CDR.cz - Vybráno z IT

Elon Musk najal veterána z Formule 1: Čeká vozy Tesla nejrychlejší výměna pneu?

Formule
Přijedete ke stanici, během několika málo sekund vám doplní palivo a ještě přezují pneumatiky. Scénu jako z Formule 1 by brzy mohli zažít majitelé elektromobilů značky Tesla.

Vizionář Elon Musk už světu ukázal stanice pro rychlou výměnu baterií u svých vozů Model S, kdy je schopen automobil "nabít" během tří minut. To podle všeho není dost a poslední oznámení hovoří o najmutí posil z Formule 1. Jedná se konkrétně o vedoucího mechanika Kennyho Handkammera, který pomůže s přípravou revoluce pro servisování běžných automobilů.

Handkammer během 25 let u závodů vyhrál titul mistra F1 společně s Michaelem Shumacherem a Sebastianem Vettelem, přičemž společně s týmem Red Bull stanovil světový rekord v roce 2013, kdy zvládli zastávku v boxech za 1,9 sekundy. Ukázkové video výše ukazuje zpomalené záběry zastávky, která trvala 2,05 sekundy.

Tesla

Uvidíme co konkrétně bude mít Handkammer na starosti, ale dá se očekávat, že se to bude týkat rychlých servisních a dobíjecích zastávek pro automobily z dílen Tesla Motors.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Elon Musk najal veterána z Formule 1: Čeká vozy Tesla nejrychlejší výměna pneu?

Čtvrtek, 30 Duben 2015 - 13:27 | Anonym | spise bych ocekaval ze bude mit na starost...

Zobrazit diskusi