CDR.cz - Vybráno z IT

Deus Ex: Mankind Divided představuje Prahu v patnácti minutách ze hry [E3 2016]

Deus Ex Mankind Divided 9
Přestože víme už dlouho, že se nový Deus Ex přesune do samotného srdce Evropy, příliš jsme z ní dosud vidět nemohli. V nově vydaných záběrech ze hry se tak konečně můžeme podívat na zdejší obyvatele, architekturu a značky.

Cdre 3

Eidos Montreal vydal před pár dny nové video, ve kterém představují místo zasazení jejich velmi očekávaného pokračování slavné série Deus Ex s podtitulem Mankind Divided. Pro našince je tento titul o to zajímavější, neboť se odehrává v hlavním městě České Republiky, Praze.

V minulosti už jsme několikrát mohli vidět určité střípky, co se týče tohoto zasazení, mnohdy i poněkud úsměvně. Tentokrát se můžeme podívat na Prahu z první osoby, v rámci nepřerušených záběrů ze hry. Dostane se nám příležitosti si prohlédnout architekturu, zaposlouchat se do rozhovorů občanů a samozřejmě i schopnosti Jensena, ať už nové či staré.

Je vskutku příjemné vidět ve hře takového ražení a takového vizuálního zpracování známé popisky ulic, reklamní poutače, plakáty na zdech a graffiti v našem rodném jazyce. Vývojáři si prostředí Prahy velmi pochvalují, jelikož nabízí široké možnosti k herním mechanikám, je bohatá na detaily a jejich možné ztvárnění a využití ve hře (dokonce dojde i na pražské metro). Přesto ale nevidíme hru v její celé parádě, neboť se stále jedná o ranou verzi.

Je docela obdivuhodné, že jsou vývojáři ochotni se prezentovat videem, který v některých pasážích na sobě nechává svoji nedokonalost znát, zejména co se cutscén týče. Dále je vidět, že vykreslování ještě není zdaleka tak efektivní, jak by se slušelo. Ačkoliv se taky může jednat pouze o neduh současné generace konzolí, na které ukázka běží.

Deus Ex: Mankind Divided vychází už 23. srpna pro PC, PlayStation 4 a Xbox One. Snad tedy nedojde k žádným odkladům, z důvodu dodělání zmíněných prvků. 

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR (nikoliv pouze titulní stranu) pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás denně budeme zásobovat desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2016 běží pod záštitou společnosti Intel

Diskuse ke článku Deus Ex: Mankind Divided představuje Prahu v patnácti minutách ze hry [E3 2016]

Žádné komentáře.