CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Echodyne představil nový MESA radar pro autonomní vozidla, armádu i letectví

Na te antene neni zajimave to, ze nema pohyblive soucastky, jak se snazi autor uvest, ale ze je udelana z metamaterialu (a zaroven asi bude dostupna komercne), a tedy tak mala.

Pole anten bez pohyblivych soucastek se pouziva uz od roku 1905:
https://en.wikipedia.org/wiki/Phased_array

Metamaterialy jsou pomerne nova vec. Ale presto o metamaterialech je v clanku jen jedina zminka, kdezto cely odstavec autor rozebira princip svazku anten.

Tak mam pocit, ze nekdo z nas nepochopil co je dulezite. Bud ja, nebo autor, ktery si precetl letacek a udelal z toho clanecek.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, že v původním textu byly odkazy na wikipedii a mnoho dalších zůležitých vysvětlujících odkazů, ale nějak to neprošlo přes finální korekturu v cdr :) a taky to mělo jiný nadpis. Já nejsem "novinář", jsem elektroinženýr, takže nechávám finalní korekci na cdr. Navíc cdr není ti samé jako IEEE Transactions on Industrial Electronics a čtou ho všichni nejen někdo kdo má pgs, takže i teenageři a normální lidi bez vš. Tomu také musí odpovídat náplň. Pro profesionály je tu http://www.guide2research.com/journals/ , kde si můžou labužit .... Do cdr posílám články v .docx a oni je převádí do html takže sem tam něco asi vypadne. Musel bych to konvertovat sám. To jsem navrhoval, ale asi se to nelíbilo. Je tu taky možnost zveřejňovat to jako "zjednodušený html dokument" exportovaný z wordu. Pak zůstane vše zachováno. Přidávat vzorce do textu, myslím, není pro cdr dobrý nápad.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nějaký odkazy na wiki a spol. vidím ve zdrojiích pod článkem, nejsou to ony?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

krom wikipedii ty odkazy ve zdrojích jsou uvedeny, takze zbytecna diskuse... ale stejne spis bych to resil nejakym informovanim v clanku, nebo navaznym clankem. nez preodkazovanim na vice informaci na ofiko dokumenty v anglictine kterym asi malodko z nas rozumi v odbornym jazyce

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.