CDR.cz - Vybráno z IT

Elektrický longboard E-Go Cruiser jako stvořený na delší cesty

Až třicet kilometrů rychlostí 20 km/h si můžete užít na prkně s ovladačem v ruce. Žádné odrážení nohou, jen nastavte rychlost a kochejte se přírodou.

Společnost Yuneec přináší všem nadšencům longboardů unikátní novinku s názvem E-Go Cruiser. Jedná se o robustní elektricky napájený e-board ke sportovnímu vyžití. I když má E-Go Cruiser na trhu mnoho konkurentů (například e-boardy Evolve a ZBoard), Yuneec zákazníkům nabízí několik vlastností, které u jiného produktu nenajdete.

Yuneec E-Go Cruiser se může pyšnit dojezdem až 30 kilometrů na jedno nabití. Společnost Yuneec tohoto vynikajícího výsledku docílila, jelikož využila technologii elektrické hnací jednotky, kterou vyvíjí pro své produkty z letecké divize.

Hexakoptéra Flying Eyes HX3

Na stránkách Flying Eyes se například dozvíte něco o chystané hexakoptéře Flying Eyes HX3, která byla v následujícím reklamním spotu hlavním filmařem.

E-board E-Go Cruiser je poháněn řídící jednotkou, která propojuje lithium-iontovou baterii a hnací motor s výkonem 400 W. Nabíjecí baterie s kapacitou 7,8 Ah je umístěna v patentovaném vodotěsném krytu, který mění svůj tvar v závislosti na pohybu desky. Vše můžete intuitivně ovládat pomocí bezdrátového dálkového ovládání, které váží pouhých 60 gramů. Tlačítky kromě rychlosti měníte také styl jízdy. Součástí ovladače je svítilna pro noční jízdu a indikátory, které vás budou informovat o stavu baterie prkna i ovladače. E-Go Cruiser překoná až desetistupňové převýšení a na plné nabití vydrží tři až pět hodin.

Rozměry longboardu jsou 960 x 275 x 128 mm. Prkno je poměrně lehké, váží pouze 6,3 kilogramu a unese jezdce o váze až 100 kilogramů. Maximální rychlost činí 20 km/h. Více informací najdete na stránce E-Go.com, kde si můžete E-Go Cruiser předobjednat za 514 euro (asi 14 tisíc korun). Prodávat by se mělo od března 2014.

Pro osvětlení pojmu nezasvěceným čtenářům, longboard je ve své podstatě skateboard, jehož délka se pohybuje okolo jednoho metru. Oproti skateboardu má větší a měkčí kolečka, čímž je prkno stabilnější a nevydává tak hlasité zvuky. K základním druhům patří Pintail, Kicktail, Lowered a Drop Through. Longboard se hodí především k překonávání delších vzdáleností.

Líbilo by se vám řídit spíše něco jiného? Co takhle mohutný jednokolový skateboard, se kterým se nemusíte starat o držení stability.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Elektrický longboard E-Go Cruiser jako stvořený na delší cesty

Středa, 12 Únor 2014 - 23:48 | Spirit_pcf | Mam 600w board starsej generacie a s bateriami 3x...
Středa, 12 Únor 2014 - 23:09 | Spirit_pcf | Osobne by som radsej doporucil toto: http://www....
Sobota, 8 Únor 2014 - 23:27 | onelook | Dojezd je uváděný ve formě "až", tedy...
Sobota, 8 Únor 2014 - 12:30 | JoHnY3 | Hispteři a freekulíni prostě přes 80 Kg neváží,...
Sobota, 8 Únor 2014 - 12:12 | Xspy | Hmm 100Kg ... safra to chci toho tolik ?...
Pátek, 7 Únor 2014 - 17:52 | Janadruhou | Nějak mi všechno co se poslední dobou začíná...

Zobrazit diskusi