CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Console OS - Android upravený na PC vhodný i pro hráče. Poprvé ke stažení zdarma

Jen bych doplnil, že tato DR1 verze byla dokončena už před pár měsíci, jen pro širokou veřejnost ji zpřístupnili až nyní.

Kdo by měl nutkání ji zkusit na Baytrail-T tabletech typu Asus Transformer, nebo Lenovo Miix, tak se může hned zase uklidnit. Nepůjde, protože starý nechvalně známý šlendrián UEFI 32.

"The main blocking issue stems from the device not offering 64-bit firmware, despite having a 64-bit processor. We are working with relevant industry partners to add support for 32-bit firmware devices, like this one, to Console OS. "

Časem se jim určitě podaří toto extrémně hloupé a nepříjemné omezení obejít, stejně jako se to nakonec podařilo Intelu s čistým Androidem 4.2.2.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi nikdo soudny, kdo si koupil skutecny tablet by nepreinstaloval windows timhletim, to same na desktopu .... jde samozrejme o pouziti ve virtualce, takze otazka: pojede? Jak to bude s grafikou, bude akcelerovana? Pocitam, ze ve vmwaru bez ovladacu asi ne, coz je blbe .... co to treba pustit pres hyper-v? Dalsi veci jsou, aby to melo bridge k senzorum, GPS, multidotyku atd ....
Jestli to nepujde virtualizovat, tak je to uplne k hovnu jak androidx86, ktery sice asi jde nainstalovat na klasicke PC, ale kdo by to proboha delal? A dualbootu uz odzvonilo nekdy pred 15ti lety .....

+1
-65
-1
Je komentář přínosný?

Ok, takze je rozhodnuto "Modern Android relies on the GPU - and virtualizing an Android GPU makes it impossible to scale Android properly, and deliver a true PC-quality experience. This is why no Android VM today can handle things like OpenGL ES 3, and why Console OS can with dual-boot. " .... proste se jim nechce psat graficky ovladac pro nejakou virtualku ..... clovek si musi vystacit s integrovanou grafikou na CPU a poustet to jako hlavni system = cele je to (zatim) uplne k hovnu. Jiste bych nechal na svem PC, aby mi nejaky nedodelek sahal primo na HW, na disky a podobne .... takze budou jeste muset trosku zapracovat, takhle je to sice hezke, ale nepouzitelne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

O NAHRAZENÍ Windows Androidem není řeči, to by skutečně nikdo soudný asi neudělal. Stejně tak předpokládám, že by nikoho soudného nenapadlo VIRTUALIZOVAT na Atomu s <=2GB ram. A ejhle ono napadlo :-)

Nevím co a proč údajně odzvonilo dualbootu, pro mě by v této situaci byl přínosem a přidanou hodnotou. Nabídka ModernUI apek pro Windows je stále ubohá a pak v některých případech nezbývá, než sáhnout po Androidu. Bohužel! Obecná virtualizace je mimo, na to prostě schází výkon, prostředky a výsledek by byl neuspokojivý (akcel. grafika, touch, senzory, odezvy).

Dualboot je v takovém případě ideálním řešením. Když už budu chtít používat jeden ze systémů, tak skutečně POUŽÍVAT (nikoli si hrát na to, že mi tam "takyběží") s minimálními odezvami, plným výkonem a bez omezení plynoucího z faktu, že na velmi limitovaném HW běží 2 OS naráz. Když už tedy Android v kontejneru, tak maximálně něco na způsob AMIDuOS (funkční akcelerace, senzory) a ani ten na Atomu nepodává přesvědčivý výkon. Natož obecně virtualizovaný chcípáček. Android musí běžet buď nativně, nebo raději nijak.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzes se vic mylit:) Na miix2 s 2GB ram a x32 W8.1 uplne v pohode x64 W7 ve vmwaru. Vzhledem k tomu, ze atom ma podporu virtualizace, tak to bezi nativne a plnou rychlosti. Samozrejme, android je sracka a stacily by mu sotva ty 2GB ram, ale tak snad by to nejak na treba rekneme 1.5GB jet mohlo ne? Problem tam neni prakticky v nicem, stacilo by pro android napsat graficky ovladac pro vmware (nebo libovolny jiny virtualizacni stroj) a neni duvod, proc by to nemelo valit plnou rychlosti a nejen na integrovane grafice, pro kterou maji specializovany ovladac, ale klidne na libovolne od ati a nvidie, jak je tomu u windows ve vmwaru. A taky nejaky bridge mezi senzorama, coz je ten uplne nejmensi problem. Neni totiz zadny objektivni duvod, proc by to nemelo ..... krom mozna toho, ze android je hnuj a z pulky uzavreny a byl by asi problem ten driver napsat.
Jinak jsem premyslel o tom hyper-v, ten prece zadnou velkou virtualizaci nedela a muze tomu predhodit grafiku tak jak je ne? Moc jsem to nestudoval, ale nekde psali, ze to tak nejak funguje, ze se da HW kompletne uvolnit a pri navratu se jen driver restartuje, coz by nebyl problem ve windows, u lagroidu, kdo vi .... ale nevidim duvod, jestli to funguje, tak jak se domnivam, proc by to nemelo jet.

