CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Filosofie Ubuntu Touch: Dokovací stanice Andromium promění smartphone na počítač

Bohužel je to nanic, protože díky MHL je zpoždění obrazu cca 0.28s. Takže pracovat, nebo hrát hry se s tím opravdu nedá.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Tak 3,5 roku nazpet s prichodem motoroly atrix, ci moznosti pripojovat telefony pres hdmi, jsem si rikal, ze doba, kdy budu mit svuj pocitac-telefon vzdy u sebe a doma ci v praci ho dam jen do docku, je tady. Ale hned jsem vystrizlivel, koupil krom chytreho telefonu notebook s dockinou a tusil ze minimalne 5 let, spis vice, si jeste pockam. Stejne pro spoustu veci z desktopu, at jiz linux nebo windows, neni na androidu, ale klidne i ifonu nebo nokii, ci tabletech, alternativa pro efektivni praci. Ale vykon a pamet by uz ty mobily meli, to ne ze ne.

Co si myslite vy?

+1
+43
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze na notebooku/desktopu je proste nutnosti jine uzivatelske prostredi nez na mobilu/tabletu. Klidne se da pouzit stejny HW, stejny OS, stejne aplikace (pokud detekuji, jestli jsou na mobilu nebo na desktopu a zmeni podle toho interface) ale chovat se to musi jinak. Android je pouze na mobily a tablety, podobne jako Metro. Nicmene, android je postaveny na linuxu, takze by nejspis slo upravit to tak, ze na desktopu budu mit linux a na mobilu android. Nebo by treba mohli opravit windows, aby ukazovali metro jenom na mobilu a na desktopu se chovali normalne (tj. rekneme jako Win 7).

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Tak metro je především na dopravu osob, v cizině pak síť prodejen (Makro). Ale ano, v obojím se telefony dají a používa:-)

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Staci si koupit Smartfone (ano i oni maji) nebo tablet s HDMI a pak jen usb HUB protoze bud budete napajet zerizeni a nebo pripojite ovladaci zarizeni. Samozdrejme na velke obrazovce mate android a smatfone/tablet na prikazi prez dotykovou obrazovku neraguje.

Proste co chci rict je to ze lidi co maji HDMI tak staci koupit kabel a USB hub.

Zajimalo by me jak tahaj obraz prez USB a nebo ta jejich stanice ma vlastni procesor a pamet kde je system a jen se to synchronizuje a posilaji prez usb data ale obraz musi pocitat stanice?

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

moje prestava jak ta stanice muze fungovat:
Jedna se o mini pocitac ktery se pomoci micro usb pripoji ke smartfone a "hackne" ho nastavi wifi a propoji se bezdratove s mini pocitacem a prez wi-fi jde obraz a ovladani aplikaci na smartfone. Prakticky by micro usb slouzil pak jen jako nabijecka.

Proc si myslim ze je tento zpusob realny? jelikoz tohle se uz pouziva staci program teamviewer, nainstalujete jak na PC tak i ve smartfone zadate heslo na propojeni a mate propojeny PC a smartfone a smartfonem ovladate pc jen vyvojari si pohrali a otocili smer ze pocitacem ovladate smartfone.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.