CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Diskutujme: Koncept Windows 9 očima českého uživatele (demo videa)

...nebo si prostě nainstalovat sedmičky. :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Taskbar ma byt zospodu, a dokedy nebude viditelny vzdy -- a rovnaky ako v Desktope - dovtedy to nebude ono. Samozrejme trosku ho budu musiet upravit, aby sa ho dalo ovladat aj dotykom. Myslim, ze k tomu postupne v MS smeruju. To, co je teraz vlavo - zoznam metro uloh - treba zrusit. Metro appky maju byt viditelne dole na taskbare tak isto ako aplikace desktopu.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Mně prostě nesedí to, že W8 mají příliš hovadské elementy, které se hodí pro ovládání ťapáním, ale pro myšoidní ovládání jsou zbytečně velké a zabírají cenný prostor. Takže pokud u W7 ještě stačí WUXGA (i když ve srovnání s např. Win2k jsou už taky objekty o dost větší), tak u W8 už mám pocit, že se pracovní prostor opět zmenšil.

Jako pokus o učesání Metro vs. desktop to je docela zajímavé, ale nemyslím si, že to bude stačit.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Nielenze je to neprakticke a plytvanie priestorom na monitore - ale v MS sa tak `snazili` o revoluciu, ze to k tomu aj vyzera otrasne.... 8-O
Plus ta udesna default paleta, chaoticka zbierka najodpornejsich kriklavych farieb - da sa povedat negacia vyrazu `decentny vzhlad`

To tazko presadia, pretoze este aj ten naj BFU co by im zozral cokolvek bude mat `blbu otazku` - ze preco to vyzera ovela horsie nez stary OS!

btw. konecne niekto napisal, ze preco sa citim na W7 (napriek tomu ze je pokonfigurovane ako XP classic) akosi `divne` -> jak som to cital tak som si uvedomil ze je to pravda!
Ono skutocne uz tam zacal ten trend `plytvania priestorom`

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Stacilo by mi dat task bar dolu a mit moznost otevrit start menu jen pres cas obrazovky a nemel bych vyhrady. Jako koncept v jednom cloveku naprosto skvela prace.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Start menu forever aneb klasické rozhraní vládne, tohle je pro mne stejně nepřijatelné jako osmičky obecně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hodně mi to připomíná dash v linuxu.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Osobne mam skor s celym MetroUI iny problem. Klasicke windows a ich ovladane je sice zazite a proste kopec, nazvime to use case , su zname a bezne zabehane ze uz sa ani moc nevysvetluju a ked sa aj uplny novacik posadi za windows alebo podobny okenny system tak nejak sa k tomu ovladaniu dostane. Ale dost tomu napomaha aj samotna jednoduchost a priamociarost. Inak povedane uzivatel chyti mys a hybe kurzorom a klika kde sa da. Tak zisti ze je nejaky start button, ikony na ktore sa da klikat a podobne. Lenze windows 8 ma kopec debilnych a schovanych "gestures" ktore niesu ani zazite, ani este zname a ani poriadne vysvetlene (teda urcite je nejaky help, na internete popis a podobne). Proste neni to nieco co je samovysvetlujuce (blby preklad self explanatory). Trochu lepsie je to pri uzivani na tablete kde tie gestures su uz trochu viac zazite ale ani tam nebudu vsetky jasne. No a potom sa stava ze z nicoho nic zrazu vybehavaju uzivatelovi rozne okna, kade co mizne a neni uzivatelov ani uplne jasne preco (pretoze zalezi od smeru swipeu atd.). A toto je podla mna dost fail co sa tyka ovladania Win8 na desktope.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Koncept vypada lepe nez Win8... ale porad Metro (tzv. Modern UI) je neprijemna zalezitost pro vsechny desktopy s mysi. Fuj fuj fuj. Pokud clovek nema dotykovy displej, tak by mu nikdo nemel nasilim nutit tuhle blbost.

a je hezke, ze fanousek predstavil svetu svuj "koncept" pro nove Win9... ale bohuzel Microsoft vetsinou se** na prani zakazniku :-P

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Jakožto zastánce klasického prostředí nemohu jinak, než se připojit k ostatním. Metro UI a celé Win8 vůbec ať si MS cpe na tablety a podobné hračky. Do klasického PC je prostě potřeba klasický a jednoduchý systém, který bude mít snadné ovládání a správu (pro firmy). Win7 sice dají na začátku 10x víc práce než XP, ale aspoň to jde a nenutí se mi rozhraní, který je mi k ničemu.
Je hezké, že MS má takové fanoušky, kteří se mu snaží napovědět, kudy dál, ale je to jenom o hraní si. MS nezajímá, co uživatelé potřebují, a půjde dál podle vlastní strategie, dokud "nenarazí".

