CDR.cz - Vybráno z IT

Co vše víme o novém Call of Duty: Infinite Warfare a remasteru Modern Warfare

Cod Infinite Warfare 01
Na svět přichází další Call of Duty s podtitulem Infinity Warfare. A ač to samotné není pro nikoho překvapením, cesta, kterou se nový díl vydal, už nutí k nadzvednutí obočí. Spolu s novým Call of Duty vyjde i jedno staré a to remaster Modern Warfare.

Když se poprvé ze strany lidí odpovědných za nové Call of Duty ozvaly hlasy, že další díl bude jiný, než jeho předchůdci, dostavila se jistá skepse. Té ale vzalo všechen vítr z plachet oficiální oznámení doprovázené svěžími informacemi o novém přídavku do série, které vám tady nyní shrneme.

Ten, jak už jsme psali, se přesune do vesmíru. Ale nejen to, značnou část hratelnosti by měly tvořit i letecké souboje ve vašem osobním, upravitelném a vylepšitelném letadle s přezdívkou Jackal.

Segmenty s klasickou akcí na zemi a ve vzduchu (vakuu) by se měly hladce prolínat, nebo jak by řekl Jacob Minkoff, vedoucí designu v Infinity Ward: "Můžete být nohama na zemi, probojovávat se ulicemi města, přivolat si svého Jackala, nasednout, proletět atmosférou, zúčastnit se souboje na orbitě, přistát na základně, jít na můstek a přikázat své lodi letět na další misi. A to vše se odehraje najednou bez načítacích obrazovek."

Call Of Duty Infinite Warfare 03

V jakém poměru se dočkáme létání a v jakém pěší turistiky, je neznámo, nicméně Minkoff zdůrazňuje, že Call of Duty je převážně o střílení špatňáků na pevné zemi, a tak tomu i zůstane v Infinity Warfare.

Ve hře se obujete do bot Reyese, kapitána válečné lodi Retribution. Z této pozice budete mít možnost rozhodovat, na jaké mise se vaše posádka vydá. Expedice to budou ovšem pouze optimální, hlavní příběhová linka zůstává, jak je tomu zvykem, lineární. Vydáním se na vedlejší misi můžete získat různá vylepšení a výhody do budoucna, odkrýt by se prý ale měly i jisté elementy hlavního příběhu samotného.

Ten zatím není známý, do hry ovšem úplně na slepo nepůjdeme. Děj se odehrává v daleké budoucnosti, kde pravděpodobně kvůli populačnímu boomu došlo k vyčerpání všech přírodních zdrojů, naše Země tedy spoléhá na import z ostatních planet solárního systému.

Většina z nich je ale pod kontrolou diktaturně orientovaných rebelů, kteří si nechají říkat The Settlement Defense Front (zkráceně The Front). Ti se již dříve oddělili od organizace United Nations Space Alliance, jejíž součástí jste i vy, a postupně vás přerostli v síle (jen pro obrázek, vaše loď Retribution je jedna z vůbec posledních lodí Země). Nyní se snaží podmanit si i Zemi a je na vás jim v tom zabránit.

Activision zároveň potvrdil přítomnost cooperativního zombie modu s vlastním příběhem a herními mechanikami a standardního multiplayeru s několika herními mody.

Návrat legendy

Mezi fandy série mnohem větší rozruch způsobil spíše ohlášený remaster prvního Modern Warfare, který by měl dorazit spolu s novým Call of Duty. Vlnu nadšení rychle vystřídala vlna popuzení a to po FAQ Activisionu, vydavatele hry, které uvádí, že hra bude k dispozici pouze jako součást balíku s Infinity Warfare (konkrétně v Legacy, Legacy Pro a Digital Deluxe edici). Nebude tedy v dohledné době možné zakoupit si Call of Duty: Modern Warfare Remastered jakožto samostatnou hru.

Cod Infinite Warfare 02

  • Legacy Edition and Digital Legacy Edition: zahrnuje Call of Duty: Infinite Warfare a Call of Duty: Modern Warfare Remastered - cca 2080 Kč
  • Digital Deluxe Edition: zahrnuje Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Modern Warfare Remastered a Season Pass - cca 2600 Kč
  • Legacy Pro Edition: zahrnuje Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: Modern Warfare Remastered, Season Pass, sběratelský steelbook, oficiální herní soundtrack a dodatečné digitální položky - cca 3120 Kč

Call of Duty: Infinite Warfare vyjde pro PC, PS4 a Xbox One 4. listopadu

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Co vše víme o novém Call of Duty: Infinite Warfare a remasteru Modern Warfare

Středa, 4 Květen 2016 - 12:03 | maxXx | Mno co... čekal jsem 9 let... těch pár měsíců než...

Zobrazit diskusi