CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Dokonalý zabiják konkurence! Smartphone OnePlus 3 přináší 6 GB RAM za 11 tisíc

Jj, idealni pro socky, ktere kupuji podle velikosti RAM a poctu jader ... 6GB ram, to nema dnes ani naprosta vetsina domacich PC, kde bezi skutecny operacni system se skutecnyma programama ... ani ja neverim, a to je co rict, ze by byl android az takova sracka, ze by 6GB RAM melo sebemensi smysl. Jen premyslim, budou tu driv 16ti jadrove telefony nebo s 16GB RAM?:o) Ona RAM je dneska levna a jen se pripaji dalsi cip, to zvladne i ten posledni cinan, takze hadam, ze asi tech 16GB RAM ....

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

jiste ze vic ram ma smysl, android je extremne zravej a aplikace pod nim taky, tak se neda divit ze to vyrobci honi nahoru

6GB je ale celkem dostatecny, ted by meli navysovat interni pamet... 32/64GB na mobily s podporou 4k videa je dost malo

a jinak uz vsem doporucuju alespon 8GB RAM i do domacich PC, rozdil je par korun a system s HDD je sviznejsi, kdyz si muze nechat vic dat v pameti

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu potřebu hloupých lidí jako místní umělecký elektrikář BTJ vyjadřovat se k věcem o kterých nemají ani páru.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

jj 640kb ram musi preci kazdemu stacit !

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Na jedné straně se oháníte argumentem "naprostá většina domácích PC" a zároveň "skutečnýma programama". Nejedná se náhodou o protiklady? Vzhledem k faktu, že většinová ntb/desktop masa funguje na sociálních sítích a všechno by ládovala přes prohlížeč, bude už 6GB docela na hraně použitelnosti.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"Jen premyslim, budou tu driv 16ti jadrove telefony nebo s 16GB RAM?"
---
Recnicka otazka, nicmene odpovim: Jsem presvedcen, ze 16GB RAM se na Androidu stane do nekolika let standardem, naroky se zvysuji brutalne a Google uz ted moc presne nevi, kde co v Androidu ma a jelikoz se v tom uz davno ztratil, tak o nejake optimalizaci nemuze byt rec a proste tam praska dalsi a dalsi funkce a na ty je potreba pamet. Vyrobcum hardwaru to v podstate vyhovuje, protoze mohou stale predvadet nove lepsi modely a uzivatelum stare founy laguji a teda kupuji stale novy hardware se stale vetsi kapacitou RAM.

