CDR.cz - Vybráno z IT

Filosofie Ubuntu Touch: Dokovací stanice Andromium promění smartphone na počítač

nepřehlédněte
Andromium
Výkon smartphonů se neustále zvyšuje, tak proč toho nevyužít? Společnost Andromium vytvořila stejnojmennou dokovací stanici pro telefony Android s netradiční možností.

Na crowdfundingovém serveru Kickstarter se objevil zajímavý startup Andromium, jenž z vašeho chytrého telefonu udělá stolní osobní počítač. Váš smartphone stačí zapojit do dokovací stanice Andromium a máte vystaráno. Andromium obsahuje HDMI výstup, 3 porty USB a napájecí konektor micro USB, aby se vám telefon nevybil.

Andromium Clock

K telefonu můžete přes dokovací stanici připojit také další příslušenství, například myš, klávesnici či herní ovladač. Obraz se přitom bude zobrazovat na externím monitoru. Doplňkový hardware však neřeší problém systému Android, který není přizpůsobený pro zobrazení na velkých obrazovkách. Výrobce zádrhel vyřešil elegantním způsobem v podobě speciální nadstavby, která Android přizpůsobí uživatelskému rozhraní na stolních počítačích.

Předpokladem pro správné fungování systému na smartphonu je instalace aplikace z Google Play Store. Díky tomu stanice automaticky rozpozná připojené zařízení a uživatele přepne do nadstavby, která se trochu podobá operačnímu systému Windows 7. Její součástí je spodní lišta s programy, časem a stavem baterie. Uživatel se v rozhraní orientuje přes klasická okna.

V Andromiu můžete spouštět všechny aplikace, které máte nainstalovány v Android zařízení, na celou obrazovku. Připojením nejsou omezeny ani ostatní funkce, můžete psát zprávy a přijímat hovory jako obvykle. Aby se člověku pracovalo ještě pohodlněji, vývojáři budou muset ještě zapracovat na velikosti některých grafických prvků, čehož si můžete všimnout na přiloženém propagačním videu.

Dokovací stanice Andromium má být kompatibilní s vybranými telefony a tablety s OS Android - Samsung Galaxy, HTC One, LG Nexus 4, 5 a Motorola Nexus 6. Stanice má rozměry 91 x 91 x 28 mm. Jestliže máte zájem, kampaň na Kickstarteru nabízí několik různých možností. Za 10 dolarů (230 Kč) si můžete pořídit samostatný software nebo za 35 dolarů (780 Kč) set s dokovací stanicí. Poštovné činí 10 dolarů navíc. Pokud se podaří vybrat dostatečný finanční obnos, zájemci mohou očekávat balíček v příštím roce.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Filosofie Ubuntu Touch: Dokovací stanice Andromium promění smartphone na počítač

Pondělí, 22 Prosinec 2014 - 19:18 | Daniel Křenský | moje prestava jak ta stanice muze fungovat: Jedna...
Neděle, 21 Prosinec 2014 - 21:09 | Daniel Křenský | Staci si koupit Smartfone (ano i oni maji) nebo...
Pátek, 19 Prosinec 2014 - 08:24 | uni | Tak metro je především na dopravu osob, v cizině...
Čtvrtek, 18 Prosinec 2014 - 18:00 | HKMaly | Ja myslim, ze na notebooku/desktopu je proste...
Čtvrtek, 18 Prosinec 2014 - 14:42 | Ho | Tak 3,5 roku nazpet s prichodem motoroly atrix,...
Čtvrtek, 18 Prosinec 2014 - 02:56 | Tomáš Janovský | Bohužel je to nanic, protože díky MHL je zpoždění...

Zobrazit diskusi