CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Cyklisté nemusí umírat, Volvo má neviditelný reflexní sprej LifePaint

Jako myslenka je to jiste hezky, ale u nas by ten neviditelny sprej byl pouzit casto i jinak. Takova "neviditelna" < I > na dverich, bunde, nebo batohu jiste potesi... :D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zyklouni nemusej umírat když se nebudou chovat jak kreténi a jezdit nametení. Třeba snažit se přetlačovat s vlakem a tak. Když by chtěli, tak nemaj problém být v provozu viditelní a předvídatelní dávno. Dokud jsou to arogantní dementni, tak tomu nepomůže právě nic jiného než blízké setkání s nárazníkem. Buď se jim na příště rožne, nebo to budou adepti na Darwina. V každém případě to vlastně dopadne dobře.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Ale nekteri cykliste se snazi chovat zodpovedne a byt viditelni, ale arogantni hovada za volantem nebo na motorce jezdej jak totalni kok0ti, tak je pak tezky zustat nezraneny.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

hej? napr. teraz pred chvilou som odbacal v krizovatke z hlavnej na vedlajisu. Stali tam asi 4 auta a cyklista ich zacal obchadzat z lava. Ja som sa mu jemne vyhol, lebo som ho videl dlhsiu dobu, inak by som nanho uz trubil... pozeram do spetneho a odbacajuce auto ho skoro zrazilo, muselo brzdit. Co si takyto clovek zasluzi? dolamat nohy na 10 miestach obe aby uz vzivote na bike nesadol...
k clanku... ak su cyklisti osvetleni tak ako maju = predne biele svetlo, zadne cervene a reflexna vesta, nikto ich nezrazi a ziadna speci farba co zdvihne cenu bicykla na dvojnasobok netreba.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Chces rict, ze prispivas na cdr zatimco ridis? No nazdar.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

prispevok bol pisany na domacom desktope po prichode domov z prace, casovy rozdiel medzi "incidentom" a pisanim prispevku cca 15 minut.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč Behemota mínusujete? Má naprostou pravdu, cyklisti jsou v provozu daleko větší hovada než řidiči velkých černých Audi nebo bílých dodávek. A nejen na vozovkách, co provádějí na chodnících je obvykle taky pěkná prasárna.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

k tomu mam tiez jeden :) krizovatka odbacanie do lava, lavy pruh, zamnou cierne BMW X6, pozrem spetak OK, dam smerovku zacnem odbacat do praveho pruhu a vyjebanec namna trubi lebo co si to dovolujem prechadzat do praveho pruhu, ved tam ide on. Nevadi, ze ja som dal smerovku prvy, on ma predsa cierne BMW tak ma prednost!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jenom aby. Běžně totiž potkávám spíš to, že vyjedu první a do toho mi to tam bez varování zlomí šnek přede mnou.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

On je spíš problém v tom, že řidiči aut si neuvědomují, že z hlediska pravidel platí pro kolo to stejné, co pro auto. Když se chce například kolo přeřadit do jiného pruhu, ukáže cyklista rukou a pokud tam není volno, prostě musím počkat a auta za ním, jak by smet. Téměř každý řidič auta jej ale začne nějak objíždět nebo aspoň troubit.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Sláva, budeme mít nesmrtelné cyklisty! Jdu si koupit kolo...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

doufám, že ta ta reflexní barva bude ve více provedení kromě bílé... už to vidím, jak se tím budou teenageři stříkat a chodit na diskotéky :D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Bude ještě černá.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Však to je jen dobře, alespoň je cestou z diskotéky neporazí auto :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chapu to spravne, ze tu barvu si mam koupit a kdyz se setmi driv nez dojedu tak se rychle nastrikat? Nebylo by lepsi, kdyby ta barva byla na tom kole trvale misto aby byla omyvatelna?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme, ono už existuje tolik jiných způsobů, tak se zviditelnit, že nějaký sprej to nezachrání... Stačí na kolo nalepit nějaké reflexní samolepky, když už, nevím proč, si někdo nemůže namontovat blikačku či světlo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě, proto by pernamentní úprava kola a cyklisty byla pochopitelnější. Čím větší reflexní plocha tím líp. Blikačky jsou přeci jen směrové a do boku nic moc.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Na trvalém ochranném prvku vydělají jen jednou. Tohle si musíš koupit každý týden znovu. Stačí cyklisty patřičně zblbnout reklamní kampaní, a trvalý výdělek je zajištěn

