CDR.cz - Vybráno z IT

Cyanogen Platform SDK umožní vývojářům lépe implementovat své aplikace

Cyanogen Mod 1
Díky Cyanogen Platform SDK budou moci vývojáři snáze implementovat své výtvory. Samozřejmě pouze do custom ROMek CyanogenMod a čím dál více oblíbeného Cyanogen OS.

Cyanogen začalo jako nenápadné fórum, kde vývojáři dávali do kupy odladěné custom ROMky pro nepoužívanější Android zařízení. Cílem vždy bylo systém co nejvíc odladit a povolit uživateli nepřeberné množství možností, jak si systém dodatečně nastavit dle svého gusta.

Dalším krokem byl oficiální Cyanogen OS (také postavený na Androidu), který spatřil světlo světa na smartphonech OnePlus One nebo Hero 2+ od Alcatel Onetouch.

Cyanogen Mod 3

Nyní však CyanogenMod představil Cyanogen Platform SDK, která je určena pro vývojáře aplikací a samotných custom ROM pro Cyanogen Mod. Díky tomuto SDK se vývojáři mohou snáze využít potenciálu Androidu a implementovat do něj své aplikace, díky kterým si bude moct uživatel nastavit systém podle sebe.

Cyanogen Mod 2

Jako ukázku CyanogenMod zmínil možnost přidat si libovolný spouštěč aplikace do rychlého nastavení, který se nachází v horní liště Androidu. Klasický Google Android má toto nastavení striktně dané a lze vybírat jen z pár předem určených aplikací či přepínačů (Wifi, Bluetooth, LED atp.).

Časem se dočkáme i dalších pomocných nástrojů z dílen CyanogenMod. Přece jen se jedná o opensourcový projekt, který je podporován rozsáhlou komunitou, která navíc stále roste. Důležitým faktorem je také fakt, že těžit z těchto výhod mohou pouze vývojáři a uživatelé custom ROM CyanogenMod a Cyanogen OS. Vzhledem k tomu, že je CyanogenMod nejpoužívanější Custom ROM pro Android, jistě tedy má silnou základnu uživatelů nepočítaje rozvíjející se Cyanogen OS.

Jedná se tedy o další chytrý tah, jak podpořit vývojáře, aby tvořili aplikace právě pro jejich build, díky kterým přitáhnou další uživatele, kteří si toto prostředí oblíbí stejně jako většina aktuálních uživatelů CyanogenMod.Třeba se čase dočkáme i buildu pro některé z aktuálních smartwatch. Vzhledem k otevřenosti CyanogenModu by to většina lidí jistě přivítala...

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2, 3, 4

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Cyanogen Platform SDK umožní vývojářům lépe implementovat své aplikace

Čtvrtek, 28 Květen 2015 - 07:43 | Daniel Křenský | CyanogenMod mě zklamal jelikož program, který je...

Zobrazit diskusi