CDR.cz - Vybráno z IT

Gameplay záběry z nového DOOMa vyvolávají vzpomínky na první dva díly [E3 2015]

Doom View
Návrat legendy je potvrzen, oznámen a již se ukazují první ukázky z hraní. V id Software se sice už nenacházejí lidé za onou střílečkou z 90. let, ale zdá se, že k tomu nejsou třeba, aby se nový DOOM stal dobrou hrou. Inu, podívejte se sami, jak titul vypadá.

E 3 Special 2015 Intel

Příchod nového DOOMa, legendy v FPS žánru, nenechá spát žádného milovníka stříleček. DOOM 3 se bohužel vydal trochu jinou cestou než jeho starší dva kolegové. Nicméně čtvrtý díl slibuje návrat ke kořenům, tedy odklon od hororu a opětovné oprášení čistokrevného prožitku ze střelby a eliminace zplozenců pekla.

V rámci konference firmy Bethesda došlo na uvolnění hned několika záběrů ze samotné hry. Trailer se samozřejmě snaží co nejlépe prezentovat samotný titul. Ukazuje tedy velkou míru násilí, akční přestřelky, skvěle nadesignovaná monstra a různé typy zbraní. Žádné okolky, prostá nefalšovaná akce, která nemá daleko k povedenému Wolfenstein: The New Order.

Ukázka přímo z hraní utvrdí diváky v tom, že se vývojáři vydávají správnou cestou a že hra poskytne přehršel zábavy. Z půlení monster motorovkou a stříkanců krve lze rozpoznat, že si id Software nelámou hlavu s nějakým ratingem, což je (minimálně v případě této značky) skvělá zpráva. Nový id Tech 6 engine vypadá v běhu také velmi pěkně, a proto se vše bude i dobře sledovat.

Multilplayerová ukázka vzbuzuje naděje na rozčeření vod, kterým kralují křižníky Call of Duty a Battlefield. Došlo i na oznámení takzvaného DOOM Snapmap, který umožnuje sdílet a rychle navrhovat mapy pro nadcházející titul. Pokud se studio do tohoto titulu opře, tak se videoherní průmysl může dočkat toho, že se značka DOOM nebude spojovat jen a pouze s malým týmem v čele s programátorem Johnem Carmackem a designérem Johnem Romerem.

DOOM vyjde již příští rok na jaře pro počítače s operačním systémem Windows, na konzole PlayStation 4 a Xbox One. Těšíte se na návrat legendy nebo patříte mezi skeptiky? Jak vzpomínáte na původní hry?

Nezapomeňte sledovat herní sekci CDR pro kompletní přehled všech novinek z letošní E3 výstavy. Po celý týden vás budeme zásobovat denně desítkami článků, díky kterým vám nic neunikne. 

Zpravodajství E3 2015 ve spolupráci se společností Intel

Děkujeme za zápůjčku výkonných zařízení s procesory Intel Core.

Lenovo IdeaPad Y50-70 a Dell Latitude E7450

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Gameplay záběry z nového DOOMa vyvolávají vzpomínky na první dva díly [E3 2015]

Čtvrtek, 18 Červen 2015 - 22:44 | Virtualizátor | No ale o tý rubačce prostě původní Doom je!...
Úterý, 16 Červen 2015 - 21:02 | Michal Klacik | Dobrý den, děkujeme za upozornění, opraveno.
Pondělí, 15 Červen 2015 - 22:58 | DDR0 | Tak nic moc, opět se vrací k dětsky bezduché...
Pondělí, 15 Červen 2015 - 19:57 | PHiLiPZ | Id Tech 5 novinka nie je, novy Doom by mal...
Pondělí, 15 Červen 2015 - 19:52 | cyberreality | nevim, me to spis pripomina pohyb tako jako v...
Pondělí, 15 Červen 2015 - 17:33 | corwin78 | Budu velmi zklamán, pokud se neobjeví verze pro...
Pondělí, 15 Červen 2015 - 14:56 | doomcz | těšíme se, těšíme... od trojky už pár let...

Zobrazit diskusi