Co se tyka poctu jader, tam je to malinko o necem jinem, smartphony v podstate stale honi vykon PC, protoze svou funkcionalitou se jim v podstate blizi a samozrejme nez se priblizi treba i core i3 asi bude jeste trvat. Cesty jsou dve zvysovat pocet jader nebo zkvalitnovat navrh procesoru. Vetsina vyrobcu jednoduse navysuje jadra, takze 16ti jadro pocitam, ze uz brzo, ale treba Qualcomm vsadil na zlepsovani architektury a jeho soucasny Snapdragon 820 "spadnul" ma 2+2 jadra, pritom je to dneska nejvykonejsi procak ve smartphonech, tudiz tohle je proste od vyrobce a ja doufam, ze Qualcomm bude pokracovat v nastolene ceste a nebude se hnat jen za vice jadry jako ostatni.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Vsechno je to o tom, ze arm ma jednoduche instrukce, takze pro vykon je treba honit to vysokou frekvenci. A jako s guglem je to ubohost, smirovaci pitomci, co se serou do vseho ... uz i do aut, to je fakt ubohost .... ten jejich deravy system, kdy nebyli za celou dobu schopni udelat jednotne aktualizace a vlastne to i vyhovuje vyrobcum, ze muzou prodavat furt a furt dokola ty same telefony jenom s novejsim SW, to je proste proti vsemu, cemu se cely IT svet zmital cele devadesate leta, kdy se snazili prinest jednotu a kompatibilitu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tak Google svuj byznys dela opravdu dobre, naopak ja treba to, ze zkousi nove veci jako i auta, beru pozitivne, je na ostatnich, aby vcas rozpoznali hrozbu a zacali neco delat taky. Kdyz vezmu treba dejme tomu mapy i se street view, tak u nas konkurence Googlu dotlacila Seznam k tomu, aby zacal inovovat a ted tu mame dve docela slusny mapovy sluzby. Problem spis nastava tam, kde konkurence na Google nereaguje a necha Google, aby jim prevzal byznys, to se tyka treba web prohlizecu. Vime vsichni, jak je Chrome hroznej, ale co na to Microsoft, nejdriv si jel dal IE a ted zplacal Edge, kterej je totalne nestabilni. A co na to Mozilla, zacal prasit Firefox jeste vic nez driv, takze situace ve webovych prohlizecich docela tristni.
Jeste horsi je to na smartphonech, kde se jasne ukazuje, ze Google na programovani OS nema a prasi to verzi od verze cim dal vic. Mimochodem tim, ze je to open source, tak sem tam nektery veci zachranuje treba Samsung tim, ze prispeje do kodu apod. Jenze mrkni na konkurenci, kdyz pominu specificky iOS od Apple, ktery je jen na smartphonech jedne firmy a spouste lidi to nemusi vyhovovat, tak kde je nejaka konkurence? Vsichni koukali s vykulenyma ocima a nikdo nebyl schopen reagovat. Pominu Canonical, ktery vyviji Ubuntu Touch, pominu Samsung, ktery s Tizenem zatim nikam nespecha, protoze vydelava i na zavsivenym Androidu a pomijim i dalsi malinke firmicky, kde neco ocekavat bylo nerealne (Mozilla - FirefoxOS, Jolla - SailfishOS). Ale co Microsoft? Takova firma, Windows Mobile tu byl mnohem driv nez nejaky Google Android a presto nic, nejdriv splacli totalne otresny WP7 a potom sice dokazali vyvinout WP8, ale GUI udelali naprosto otresne a pres kritiku uzivatelu nedokazali dodnes prijit s necim lepsim. Mam na myslim WM10 - tragedie, zrovna dali v praci smartphonama nepolibene kolegyni pracovni foun s WM10 a absolutne ji ta Lumie vytaci, pritom delam jeste s nekolika dalsima kolegynema podobne netechnicky zamerenyma, u kterych jsem videl jejich zacatky s Androidem a zvladli to s prehledem. Co tim chci rict: no k cemu je, ze je WM10 dobry system, kdyz je tragicke GUI a naopak Android muze byt pod povrchem jakoli tragicky, ale GUI je snadno pochopitelne, at uz laguje sebevic. Takze ve vysledku je to hrozne, ale zlaty Google, ze udelal aspon Android, kdyz vsichni ostatni koukali jak vyvorane mysi, nicmene pionyrske zacatky smartphonu jsou pryc, tak sakra at uz konecne nekdo vyleze s poradnym OS i na smartphony. :-/

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

"A co na to Mozilla, zacal prasit Firefox jeste vic nez driv,"

Tak projekt Servo bych zrovna neoznačil jako "prasení".

"Jeste horsi je to na smartphonech, kde se jasne ukazuje, ze Google na programovani OS nema a prasi to verzi od verze cim dal vic."

OS na Androidech je Linux. Jsou příspěvky Googlu do Linuxu skutečně tak hrozné?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Neslovickar s androidem a linuxem ...... android ma s linuxem asi tolik spolecneho jako doom4 s windows .....

