CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Divize Windows kazí průměr Microsoftu, tablety Surface se neprodávají

Viděl bych to tak, že řada MS fanatiků by se pomalu (nebo možná rychle) měla začít přeškolovat na jiný OS... ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

:-)

... no ono to zas tak horké nebude... W7 tu s námi ještě nějakých "pár" let bude ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to ťažko, alternatívu nemáme ani dlho mať nebudeme, aj keby MS dobrovoľne ukončil vývoj a rozpustil firmu ešte by minimálne 5 rokov bol Windows No 1 ...

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

... predpokladam, ze mluvis o XP ... :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ono taky používat něco tak odpudivýho jako W8. To raději přejdu na Linux!!!!

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Presne tomuhle se rika "z blata do louze" :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nastesti si krome ubuntu (ktere uz opravdu strasne windowsovati) muzes vybrat i alternativy ... pocinaje xubuntu pres debian az k gentoo nebo slackware, serazeno podle windowsovatosti :-).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja tim spis chtel rict, ze user z win7 a predeslych, kdyz prejde na Win 8 a nelibi se mu, tak se mu zcela jiste nebude libit ani jakejkoliv linux.

+1
+72
-1
Je komentář přínosný?

A jako cemu se ty paka divi? Tomu, ze kdyz zacnou vyrabet neco, co ma bejt podobny androidim tabletum, ale vubec jim to podony neni a navic na tom nejde spustit ani nic z normalnich windowsich programu, tak to nikdo nechce??? Divny, ze jo...

Az Mrkvosoft pochopi, ze jejich fanousci potrebuji tablet, na kterym pujde spoustet normalni x86 aplikace, kterych je hromada a ktery uz vsichni znaji, a kdyz ten tablet bude s rozumnym rozlisenim(1280x1024 a vic) a rozumnou vydrzi baterky(5+) a rozumnou cenou (do 10K), tak jim taky dojde, jakou ze blbost to udelali ted s tema RTckama.Po takovym zarizeni bych nejen ja skocil okamzite.....mozna tu udelam maly pruzkum...kdo byste neco takovyho chtel, dejte +1 do odpovedi :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemožnost spuštění Windows aplikací není ten hlavní problém, tím je spíš Metro. Na Androidu iPadu mají uživatelé známé prostředí - plocha, kliknu na ikonu, spustí se program. Bohužel pro MS se tyto dvě platformy podobají Windows o dost víc, než Windows RT.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja si nemyslim, ze je nejak velkej rozdil mezi klikanim na ikonky a klikanim na dlazdice. To uz je asi uplne fuk.

Ale prave to, ze se na tom neda delat rozumna prace, je prekazka no1. Na tabletech si vsichni hrajou, patlaji, mrcasi se a pinozi a zkouseji co to umi nez nakonec prijdou na to, ze to neumi skoro nic a ze jedna z mala poradnejch veci co se na tom daji delat je surfovani po webu. A na to si fakt nepotrebuju kupovat dalsi kram (k telefonu nebo ke stolnimu PC nebo k NB) a uz vubec ne za takovy prachy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses vtipalek, bys chtel na tabletu klasickou plochu ne? Co je na androidu nebo ipadu tak znameho? Je to proste jine prostredi. Metro je sice trosku jine prostredi, nicmene treba pro uzivatele WP zcela zname. Pro uzivatele klasickych W8 taky ...... a navic mas u plnohodnotnych W8 tabletu tu moznost pouzivat i klasicke aplikace, ne jen ty mobilni (metro).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jenze tyhlety "plnohodnotnych W8 tabletu" maji rozliseni 1366x768, coz teda rozhodne plnohodnotny pro praci neni. Plnohodnotna je leda jejich cena, stoji kolem 25K a to je fakt desne moc.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak plnohodnotny na praci 8" palcovy tablet nikdy nebude ...... jinak 1366x768 je hodne v pohode.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"jinak 1366x768 je hodne v pohode" Jak tohle muze nekdo rict...uz sis na tom zkusil otevrit word nebo excel 2010? Horni ribbon a dolni stavovej radek a k tomu win hlavni panel zaberou dohromady snad pulku obrazovky, to je proste priserny. 1024 na vysku je naprosty minimum, 1200 na vysku je uz celkem komfortni prace v klasickych win aplikacich.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No tak zaprvé ty nejmenší začínají někde kolem 8k (Iconia W3, 16:10, 8") a zadruhé nic kolem 25k nemá 1366x768. A jen tak mimochodem třeba ten excel běžně dávám několik let na 1024x600 (tisk, drobné úpravy atd. se na tom prostě dají udělat a proti dobám pdaček s 320x240 je to o "něco" lepší). A mezi náma tablet si na excel normální lidi opravdu nekupují ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že kdyby tam opravdu byla klasická plocha, ale chovalo se to jinak (například všechny aplikace se mohou otevřít jenom ve fullscreenu, nejde změnit název pod ikonou, byly by odstraněny všechny "myšoidní" funkce), ale zůstaly by tam v principu ikony aplikací a popřípadě souborů, tak by toho prodali třikrát tolik.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Lenže vo veľkej firme žiaľ od rozhodnutia po uvedenie na trh trvá dosť dlho. Počítam že rozhodnutie o tabletovo-desktopovej verzii Win padlo niekedy po uvedení Win7 (2009,2010). Vtedy to nevyzeralo, že by Intel bol schopný tak rýchlo dodať konkurencie schopnú alternatívu pre ARM. Tak sa pre istotu rozhodli uviesť ARM verziu Win8. Nakoniec to Intel zvládol a ARM verziu ani nebolo treba. To, že ju majú ale nevadí, lebo majú zároveň aj systém pre ARM servery, ktoré sú na vzostupe. Takže sa im to časom (možno) vráti. V RT verzii boli spravené dve veľké chyby - vysoká vstupná cena a nemožnosť vývoja ARM desktop aplikácií pre programátorov mimo MS. Keby toto zmenili, majú ešte stále šancu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemaji sanci...to je proste uplne slepa cesta. Vsichni windowsaci jsou zvykli na svoje programy, ktery pouzivaji a dal pouzivat chteji. To co pises by znamenalo, ze by se musely vsechny tyhle aplikace prepisovat pro ARM. Na to se kazdej vyvojar vykasle, protoze MS to neni schopna zaplatit a pokud by to mel delat zadarmo, tak to bude delat pro linux/android.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

