CDR.cz - Vybráno z IT

Dice vysvětluje, jak budou koně využití proti tankům v Battlefield 1 [GC 2016]

Battlefield 1 01
Jistě alespoň na moment každého napadlo, jak plánuje Dice do Battlefield 1 implementovat koně a zachovat je užitečné i přes existenci letadel a tanků. Odpověď nabízí v nedávno vydaném blog postu.

Sledujte celý týden herní sekci CDR.cz/HRY, kde naleznete zprávy o veškerém dění z německého GamesComu. S námi vám nic neuteče. 

Gamescom Banner 1

Zvířata ve videohrách hrají velmi důležitou roli. Koneckonců pláče se lépe pro roztomilého, huňatého psíka, než pro dospělého neznámého chlapa, ke kterému nic necítíme, i když se hra urputně snaží, abychom jej oplakávali (tak moc, že aby se to dělalo lépe, přidají k tomu tlačítko). 

Battlefield 1 namísto pejsků slibuje koně, kteří ale nebudou sloužit jako spouštěč pláče, ale jako čtyřnohá náhrada za motorku. Dice ve svém novém blog postu sice říká, že se koně skutečně budou chovat jako skutečná zvířata. To se ale naposledy povedlo důvěryhodně jen dnes už starému Shadow of Collosus, jsme tedy trochu skeptičtí. Slibují dokonce AI, jež je má udělat živější, ale o AI u zvířat už také ledacos víme...

Koně se mají stát rychlou a efektivní cestou, jak se ne jen přepravovat, ale i bojovat s pěchotou. Jezdci budou mít k dispozici meč a limitovanou selekci zbraní. Vybavit se mohou i protitankovým granátem. Koně samotní jsou vybaveni lékárničkami a střelivem, které hráč může kdykoliv předat svým druhům - stačí projet mezi svými spojenci a vyhazovat je do všech stran. 

Jejich nevýhoda spočívá především v tom, že jízda přilákává daleko větší pozornost nepřátel a vybízí k sestřelení. A ačkoliv sem tam nějaký útok spřežení vydrží, v ohrožení bude především hráč. Koně se budou nacházet všude možně v zádi na bitevním poli, aby bylo možné k nim jen přiběhnout a využít ve vhodné okamžiky. Nebude se tedy jednat o samostatné povolání, které by vyžadovalo celý zápas sedět v sedle, ale spíše o taktický přídavek. 

Co se týče vlastní inteligence, budou reagovat na rizika, které je mohou jakkoliv ohrozit. Může se jednat o hluboké vody, překážky, výbuchy či jen a pouze vlastní rozum při přiblížení se k útesu. 

V rámci GamesComu se také objevil hodinový záznam z hraní, který je velmi podobný tomu, který jsme už měli možnost spatřit na nedávné E3 výstavě. Pro připomenutí jej ale přidáváme do článku, viz výše. 

Bety se dočkáme 31. srpna a hra vyjde 21. října na PC, Xbox One a PS4.

Zdroje: 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Dice vysvětluje, jak budou koně využití proti tankům v Battlefield 1 [GC 2016]

Žádné komentáře.