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Říkám to taky pěkně dlouho, a to sem osmičky vlastně viděl akorát z vlaku, protože jsem to vypral z notebooku ihned co sem ho koupil. Osmičky nemají na osobním počítači co dělat. Patři to na tablet a chytrý telefon. Osobně mimochodem jedu stále na XPčkách a nějaké sedmičky jsou mi taky volné. Nejvíce mi vyhovovali asi Windows 2000.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Mne úplne stačí, ak budú okraje okien zasa priesvitné, ako vo Viste, alebo 7 :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hm, no nic moc. Já třeba ani trochu nestojím o podobné upatlané zrcadlo, jako má dotyčný. A desktop chci čistý, bez toho metro sajrajtu, což znamená, že dokud něco takového MS nenabídne, zůstávám u W7.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je zase v diskusi výblitků od lidí, neschopných se něco naučit... Představte si, že už jsou stovky milionů uživatelů, kteří denně pracují s tím, o čem vy tvrdíte, že se s tím pracovat nedá - a kupodivu jim to jde a ke všemu dobře.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych se ptal kolik z těch stovek milionů prodaných licencí se skutečně používá. Další otázka je kolik lidí by používalo něco jiného kdyby měli tu možnost ;). Myslím že by číslo skutečně spokojených uživatelů W8 bylo o několik nul nižší, osobně bych to viděl na tři nuly dolů ;).

Neni to určitě úplně bylbej systém, jen je blbý to tlačit hrubou silou ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přestože naučit se ovládat metro je i pro hodně mentálně zpomalenou osobu záležitost asi tak na 5 minut, speciálně ty musíš být nesmírně hrdý na to, že jsi to zvládnul. Gratuluji!

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Když to porovnám s tou spoustou blbečků v nejrůznějších diskusích, kteří to ani po několika hodinách nedokázali... :-)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

To je ta vaše logika. Každý, komu to ovládání nevyhovuje, je blbeček....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Popřemýšlej nad tím, jestli to, že neumíš ovládat Linux, je tím, že jsi blbeček, nebo tím, že ti prostě nevyhovuje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jenže já umím ovládat linux. Dvakrát do roka poctivě zkusím nainstalovat dvě distra a zkouším, jestli to už dorostlo do úrovně Windows. A pořád nic, spíš v tom přibývá nesmyslů a nedodělků.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Aha, omlouvám se, vidím, že jsi klasický power user. :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Chapej, tady Jezek pretahl linuxove lofasy z rootu a abclinuxu a udelal z toho regulerni zumpu. Oni na to nadavaji hlavne proto, ze linux za dlouhe roky nedokazal okoukat dotykove ovladani W8 a jedine s cim prisel je unity:) Takova spis parodie na dotykove ovladani. A pak prisli, ze cele metro je vlastne jen frontend WinRT subsystemu, jakozto nejmodernejsimu mobilnimu subsystemu ..... no a proto proste zavidi, ze jejich linux proste ovladat dotykem nejde a nemaji ani zadny framework pro vyvoj dotykovych mobilnich aplikaci.
Ve skutecnosti W8 prinesly jednu zasadni novinku, ktera je na nedotykovem displeji na hovno, ale nikoho nenuti tyhle mobilni aplikace pouzivat. To je asi jako nadavat na obchody, ze se tam prodavaji tampony, ikdyz je pulka lidi nekupuje ....
Tohle vesmes vyjadruje tvoji situaci na tomhle foru: http://pigroll.com/img/apple_store.jpg

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Však je s nima sranda, ne? Tolik pošuků pohromadě se na moc místech nenajde, ono jich totiž moc není.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Zase tolik jich tu není. V podstatě jen dva. Ty a Big Trolling Jerk alias BTJ.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Ten příměr s tampóny silně kulhá. Podle mně se současná situace spíše podobá tomu, jako když si jdu koupit dejme tomu třeba "gumičky" a každá je navlečená na tampónu. A spousta "kazatelů" pokroku mi otlouká o hlavu, že nejsem schopný naučit se ty báječné a skvělé grify, jak se dají snadno a rychle sundat. A Microsoft je v novém upraveném provedení, jako vstřícném ohleduplném gestu, nechá kousek vyčnívat, aby nám to ještě více usnadnil.

