CDR.cz - Vybráno z IT

Earin - nejmenší Bluetooth špunty pro poslech hudby na světě

Earin
Pryč s kabely a objemnými sluchátky. Hudbu můžete kvalitně poslouchat i s drobnými bezdrátovými Bluetooth sluchátky.

Nový projekt na serveru Kickstarter.com slibuje změnu v poslechu hudby. Švédská společnost Earin zde představila nová minimalistická Bluetooth sluchátka Earin, která si posluchač vkládá přímo do uší.

Špuntová sluchátka Earin mají rozměry 20 x 14 x 14 mm, takže jsou přibližně stejně velká jako klasické špunty, ale už z nich nevedou žádné dráty. Jedná se o údajně nejmenší bezdrátová sluchátka na světě. Jelikož jsou vyrobena z plastu, disponují také nízkou hmotností, která je zhruba pět gramů. Koncovky ze silikonu zajišťují uživateli dostatečné pohodlí při nošení. Earin jsou obdařena reproduktory Knowles SR-Siren, jsou propojitelná ke smarpthonu nebo jinému chytrému zařízení přes Bluetooth 4.0 (nebo také Bluetooth 3.0). Dále splňují standard IP54, což znamená, že jsou odolná proti prachu a postříkání vodou.

Earin Earbuds

Speciální kapsle pro přenos sluchátek má na délku 62 mm, zatímco průměr činí 18 mm. Kompaktní pouzdro slouží kromě schování sluchátek také k jejich dobíjení díky vestavěnému 100mAh akumulátoru. Samotná sluchátka Earin disponují dobíjecí Li-Ion baterií s kapacitou 50 mAh. Na plné nabití vydrží hrát dvě a půl až tři hodiny. Když je přes kapsli dobijete, získáte šťávu na další tři hodiny. Kvůli malým rozměrům nelze špunty dobíjet jiným způsobem, pouze přes kapsli, která slouží jako dokovací stanice připojitelná přes klasický USB konektor.

Tvůrci získali ke své kampani potřebný obnos pro výrobu sluchátek Earin levou zadní a nyní si je můžete předobjednat na Kickstarteru za cenu 119 dolarů (přibližně 2400 korun). V balení najdete kromě sluchátek a praktického pouzdra rovněž náhradní náušníky a dobíjecí kabel. Termín dodání je naplánován na leden 2015.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Earin - nejmenší Bluetooth špunty pro poslech hudby na světě

Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 18:31 | Choze TM | Já mám za to, že kvalitní poslech hudby pomocí...
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 15:28 | Thomas Needle | Tak si je přivažte provázkem ... třeba k telefonu...
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 14:49 | Miroslav Jasso | Já mám asi nějaké špatné uši a tyhle špunty mě...
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 10:57 | Anonym | Me by se to i libilo, ale ta vydrz baterky je moc...
Čtvrtek, 19 Červen 2014 - 00:09 | BTJ | Spunty do usi ...... bluetooth (OMG) ........

Zobrazit diskusi