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepřekvapilo by mi, kdyby to v praxi dopadlo přesně opačně, než bylo zamýšleno, Cyklisté díky reflexní barvě získají pocit, že si na silnici můžou dovolit úplně všechno, protože jsou přece daleko lépe vidět a začnou prasit ještě více, než dosud. To povede k většímu počtu úmrtí cyklistů na silnicích.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nebojte, tady platí Darwinova teorie: ti hloupí umřou... ;-)

Ta myšlenka ale není špatná: může to zachránit životy těm, kteří by za normálních okolností měli prostě smůlu (i když jste velmi opatrní a rozumní, tak stačí aby jste jenom jednou měli smůlu a jste v háji... protože přehlednou cyklisty je snadné)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nametení dědci, o půlnoci klátící se v zatáčkách v černejch hadrech na černým kole, jsou smůla, to jo. Smůla pro řidiče.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

smolu mas vtedy, ked vsetko spravis spravne a napriek tomu ta zrazi auto. Ked ale nemas minimalne vestu, ktoru ti nakazuje vyhlaska, tak si proste penis a je to na rozbitie drzky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No právě, smůla na hovado za volantem nechodí po horách, ale po cyklistech. Všechno předpisové a za deního světla, ale stejně se najde dement, co vytlačí cyklistu do příkopu. (Reálná zkušenost s autobusy MHD a linkami).
Proto dokud jsem jezdil, tak zásadně prostředkem pruhu a uhýbal až při dojetí autem. Při plížení podél krajnice člověk tak akorát potká zapuštěné kanály nebo road kills a jiný bordel.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

na Slovensku mal byt zakon, ze cyklistu mas obiehat vo dzialenosti 1,5m. Len sa neprislo na to, ako dokazovat ze tato vzdialenost nebola dodrzana, tak to nepreslo. Pokojne ale mohli dat, ze cyklistu treba predbiehat v lavom pruhu - rovnako ako auto. V autoskole nas ucili, ze treba predbiehat tak, aby ked spadne z bicykla aby nepadol pod kolesa, takze to +/- tak robim... Co ale skutocne neznasam je neosvetleny cyklista, lebo ho potom napr. nevidis v spetnom zrkadle, a ti kkti casto v krizovatke predbiehaju sprava, lebo ved sa tam mestim tak idem, nevadi ze to auto ma smerovku doprava!!

edit: teraz vecer ideme z piva, pani mala obe blikacky cervenu aj bielu vpredu :) vzadu nemala ziadne odrazove svetla, cela bola cierna, bez reflexnej vesty. Keby som dal k pivam aj nejake poldecaky, tak ju zhodim z toho bicykla. Proste to je na odstrel takyto ludia.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

"Reflexní částice se aktivují pouze září reflektorů."

Akých, infračervených, ultrafialových? :-)
Na druhom porovnácom obrázku cyklistov je cca stále rovnako vidno tiene, ktoré by vari reflektor "presvietil". Vychádzam z toho, že náter primárne ráta s osvetlením od reflektorov áut, preto mi príde daný obrázok/tiene (i vo videu) ako nie veľmi uveriteľný.
_______
edit - obrazok je za tisic slov, takze:
http://i.imgur.com/St8r2YN.png
zdroj svetla je za nimi, preto vidno tien, novy zdroj, predpokladam silnejsi, je spredu a vytvara ten odraz a teda by snad mal rusit tiene z povodneho zdroja svetla, min. by nemali byt rovnake, ako predtym a ako sa javia na obrazku

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by to chělo nějakou trvanlivější variantu, přece jen komu by se chtělo stříkat kolo každý týden

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.