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Android prosel okolo linuxu hodne zdaleka. :-) Nejvetsi problem neni linuxove jadro, to neni vubec problem, ale vsechno co tam doprasil Google, ovladacema zvuku pocinaje (kdyby nepomohl Samsung, tak pada zvuk dodnes) pres vlastni aktivity Googlu pocinaje od Dalvika potazmo ARTu, tam je zakopany pes.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Tak Dalvik pokud vím není původní nápad Googlu, a ART se jeví docela v souladu se současnými runtimovými trendy. Já jsem sice zapřísáhlý odpůrce těch trendů (ještě z doby před tím, než se vůbec objevily), ale většina lidí zřejmě není, takže by mě docela zajímalo, co přesně vám na ARTu vadí.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ovladani WM10 se mi oproti WP8.1 moc nelibi .... respektive ovladani ne, ale spis jiste prvky rozhrani (tri kulicky nejdou pretahovat, hamburger menu nebo treba kulate on/off a kulate nahledy). Ale z hlediska intuitivnosti je to nasprosta spicka, ale tvuj pohled androidare chapu. Ja mel taky android a na WP jsem cumel jak puk ..... ale po dvou dnech jsme to uz nedal z ruky. Jednoduche, decentni, dela vse jak ma a vsechno vypada podobne a jednotne. Android je presny opak .... vsechno takove uz na prvni pohled rozbite, slozete, neprehledne. Jak uz zacaly prichazet nove gesta do iosu, tak uz i ten mi prijde daleko neprehlednejsi nez WP/M. V androidu milion nejakych nabidek, pokazde jinde (a hlavne u kazdeho modelu zas vsecko jinak), milion bloatwaru, nejake obrazovky vedle sebe, furt nejake tlacitka, nespecificke ikony a widgety .....
Ve W? Hlavni stranka, krasna, decentni s aktivnimi widgety pretazenych programu, zadne vocasni multibarevne ikony a pochyne widgety typu, kazdy pes jina rit ..... presunes se doleva, mas vsechny programy ...... z vrchu notifikace (OMG, to jim taky trvalo az do 8.1), nic vic nepotrebujes .... nastavenim vsech dulezitych veci te provede uz pri prvni instalaci a pak to jen pouzivas. Mi se na tom libi, ze je to jednoduche a neresi se picoviny. Lidi nadavaji na dlazdice, ale na androidu jsou UPLNE PRESNE TY SAME DLAZDICE .... akorat gugl v tom proste neumi chodit, nema know how, aby vyvojarum dal jasne pravidla jak ma vypadat ikona aplikace a jak ma vypadat to prostredi programu. MS i Apple to udelali a ty aplikace po vizualni strance jsou uplne nekde jinde. Ale to samozrejme neznamena, ze se na W (nebo i iphonu) neobjevi obcas aplikace, co ji nejaky diletant portoval z androidu .... ovladaci prvky i v ramci aplikace pokazde jinde, zadne prebirani systemovych barev nebo ovladacich prvku, vse jak kdyz varila kocicka a pejsek ..... a pak to dorazi ikonou, ktera treba na kidpix systemu od applu zas tak neprzni, ale u cisteho designu W je jak pest na oko, idelane jeste v jedine velikosti 4x8 dlazdic:o) ..... ale hlavni co na windows je a plati to uz prakticky od W95, ze se to ovlada az do W10 uplne stejne ..... kdo doted delal na W95, tak kdyz sedne k W10, tak nebude mit problem, dialogy stale stejne stylizovane, ok vlevo, cancel vpravo, krizky vpravo nahore, proste furt stejne ..... stejne tak uzivatel wp7 kdyz uvidi wm10, tak uplne v klidu ... ale zkus si vzit android od sony a pak treba lg (nebo si dopln libobolnou znackou a modelem:) .... je to zrovna tyden, co jsem se snazil na LG telefonu s androidem zmenit horni vysouvaci listu s ikonama (zapnuti wifi, bt atd) .... proste nejde ..... neexistuje, pritom jsem to na tom telefonu uz nastavoval!!!!!! ale sel do reklamace na prehrani firmwaru a v tom novem to proste n-e-j-d-e, ikdyz vypada stejne:o) Tak jsem musel stahnout nejakou aplikaci s widgetem, co opet zpomalila uz tak pomaly telefon, aby si tam borec mohl nastavit ikonu vypinani hotspotu pro tablet .... ale taky aplikace jak cyp, miliarda nastaveni nez jsem prisel kde nastavit to, co mela aplikace primo v nazvu!:o) A kdyz jsem tam dal zapnuti baterky, tak se zapla a uz nesla vypnout, ani pres jinou aplikaci, ani pres fotak, leda restart ..... doufam, ze to je letos naposled, co jsem drzel android v ruce:o) Ja mam smartphone na ulehceni zivota a potrebuju aby to fungovalo, ne abych tam furt neco ladil a tunil .....

