CDR.cz - Vybráno z IT

Duchovní nástupce X-Comu, Xenonauts, plánuje návrat v podobě druhého dílu

Xenonauts Hlavni
Pravděpodobně si každý z vás vybaví XCOM: Enemy Unknown, remake původního kultovního UFO: Enemy Unknown, z roku 2012. Co vám ale mohlo uniknout, je Xenonauts, který se svojí verzí remaku mnohem více přiblížil originálu a nyní plánuje i své pokračování.

Xenonauts se při svém vydání v roce 2014 těšil vlídnému přijetí, jak ze strany odborné veřejnosti (až na nás), tak i ze strany komunity. Ta si jej dokonce oblíbila natolik, že skupinka nadšenců, kterým vývojáři poskytli přístup ke zdrojovému kodu, vytvořila vylepšenou verzi s podtitulem Community Edition

Toto vše pravděpodobně zahrálo na dobré struny lidí ze studia Goldhawk Interactive, kteří jsou za Xenonauts zodpovědní. Nasvědčuje tomu nedávné vyjádření ze strany vývojářů na svém komunitní foru, kde celou záležitost rozebírají. Celý příspěvěk je k nalezení zde.

Xenonauts 2

"Odezva komunity ohledně možného pokračování byla pozoruhodná a ušla dlouhou cestu, aby nás přesvědčila o tom, že by pokračování byl dobrý nápad," hlásají autoři na svém fóru. 

Vývojáři mají v plánu v pokračování natropit spoustu změn, mezi kterými například spekulují o převedení hry do 3D. Redesignem by prý měli projít i "ufouni" nebo letecké souboje. Ve zkratce lze říct, že se tvůrci snaží o rychlejší zážitek s větším důrazem na variaci a naopak menším důrazem na mikromanagement.

Xenonauts 1

Pokud jste první Xenonatus neměli možnost hrát a dosud jste jej nikde ani neukořistili, ať už ze strachu z kvality hry či jiného důvodu, tak právě pro vás je tu nový Humble Indie Bundle 15 - odkaz. Ten kromě prvního dílu Xenonauts obsahuje i tituly jako Skullgirls nebo Planetary Annihilation, tradičně za symbolickou cenu. 

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Duchovní nástupce X-Comu, Xenonauts, plánuje návrat v podobě druhého dílu

Žádné komentáře.