CDR.cz - Vybráno z IT

Čtyři scény z filmového Warcraftu jsou venku! Videa v článku

Warcraft Movie Poster Trailer
Filmová adaptace jedné z nejúspěšnějších herních sérií všech dob, Warcraft, už klepe s premiérou na dveře. Prozatím jsme měli možnost vidět film pouze v rámci pár upoutávek a několika uniklých záběrů. Nyní přichází na řadu čtveřice scén.

Za tři týdny se do kin nahrnou hordy (potažmo aliance) dychtivých fanoušků světa Warcraft, aby poznali, zda se v případě tohoto filmu bude jednat o zlom v nechvalně známé historii filmových adaptací počítačových her. Zatím se jedná o velmi nadějný kousek, kterému je povětšinou vytýkáno nadměrné množství CGI.

Napadení rytířů Stormwindu pod velením Anduina Lothara orskou hordou pod velením Blackhanda

Ačkoliv jsme se několika nesestřihaných záběrů během posledních 10 měsíců dočkali, jednalo se pouze o úniky v prachbídné kvalitě. Následující trailery už sice nabídly pohled ve vysokém rozlišení, ale mohly cosi skrývat pod rouškou všemocného střihu.

Debata Durotana s Orgrimmem Doomhammerem v lokaci Swamp of Sorrows, pravděpodobně zasazené do průběhu úvodní mise prvního Warcraftu (1994)

Tentokrát se Legendary usmyslelo, že vydá čtveřici videí svévolně, tedy v plné kvalitě a s poměrně slušnou délkou. V celkové stopáži tří a půl minut můžeme vidět střet rytířů Stormwindu s orky v lese (Elwynn Forest?); debatu Durotana s Orgrimmem ve Swamp of Sorrows ohledně budoucnosti orkské rasy; zasedání, rada a smlouvání s Garonou Halforcen a v neposlední řadě střet Medivha s Khadgarem v tajemné věži Karazhan.

Žádost Garony Halforcen o pomoc ve Stormwindské pevnosti

Letošní rok vypadá z hlediska videoherních filmů zatím slušně. Ohlasy fanoušků na připravovaný Warcraft i Assassin's Creed se zatím drží spíše na pozitivní hranici. Filmový Warcraft má však jednu těžkou úlohu, a to držet se již zaběhnutých událostí nastolených první hrou a doplňujícím příběhem z knížek. Do jaké míry se bude držet předlohy, je tedy otázkou; zatím ale vše nasvědčuje tomu, že se o velký odklon jednat nebude.

Střet Medivha s Khadgarem v proslulém Karazhanu

Filmový Assassin's Creed má naopak větší svobodu v tom, že se nemusí nikterak vázat na předešlé tituly a může rozjet sousední příběhovou linii, ať už v kontrastu s herní sérií či zcela mimo. Svoboda scénáře a možný odklon od her je zde patrný už z hlediska scénáře, který na sebe nechal prozradit, že se 65 % filmu bude odehrávat v současné době a pouze 35 % bude zasazeno do historické části v podobě španělské inkvizice 15. století.  

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Čtyři scény z filmového Warcraftu jsou venku! Videa v článku

Středa, 18 Květen 2016 - 11:43 | Gaunter | Pre notorických hráčov tejto série povinnosť....
Úterý, 17 Květen 2016 - 15:58 | Miroslav Jasso | Nebude té Garoně ve filmu zima? Já jenom, že se...
Úterý, 17 Květen 2016 - 13:57 | Jáchym Flídr | Co se týče předimenzovaných orků, vzhledově a...
Úterý, 17 Květen 2016 - 13:51 | Jáchym Flídr | Pokud máte na mysli Garonu, tak vypadá lidsky...
Úterý, 17 Květen 2016 - 13:11 | Michal Hak | nevim proc, ale zdaj se mi ti orkove az moc...

Zobrazit diskusi