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal vys, me WM10 v podstate nevadi, ale mam odzkouseno na netechnickych kolegynich, ze Android davaji lepe nez WM10, kdyz prechazeji z hloupych telefonu, takze z hlediska ergonomie udelal neco Microsoft spatne, kdyz to ovladani vyhovuje maximalne ajtakum.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

"Vsechno je to o tom, ze arm ma jednoduche instrukce, takze pro vykon je treba honit to vysokou frekvenci."

Hehehe. :D Ano, skutečně, přesně jak Zog píše - pohled na návrh procesorů z perspektivy uměleckého elektrikáře. :)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

vsetko je to o tom, ze ggl nechce optimalizovat android aby sa dalo predavat stale nove feny s viac jadrami a viac ram. Android je zly system od zakladu, jeho filozofia ako taka je zla, zial musime sa s tym zmierit, lebo nic lespie nieje.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Standardní kancelářský PC v naší firmě je :
Intel i5-2400
2x4GiB DDR3
1x 500GB SATA
24" Dell FullHD

Těch 8GiB ram je tak akorát pro Outlook, Net, pár malých app a pár excelů.
Teď už všude začínáme dávat SSD,

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

pro mě je to už trochu moc velké, chybí mi podpora SD karet, bezdrátové nabíjení a voděodolnost..

ALE - další konkurence pro všechny ty samsungy a podobné je víc než vhodná a za tu cenu je to fajn kup.. Velké plus za AMOLED!

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Tak 64 gb by mělo naprosté většině lidí stačit i bez podpory sd karet. Buď bezdrátové nabíjení nebo kovové unibody, obojí se nedělá. Voděodolnost by mohla být té je škoda. FHD amoled je super, jsem fakt rád že tam neplácli 2k IPS. Display má být údajně bez odlesků, na to jsem fakt zvědavý. Já myslím že tenokrát se to one+ opravdu povedlo, nic tam nechybí nebo není nějak výrazně ošizeno. Foťák mohl být o něco lepší ale výsledky z použitého co jsem viděl nikoho neurazí a statické fotky v noci jsou dokonce nadprůměrné.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

hele jasně že 64GB bude stačit.. ale je dobré mít možnost volby, ten slot na kartu telefon nějak výrazně neprodraží.. tu první část jsem myslel jako čistě osobní názor, radši bych 16/32GB rychlého úložiště plus velkou kartu na nějaké ty 4K videa a tak.. s tím nabíjením máš pravdu..

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jj, 64 musi stacit kazdemu, lol ..... jinak umelecky elektrikar Zog Zogothowics zase zabodoval, pry 2k a FHD:)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jj, BTJ casto s tebou nesouhlasim, ale tentokrat mas uplnou pravdu, asi me zaminuskuji podobne jako tvuj prvni koment v teto diskuzi.
Mam SGS5 s 16GB vnitrni pameti a 64GB sd-kartou a jsem na hrane a to proto, ze se snazim s ulozistem setrit, muj idealni vysneny foun by mel 128GB interniho uloziste + slot na sd, kam bych strcil dalsich 128GB. (Ano minimalne Asus neco takoveho dela, ale ma jine nevyhody.)
---
OnePlus 3 je urcite slusny foun a to dokonce evropska verze s podporou nemeckeho LTE, takze to bude funkcnit i u nas, nicmene datovy prostor je na highend naprosto tragicky, ale jde tak nejak ruku v ruce s pomalym USB2.0 pripojenim. Ja sice nejsem fanousek USB-C, ale bud to nebo microUSB3.0 jako ma SGS5. Stare pomale USB je proste uz mimo a tenhle foun za me teda se zadnemu highendu zavedenych znacek ani trochu neblizi, pravda je takova, ze bych ho za svuj SGS5 nevymenil ani nahodou, ac ten ma taky svoje mouchy.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

ak nieco tomu mobilu realne chyba, tak je to bateria. vyrobca dokonca este ubral 300mAh. taketo veci by sa mali dat kupit s min 6000 mAh

