CDR.cz - Vybráno z IT

Denuvu unikla privátní data vývojářů. Byla objevena i nová verze ochrany

Pirat Stopka
S příchodem PC verze videohry Sniper Ghost Warrior 3 Beta vyšlo najevo, že nová verze protipirátské ochrany rakouské společnosti Denuvo Software Solutions už je tady. Odteď by zase všechny nové hry s touto ochranou měly získat status neupirátitelné.

PC verze videohry Resident Evil 7 byla cracknuta v rekordně krátkém čase 5 dní. Bylo proto jen otázkou času, než firma stojíci za Denuvem nějak zareaguje na tuto skutečnost.

Analýzou betaverze hry Sniper Ghost Warrior 3 crackeři zjistili, že se objevila nová verze Denuva. Ta obsahuje oproti starší verzi několik změn, které by v konečném důsledku měly crackerům zamotat hlavu na několik měsíců. Podle poslední analýzy z cs.rin potrvá vytvoření cracku na nové hry vybavené aktualizovanou protipirátskou ochranou minimálně dva měsíce, spíše déle.

Společnost Denuvo Software Solutions už zřejmě pracovala na této nové verzi nějakou dobu, protože se nezdá být moc pravděpodobné, že by v tak krátkém čase vytvořila náhradu kvůli hře Resident Evil 7. 

Denuvo

Nekonečný boj mezi crackery a společnostmi, co vytvářejí protipirátské ochrany tak jede dál. Zatímco společnost Denuvo Software Solutions je lídrem v oblasti protipirátských ochran u videoher, tak to stejné se nedá říct o jejich webu.

Vlivem lidské chyby byly na webu Denuva zveřejněny pro veřejnost některé adresáře a soubory privátního charakteru, které měly být výhradně určeny jen pro oči zaměstnanců rakouské společnosti.

Někteří piráti se radovali, že v souborech najdou tajné informace ohledně aktuální Anti-tamper technologie Denuva. Co je zatím známo, tak jde o soubory, které obsahovaly příchozí zprávy z webového formuláře společnosti.

Šlo o komunikaci tvůrců videoher, kteří měli o Denuvo zájem a pak o zprávy od naštvaných pirátů, kteří si skrze webový formulář Denuva vybíjeli svou frustraci výhrůžkami a sprostými výrazy na stranu Denuva. Mezi dalšími uniklými soubory byla pak prezentace protipirátské ochrany (Denuvo Powerpoint Leak).

Tagy: 
Zdroje: 

1, 2

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Denuvu unikla privátní data vývojářů. Byla objevena i nová verze ochrany

Žádné komentáře.