CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CONSPIR4CY pokořili Denuvo u Resident Evil 7 v rekordně krátkém čase

Super tenhle crackerum ja ohromne fandim. Je to uzasne, ze se jim dari to crackovat takhle rychle, jsou to borci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to predevsim zmrdi, kteri by si zaslouzili pres drzku.
Na druhou stranu jiste clovek musi obdivovat jejich schopnosti. To rozhodne.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vidis a ja bych za zmrdy spis povazoval ty, kteri vymysli ochrany typu Denuvo nebo SecuRom. Ale rozumim tomu, ze pokud existuje poptavka po ochranach, tak ze se najde nekdo kdo se je snazi naprogramovat.

Mam takovou predstavu idealniho sveta, ve kterem by nebyly zadne ochrany a tudiz ani zadne cracky, obe skupiny jiste schopnych programatoru by se mohli zabyvat necim smysluplnejsim a uzivatele by nemeli potrebu zkouset, jestli ty cracky funguji a software by si kupovali. :-)

Zaroven me to i stve, protoze si clovek kolikrat chce neco koupit, ale oni ti to samotne neprodaji a vnucuji ti k tomu jeste neco jineho, co nechci. Predstav si treba podle me absurdni situaci, ze prijdes do obchodu, protoze si potrebujes ke svacine koupit rohlik se salamem a prodavac ti rekne, ze si k rohliku musis koupit povinne jeste trezor, protoze preci nechces, aby ti svacinu nekdo ukrad ze. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

to je pouze za předpokladu že přijdeš do krámu si ten rohlík KOUPIT :) což je problém když si rohlík můžeš běžně můžeš vzít zadáčo venku u stánku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A fyzicky se takto nic neztratí , jen klesne zisk ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za předpokladu, že v tom rohliku se salámem u stánku zadáčo může bejt naflusáno a nebo něco horšího, si spousta do toho krámu dojde... ten nepoučitelnej zbytek stále věří, že někde něco dostanou zadarmo. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmrdovina je zvedat cenu produktu tim že tam daji ochranu kterou kupující uživatel nepotřebuje. Zaklínač 3 žádnou ochranu nemá a jak se prodával i když byl pár minut po vydání na torrentu. Outlast 2 bude taky DRM free. Jsou to hry který si na sebe vydělaji v pohodě. Jenže ostatní studia jsou nenažranci. Navíc DENUVO dost žere výkon CPU. Z DOOMu ochranu odstranili a jak najednou krásně maká i na slabším CPU. Kdo mi zaručí že tyhle legálně koupený hry s DRM mi budou za pár let fungovat na novým OS ? Asi nikdo. Stejně jako musim na W10 hrát Mafii 1 s crackem , Vietcong taky a spoustu jiných starých her. Když nikdo nebude dělat cracky tak si v budoucnu možná nezahrajem hry který nás stojej tolik peněz !!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nu vzhledem k tomu že si už nikdo na win10 nemůže zahrát svůj legálně nabitý vietcong díky ochraně SecuRom tak zaplatˇpánbu za crackery. V podobné situaci budeme s denuvem za pár let. Dobrá hra se prodá i bez ochrany, špatné nepomůže nic.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Když mrknete na případ posledního Dooma, tak není aplikace DRM až tak černobílá.
Doom při vydání byl postižen Denovem, po uplynutí "prodejního boomu" pak byla DRM ochrana ze hry oficiálně odstraněna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což bohužel potká tak 10% produktů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tak by to melo fungovat. Bohuzel to jsou jenom vyjimky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim, mohol by mi niekto vysvetlit, ako funguje platobna politika medzi Denuvom a vydavatelmi hier ?
Resp. je to individualne ?
Napr. preco, ked prelomili ochranu Denuvo na Doome, bola tato ochrana oficialne odstranena ?
Naozaj do toho nevidim, tak sa ospravedlnujem mozno za hlupe otazky.
Dakujem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to vždy záležitost dohody, Denuvo je poměrně velmi levné a na indie projekty ještě levnější. Každá ochrana sebou nese i negativa, kupříkladu na Vietcong jsme vydali oficiální nocd patch protože na některých mechanikách tato ochrana dělala pekla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obecně ochrany nejsou mezi vývojáři dvakráte oblíbené , ovšem pokud vydavatel poručí , musí se zakoupit balast co právě frčí , protože ten má chránit investice a výnos z produktu .
Na druhou stranu právě určitá doba hájení bývá běžná i v případě crackgrup , prostě první tři měsíce nechávají produkt ladem ze stejného důvodu . To že Resident Evil VII položili v podstatě záhy po vydání znamená jediné - znemožnit Denuvo (pravděpodobně totiž přišli na algoritmus který "zůstává neměnný" , případně mají kontakt přímo na zdroj vně Denuva)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.