EDIT: Ten primy pristup ke grafice by mel mit RemoteFX, coz pry fakt funguje. Takze by se pak mel problem teoreticky zmensit jen na to, dostat do androidu ovladace nvidia a ati .... linuxove jadro v podboubi by to snad melo mit, otazka, jestli ten bastl nad tim nepotrebuje nejake uplne specialni API od ovladacu, ktere delaji jenom pro androidi jakoze hardware:) Otazka jak moc to gugl posral, ten jeho chromiumos (nebo jak se ten bastl jmenuje) na chromych noteboocich, sice nema s androidem nic spolecneho, ale pocitam, ze by to mohlo byt nejak trosku podobne a tam to nejak umi klasicke grafiky (pokud funguje akcelerace a nejede jenom ve 2D:o) .... tohle bych videl jako cestu, kterou se ubirat ...

+1
-57
-1
Je komentář přínosný?

Jsem prostě odlišného názoru ;-) Virtualizace systémů s grafickým rozhraním je u mne pro smysluplné- komfortní-plynulé-bezstresové používání jednoznačné tabu. V tomto případě je to navíc horší o touch, senzory, gps a slabý HW. Jakákoli mezivrstva, latence, režie, sdílení prostředků navíc proti nativnímu-exkluzivnímu běhu znamená stopku. Upřesnění - pro mě, nemasochistu.

RDP je slušný protokol, ale lag a nízké FPS tam prostě je. Dotykové ovládání a volné-plynulé posouvání obsahu např. v prohlížeči si přes RDP vůbec nedokážu představit. Nehledě na obrovskou režii. Na Atomu tuplem.

HyperV mě nedávno rozesmál (no spíš rozbrečel) zjištěním, že neumí tak triviální a věky samozřejmou věc jakou je USB pass-through. Dokonce ani v poslední verzi 2012 R2 nelze (bez hackování). Nemohl jsem tomu vůbec uvěřit, o tak absurdní jev se jedná. Přitom ještě v předchůdci - VirtualPC a také XPModu Win7 toto podporováno bylo. Holt "inovace" nezastavíš.

+1
-60
-1
Je komentář přínosný?

Pockej, kdo mluvi o RDP? Sak to remoteFX podle me funguje i na lokale.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

RemoteFX je rozšířením RDP. A je podporováno na Windows Serveru, na Windows Serveru s Hyper-V a musí být ještě splněna řada podmínek, aby to pracovalo. Takže pokud správně chápu tvé úvahy, měl by zájmence o virtualizovaný Android s RemoteFX podstoupit toto:
1. Své tabletové Windows Core upgradoval na Pro.
2. Nainstaloval Hyper-V feature.
3. Nějak magicky zapnul RemoteFX na tomto neserverovém OS / Hyper-V.
4. Nainstaloval Android virtuál.
5. Naprogramoval si do Androidu RDP server s podporou RemoteFX.
6. Připojil se ke GPU akcelerovanému Androidu přes RDP.
7. Řešil pass-through dalších věcí jako jsou senzory.
8. Mávnul rukou nad režíí toho celého a o X let později poprvé užíval výsledků své práce.

To vůbec není z říše sci-fi, že ne? Ani trochu. Ne. ;=)
http://en.wikipedia.org/wiki/RemoteFX

Takže opakuji. Buď podceňovaný dual-boot, nebo nic.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

ked mi na Miix 3 ide najnovsie Ubuntu, vratane dotyku, samozrejme na vychytavky ako senzor otacania mozem zabudnut, tak by casom mohlo ist aj toto. Avsak aj tak lepsie je pustit si Bluestacks, pretoze neverim, ze dokazu spravit podporu pre vsetok HW.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A uz je bluestack v nejakem pouzitelnem stavu? Co si pamatuju, tak to bylo tragicky pomale i na i7. Zkousel jsem i genymotion a to je taky vcelku o hovne ....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

AMD Kabini 5350 na aktuálních beta driverech k 21.3.2015 a posledním Bluestack zlepšilo výkon na 26000 v ANTUTU a více než ztrojnásobilo výkon ve 3D ANTUTU (přes 3000 b). Kompatibilita a stabilita se zvýšila. Tato kombinace je konečně rozumně použitelná na emulaci Androidu na x86. Testováno dnes:-)- Ale trvalo jim to..než do dostali do tohoto stavu:-)

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Nechapu, proc ten slavny android nejde pustit normalne jako aplikaci pod linuxem. Misto toho se tady snazi s ovladaci ... vzdyt linux uz vsechny ty ovladace ma ...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?
+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Na to mrknu, ale aby to nebylo jak genymotion, silene mi to rozjebalo sitovky ten virtualbox ...... musel jsem vypnout vsechny ty zarizeni, jinak miix2 mi ve standby vydrzel pulden, bo to furt bezelo.
Jinak alfaomega je asi pousteni grafiky, cili ovladace pro GPU .... a taky bridge senzoru .... no, mrknu na to.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.