme nalhávat...), rád bych viděl v chodu Eternal Crusade a potěšily by mě i záběry z oddechovky inspirované filmovou sérií Šílený Max, příhodně pojmenované Mad Max, od Avalanche Studios.

Michal Klacik
Redaktor

Už při kompletování seznamu her pro E3 2014 jsem si byl jist, že se bude jednat o jednu z největších výstav, která se v LA kdy konala. Největším tahákem se jistě stane show spjatá s konferencemi velkých společností. Vždy se stalo něco, z čeho mi spadla čelist na zem, a doufám, že letos to nebude jiné.

Nintendo už dlouho neuvedlo novou generaci svého handheldu. Firma by tak mohla krásně zčeřit vodu v hardwarovém poklidném počasí, které nastalo po vydání konzolí od Sony a Microsoftu. Vzhledem k tomu, že jsem půl roku šťastným majitelem PlayStation 4, brousím si zuby na přílivovou vlnu nových her pro tuto platformu. Už mě nebaví hrát dokola Killzone: ShadowFall.

Jan Mareš
Externí redaktor

Letos se na E3 nejspíše nedočkám ničeho, co by mě srazilo ze židle. Na zázrak v podobě Falloutu 4, na který se velmi těším, příliš nevěřím a informace o mých oblíbených sériích, Dragon Age a Mass Effect, beru po posledních dílech raději s rezervou. Nicméně novinky ze světů Zaklínače a Assassins Creed přinejmenším potěší. 

The Witcher 3 Vyhlidky

Co se týče konzolí, na další Dead or Alive je sice ještě příliš brzy, ale čekání by mohla ukrátit krvavá lázeň Mortal Kombat X. O tom se zatím nic moc neví, takže každý střípek potěší, a jako nadšený bojovkář jsem velmi zvědavý na gameplay. "Get over here!"

Tomáš Herodek
Externí redaktor

Od E3 letos čekám poměrně velké zaměření na next-gen konzole, protože jsou stále nové a chybí jim pořádná základna kvalitních her, přestože se už nyní pár kousků najde. Nejvíce se tedy těším na nové informace k Uncharted 4, Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, Batman: Arkham Knight, NHL 15 a určitě toho bude více. Napsal bych i Zaklínač 3: Divoký hon, ale k této hře už konference byla.

S tím se pojí, čeho se u letošní E3 bojím. Tedy abychom se to nejzajímavější nedozvěděli, po vzoru roku 2012, těsně před konferencemi zveřejněno pomocí „úniku“ informací, ale na regulérních předváděčkách jednotlivých firem. Protože potom je smysl celé E3 bohužel jinde, než by být měl.

A co si od letošní E3 slibujete vy? Napište nám do komentářů, které tituly bedlivě očekáváte.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Co si redakce CDR slibuje od letošní E3? Čtěte naše vyhlídky [E3 2014]

Neděle, 8 Červen 2014 - 00:48 | Psycho Mantis | "informace o mých oblíbených sériích, Dragon...

Zobrazit diskusi