PS: palec nahoru za možnost dodatečné opravy vlastního příspěvku !

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nema smysl se bavit s frikulinama, kteri maji za modlu XPcka nebo linux a W8 NIKDY nevideli, jenom maji potrebu na ne nadavat ... tak do priste no:)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Cele metro UI je ulet tak jak to je implementovano ve W8 to nikdy nemelo vyjit, kdyby metro udelali naprosto stejne jako mediacenter kdy to byla vpodstate spustitelna nadstavba ktera se u multimedialnich PC nastavila jako vychozi program po spusteni a clovek co mel MC v obyvaku to bez problemu pouzival a ovladal DO pripadne si prepnul na klasickou plochu a ovladal bezdratovou mysi a klavesnici... Ale MS se asi bal ze by to metro chciplo na nezajem jako mediacenter. holt videli ze uzivatele zas tak netouzi matlat po displeji, ale samozrejme "vedeli" co je pro ne nejlepsi... Proste bejt metro jen jako spustitelna nadstavba co si ji zapne jen ten co ma matlaci displey v "po spusteni" a jinak klasicka plocha s listou podobna W7 a je to vyresene....

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

z osmičkového schizofrenního prostředí jsem se málem začal v noci počůrávat, 8.1 mě nenadchly, ale tenhle koncept se mi líbí. za mě určitě palec nahoru.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Stačí to jen letmo a hned je jasné že „Nie, radšej knihu!“. Zlatý XPčka…

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumiem hlavne jednej veci, kolko LSD musela spraskat julka green ked schvalovala paletu tohto svojho nepodarku???

Preco je kopec vydavatelov take `ovce`, ze davaju `akoze W8` skin aj na svoje desktopove aplikacie???
(napr. kvoli tomu, ze sa na tie grcky odmietam pozerat, musim pouzivat starsiu verziu antiviraku)

Preco sa tohto dadaistickeho uletu (ano viem ze aj picasso je v podstate ohavny) drzat aj nadalej???

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

je super vědět, že nejsem sám (u mně Avast! 8 vs. 9). Že Microsoft ignoruje u svých programů uživatelské rozhraní systému, na kterém běží (klasicky IE 9+10+11 na Windows 7) jsem si už zvykl (i když skřípat zubama jsem nepřestal), ale u solidních producentů software to je mimo mé chápání.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ono zas to nie je tak prekvapujuce, v podstate ich k tomu `pridat sa k prudu` vedu asi podobne dovody ako `velky MS`.

Ako som tu uz niekde pisal, tak je coraz tazsie pridavat ku dobremu SW produktu `killer funkcie` ktore nie su len udrzba ci ladenie aktualneho, ktore novu verziu jednoznacne odlisia (a ospravedlnia snahu vydavatela dolovat dalsie prachy, ktore sa za puhy update doluju tazko).
A tak jednoducho dovrtaju ovladanie a vzhlad, ze si uzivatel ani NEMOZE NEVSIMNUT, ze to je uz nieco nove a dost ine - no v tom negativnom slova zmysle!!!

