CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Mozek pro vaši chytrou domácnost! Miniaturní krabičky v rozvodech vám uvaří kávu

stačí do rozvodů namontovat příslušné krabičky se spínači a nainstalovat centrální prvek v podobě standardně velkých pojistek. >>>>> odobě standardně velkých JISTIČŮ.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

v clanku je to hodne blbe napsany.

To je jak klasicka X10, za hodinama "enkoder" signalu posilanej po baraku (to bude ten prvek na din listu) a jednotky to ctou a reagujou. Vylepsene to je o ten mobil.

Nejdulezitejsi parametr je vzdy jak je to rychle. V ruce jsem uz drzel kdejakej tenhle smart system a vzdy to umrelo na tom, ze mezi "stiskem" a "rozsvicenim" byla nenulova prodleva. Na vetsinu veci je to sumak, ale tam kde se s tim budete stretavat denne, budou svetla a tam je to neprijemne.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

V klidu, v dobe, kdy je nejrozsirenejsi mobilni system android, tak uz si lidi na lagovani zvykli:o)
Ale vazne, tohle vypada jako velmi dobry napad, po rozvodech je to ideal, kdyz odpadaji ruzne adaptery, wifiny atd. Pocitam, ze je to delane na stejnem principu jak takove ty 100mbitove krabicky do zasuvky, takze s rychlosti by snad ani nemel byt problem. Problem bych videl v ruseni, zvlast nekde v panelaku ... otazka kolik bude stat reseni na filtrovani signalu.
Ale osobne se mi to moc libi, par cokoladek bych si vzal:o)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

ja bych rovnou princip 100mbit krabicek skrtnul, kdyz deklaruji ze to bude levne. Skoro to az vypada, ze to bude jednosmerne.

I tak je obdivuhodne jak to maji male, protoze chytat signal z 220 neni uplne primitivni (nejaky ty bezpecnostni normicky k tomu a ta).

Filtr aby signal nelezl mimo byt/barak bude v te zakladni jednotce.

Necham se prekvapit co z toho vyleze, zatim to je chuda zmensena verze X10 z roku 75 ovladana tabletem.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim, ono vse, co se vyrabi masove je levne, tezko rict, jestli v tech krabickach je neco vyslovene velkeho nebo draheho, ale dost pochybuju. Jednosmerne by to byla fakt bida, s tim by se snad ani nechlubili.
Jestli X10 chapu spravne, tak vysila maximalne 50 bitu za sekundu, coz je celkem jasne, ze to nebude ono:) No, snad ..... preci jen v dnesni dobe, by to asi nemysleli vazne, navic pisou o nejakych funkcich a realtime sensorech, coz by pres X10 zcela jiste bylo nemyslitelne. A X10 je hloupe analogove zarizeni, v dnesni dobe pujde jiste o digitalni a o nekolik radu rychlejsi podobu .....

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

uz aby to nekdo koupil a kuchnul. tesim se :-)
Me by se libila cena pod 100kc, ale to asi nedaj, nebudou si rezat vetev, kdyz v tomhle segmentu se prodava radove draz.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Cina to kuchne a na trhu to za to kilo bude za chvilku.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jinak teda nevim, jake jsou dnes ceny vyroby plosnaku, ale prijde mi ta tva cena hodne slusna, pokud nemas skryte poplatky:) Bych si jeste 5x rozmyslel, jestli bych se s tim wocasil doma sam:o)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

jo dik.
Me stvalo, ze vyrobcu jsou kupy, ale dozvedet se finalni cenu dopredu se neda temer nikde. Same priplatky, poplatky, predlohy, cena na vyzadani atd.
Tak jsem do toho sel sam, no a cena je proste konecna a dopredu jasna.
Dneska uz moc lidi nebastlej.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

A jakmile se tohle objeví na trhu, už budou jistí lidé disponovat zařízeními, která budou všechny tyhle hračičky monitorovat, případně násilně ovládat zvenčí. Plnou parou do krásnějšího a svobodnějšího zítřka!

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Nejake sluby o tom ake to bude super lacne si mozete overit napriklad tu:
http://www.my-knx-shop.net/Hausautomation/digitalStrom/Server

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

To je naprosto skvela cena za zaklad k automatizaci baraku!!! A hlavne na to, ze to je tak maly, ze se to vejde do rozvodnice k jisticum a ani o tom nevis. Podle me je tohle naprosto skvele vymyslenej system.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.