CDR.cz - Vybráno z IT

Zjistěte vše o svém Androidu s CPU-Z: Populární diagnostika pro kutily

the_android_cpu-1400x900
Zjišťovat detailní informace o použitém hardwaru nemusí být nutně otázkou zdlouhavého hledání na Googlu. Nová diagnostická aplikace pro Android k nám zamířila z desktopu, kde se řadu let těší nemalé oblibě. Co všechno umí?

Jaký procesor tepe uvnitř, co mám v mobilu za grafický čip, nebo jaké jsou frekvence jednotlivých komponent.“ Nejen na to se snaží poskytovat odpovědi nástroj z dílen vývojářů CPUID, jejichž výtvor je populární hlavně u modderů, overclockerů a nejrůznějších zvědavců na běžných PC.

cpuz2cpuz3

Pokud vám podobné podrobnější informace o použitém hardwaru chyběly, nyní můžete jásat. Program CPU-Z je oficiálně dostupný na Google Play a uživatelé jej zahrnují podobnou chválou, jako tomu bylo doposud v případě verze pro Windows.

Aplikace je samozřejmě zdarma a po spuštění v záložce "SoC" zvládá zobrazovat hodnoty jako označení procesoru, jeho výrobní proces, počet jader a informace jdou do i detailů v podobě frekvecí jader a druhu použité GPU části.

cpuz4cpu-z1

Další záložky poskytují detailnější informace o systému, baterii, nebo zobrazují aktuální data z integrovaných senzorů. Pokud se v hardwaru rádi hrabete, případně ze zvědavosti musíte vědět o všem, co se uvnitř vašeho mobilního miláčka šustne, určitě neváhejte CPU-Z vyzkoušet.

Software je dostupný prostřednictvím Google Play pro zařízení s Androidemem 3.0 a vyšším.

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zjistěte vše o svém Androidu s CPU-Z: Populární diagnostika pro kutily

Pátek, 21 Červen 2013 - 13:58 | Pofiderná Identita | Ano, u tegry 3 mi to tiez skace od jedneho...
Čtvrtek, 20 Červen 2013 - 16:57 | Fotobob | Proč ne? Zaleží na asymetrii zatížení jader CPU...
Úterý, 18 Červen 2013 - 14:40 | romco | hmmm, kazde jadro ma inu frekvenciu, je to mozne?
Úterý, 18 Červen 2013 - 08:54 | Radek Liška | Luxusní hračka :-) Díky za tip.

Zobrazit diskusi