V takomto pripade ani nemusia vymyslat `nove revolucne ovladanie a vzhlad`plus dristy ktore ho maju obhajovat -> proste okopiruju po MS a je to :o(

p.s.
ak by slo o racionalitu, tak tu mam napr. vyborne office 2003 ktore slape jak delo a nic mu nechyba... ACDsee nejaku starobylu verziu a winamp detto -> vyssie verzie akurat `nabobtnaju a spomalia.
Obdivujem autora napr. TC ze dokaze stale priniest nieco nove co clovek realne oceni a nie je to len `lesteny prd`.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle překotný běh ve vydávání nekvalitních Windows by měl Microsoft konečně zastavit a vydávané produkty před vydáním dokonale vyladit. Doufám, že máte všichni vypnuté odesílání zpráv o chybách Windows Microsoftu. Přece jim nebudete za vaše peníze posílat zprávy o jejich chybách, aby si mohli nekvalitní Windows doladit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Treba Microsoft vydava ty spatne Windows umyslne... kdo vi
http://www.download.bg/upl/attachments/uin.7831.jpg
presne jako na obrazku: jedna verze Win lidi vzdy nastve a pak jsou uplne stastni, kdyz vyjde dalsi "dodelana" verze ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně jsem z tohoto konceptu skutečně nadšen! :)
Takovýto alternativní Start Replacement bych hned bral!

Ondrovi gratuluji, protože mě přesvědčil o tom, že by Win 8 šly doladit do použitelného stavu.
Pro představu - můj subjektivní stupeň spokojenosti s ergonomií a spolehlivostí dle OS (0-10 bodů):
MS.DOS 5.0 ... 2.0
MS-DOS 6.22 ... 2.3
Win 3.1 ... 3.9
Win 3.11 ... 4.1
Win 95 ... 5.2
Win 95 OSR2 ... 5.7
Win 98 SE ... 6.2
Win Me ... 6.6
Win 2000 ... 7.0
Win XP SP1 ... 7.8
Win XP SP3 ... 8.4
Win 7 SP1 ... 9.6
Win 8 ... 6.5
Win 8.1 ... 6.7
Win 9 concept by Ondřej Zástěra ... 9+ (jen ergonomie)

Mám otázku - jak je video ukázka dělaná?
Jsou to nachystané "onevent" spouštěné animace nebo je to skutečně implementováno a funkční?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nějak mi to krapitku připomíná prvomájové průvody v minulém režimu...
Samá mávátka, barevné kostičky, bludiště čehosi. Pro vykonání logického úkonu nutnost udělat x-počet nelogických a složitých a to vše zabaleno v paskvilu, kterej buď špatně nebo vůbec nechápe většina obyčejných uživatelů, takže si troufám vypustit názor o tom, že těmahle "rádoby barevnejma malůvkama", si Mrkvosoft zadělává na v podstatě celosvětovej odpor a masové odmítání takového shitu. A to je dobře, začíná éra, kdy jsou lidi zmateni, otráveni a čím dál tím víc mají odpor k takovým placeným, běžným uživatelům nepotřebným přebujelým blbostem, jako se staly "Widle". Ono totiž stolní počítače nepudou vyhnat z trhu, leda by se schylovalo k něčemu, co bych nazval "totální masové ovládnutí lidstva", kde budem jak v těch sci-fi filmech a v takovém případě už stolní počítače potřebovat opravdu nebudem. Snaha ovládat a kontrolovat lidi je pernamentní a technologický vývoj k tomu směřuje a to bez nejmenších pochyb. Proto ten tlak na přenosné nástroje, proto ten přehled o jednotlivých lidech "kusech"... Ano, to není výplod fantazie, to je realita a proto za mě těmto "rádoby výdobytkům" dávám varovné a razantní NE!!!

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Metro prostě do desktopu nepatří. Stačí se podívat, co udělá běžný uživatel, který byl přinucen pracovat na Windows 8 v jakékoli verzi. Stáhne si utilitu typu Classic Shell a jiné. Rozhraní Metro se tak prakticky zcela vyhne. Prostě převede Windows 8 do vzhledu Windows 7 a pak spokojeně pracuje. Zkuste se zajít zeptat místních prodejců PC, kolik lidí to po nich chce a zjistíte, že drtivá většina.
Proč tohle nelze nastavit bez nutnosti instalace prográmků a utilit třetích stran? Nechápu proč nemohli ponechat stávající velmi dobře fungující koncept, do kterého by pouze přidali nadstavbu pro zařízení s dotykovým ovládáním.
A rozhodně nechápu, proč si na návrh vzhledu toho jejich Modern UI najali barvoslepého psa. Jinak se ten vzhled nedá vysvětlit. Ta barevná paleta je otřesná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.