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Nevím ale za 11k mi to jako extra terno/zabiják konkurence nepřijde...
za čínu tak max 6k a šlus.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nevím ale za 11k mi to jako extra terno/zabiják konkurence nepřijde...
za čínu tak max 6k a šlus.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Kromě pár korejců je to všechno čína. Na druhou stranu s těmito parametry nic podobného za 11 000 neseženete.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To že je vše předražené není můj problém já za to prostě už tolik dát nehodlám....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

6GB RAM - a neni to malo? priznam se, ze nechapu, k cemu to tam krome marketingu je.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

ne, ono to na Androidu vyuziti ma, respektive je to nesmyslne, je to marketing, ale neznamena to, ze se to neda vyuzit. Android funguje tak, ze jednotlive aplikace se nedaji uplne uzavrit a pokud nebezi s urcitou prioritou jako procesy, tak Android je nechava v pameti a az ta dojde a potrebuje nahrat do pameti dalsi nove spustenou aplikaci, tak proste nekterou aplikaci z pameti odstreli a uvolni ji pro nove spustenou aplikaci.

Pro predstavu, kdyby takto fungoval tvuj pocitac asi s Windows, tak by to vypadalo asi nejak takhle:

Spustis PC a potrebujes napsat dopis, zapnes Word a pises, v pulce dopisu si vzpomenes, ze chces neco na netu a spustis Firefox, neco tam hledas a zjistis, ze potrebujes neco prepocitat a tak spustis Excel, uz se chces vratit k psani dopisu do Wordu, kdyz tu si vzpomenes, ze si u toho psani chces poslechnout nejakou mp3 a zapnes WinAMP, jenze v tu chvili dojde pamet a tak pred spustenim WinAMPu ti pocitac odstreli z pameti Word, ke kteremu jsi se chtel zase vratit, takze pokud jsi zrovna neprisel o rozepsany dopis a ten se ulozil, tak v lepsim pripade musis Word spustit znovu, cimz se zase musi neco ukoncit a pravdepodobne se ukonci Firefox. Co na tom, ze Firefox chces hned po dopsani dopisu zase pouzivat, za to Excel uz potrebovat nebudes, ty zadny krizek na vypnuti nemas a pocitac ma vlastni hlavu a vypina si to podle sebe.

Nastesti to takto na pocitaci s Windows ani treba s linuxem nefunguje, za to na Androidu ano, takze brutalnich 6GB RAM tohle resi, protoze pravdepodobne RAM nikdy nedojde a teda se ti nic podobneho nestane. Ze by to bylo potreba resit systemove na urovni OS, to muzes vysvetlovat vyvojarum Google jak chces, oni to stejne nepochopi, radeji nakonec vsichni pujdou cestou zvysovani RAM a verim, ze uz pristi rok zacne bejt v highendu 6GB standard a v horizontu par let smartphony s Androidem predbehnou desktopove pocitace a zatimco na PC bude stale vetsina lidi na 8GB RAM, na Androidu bude potreba minimalne 16GB RAM.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

oukitel k6000 pro, je vyhodnejsi cinan.
jinak je celkem sileny co android potrebuje, docela bych byl rad, kdyby nekdo udelal nadstavbu nad win 98, to by na tom hw litalo neskutecne.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

jo, hlavně to brutální množství aplikací co by pro to bylo.. /sarcasm

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, na windows žádný aplikace nejsou.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Není windows jako windows...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?
+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Od nich bych očekával nějaké chytré hodinky.. třeba něco jak Blocks - http://chytrehodinky.net/zname-finalni-podobu-modularnich-hodinek-blocks/

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.