S tim prepisovanim aplikaci by to nebylo tak horky. U korektne napsany aplikace (takovy co uz ted ma x86 i x86_64 verzi) v jazyku kterej ma compiler i pro arm by se maximalne doladilo par arm specifickejch detajlu. Prace na jedno odpoledne ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, ale u korektne napsane aplikace je prace na jedno odpoledne i vydani linux verze :-). Kdo myslis ze v komercni sfere programuje korektne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo u hello world by to prepsani do linuxu za odpoledne i slo :-D U cehokoliv slozitejsiho co ma i gui je to prepsani z winapi do neceho co beha na linuxu rozhodne prace na dyl. A ne, korektne napsana aplikace na woknech fakt nepouziva qt/gtk/wxwidgets ci jinej pomalej ci hnusne vypadajici gui framework.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

+1
Mno, neco takoveho/podobneho uz se chysta a nevypada to moc vzdalene ...... treba Olivetti Olipad W808, W809 a W810 vypadaji velmi, VELMI slibne. Pak tu jeste naprostou bombu predstavil Inventec (ten to bohuzel vyrabet nebude, aspon ne pod svoji znackou) http://tablet.tech-maniak.com/8532/inventec-presents-a-7-inch-tablet-wit...
Navic intel se chvastal tim, ze BayTrail budou zacinat na 200$ .... nicmene takovych reci uz bylo:)
Kazdopadne vsechny vyse zminovane tablety maji novy BT, ktery je krute efektivnejsi nez nejnovejsi high-end (jestli se to tak da nazvat) od ARMu, takze intel konecne prebira oteze a jestli se mu povede predikce tech 200$, tak je rozhodnuto.
Osobne cekam na tablet aspon s clovertail+ (s virtualizaci) jak na smilovani a jelikoz by mely tyhle tablety zacit vychazet do dvou mesicu, tak si pockam na plnokrevny BT (BayTrail).
Smutne je, ze se o techto tabletech nedovidam na cdr, asi budu muset zacit cist jine periodikum;)
Co se tyce rozliseni, tak tech 1300cosi na 7-8" (i 10ti) je v cajku, takze to bych jako podminku nebral. Cena do 10k by byla samozrejme zadouci, ale staci se podivat na nejake samsungy s androidem, ti jsou schopni to prodavat dokonce draz nez modely s W8, coz je ROFL^8. Vydrz u intel Z2760 tabletu je urcite nad 5 hodin, troufnu si tvrdit, ze se bezne pohybuje okolo 8mi.
Co se tyce windows RT, tak tam to bylo jasne uz od zacatku, MS se jen sichroval, kdyby intel zmagoril nebo se zacalo slunko tocit kolem zeme, coz se nastesti nestalo:)
Ten Surface RT vyjde bezne na necelych 8k, coz neni spatne za 32GB tablet, navic s jakyms takyms windows .... navic jde o zcela spickovy HW (pokud teda berem v uvahu, ze nema CPU). To jenom u nas to zeleny smejd z alzy prodaval za 35k+, protoze MS to v CR neprodava ..... kazdopadne bych do nej sel radsi za tech 8 nez do nejakeho samsungu s androidem a nemajici ani klasicky USB port ......

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych prave nesel ani do jednoho, prijde mi to jako vyhozeny penize. Uzitek veskerej zadnej.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.