CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k eScan jako komplexní ochrana PC nabídne češtinu a lepší ochranu před ransomware

nabídne češtinu? :D dnes už asi předpokládám standart

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bohužel ne u diskutujících ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, standard by to měl být, ale spousta známých programů se u nás stále prodává v cizím jazyku. Například oblíbený O&O defrag nebo SpeedCommander. Zajímavé je, že oba jsou vytvořeny v Německu. Autor SpeedCommanderu tvrdohlavě trvá na tom, že ho nepovolí přeložit, takže je dostupný jen v němčině a angličtině.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám poslední dobou instaluji Aviru ve Free verzi, předtím jsem dával Avast, ale ten mě začal iritovat neustálým obtěžováním.
Jinak k samotnému článku:
http://cdr.cz/sites/default/files/escan_portfolio.png
Ehm ... to otáčení objektu a autokorekce z wordu :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tě dost lituji, protože Avira je známá velkým množstvím falešných poplachů na viry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eScan, Kaspersky, NOD, Avira a dalsi a dalsi urcite jsem na nejakeho skveleho hrace na trhu zapomnel, jsou to vsechno skvele antiviry, ktere proste uzivatele ochrani pred nebezpecim, o tom nema cenu vubec diskutovat.
Ale proc by mel domaci uzivatel platit za neco, co poskytuji systemy Windows 8 a Windows 10 uz v zakladu pres Windows Firewall a Windows Defender?
-proste dle mych rozsahlych zkusenosti jen vyhazovani penez, kdyz uz jsem za to jednou zaplatil v cene licence Windows.

P.S. Na starsi systemy jsem fanousek pro domaci uzivatele zcela zdarma Comodo (staci i Comodo Firewall se zabudovanou ochranou Viruscope, rozsahlejsi Internet Security netreba).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, mam stejnou zkusenost. Snad jeste i v sedmickach vysel microsoft security essential jestli se nepletu. Ja teda jeste sem tam projedu system freewarem SpyBot Search&Destroy... Jinak komercni antiviry uz nepouzivam odhadem tak minimalne 11 let a nezaznamenal jsem problem, ale taky nemam nelegalni craknuty software a neoteviram podezrele prilohy apod., coz bude mit s bezproblemovym provozem asi taky hodne co docineni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A existuje nějaký důvod proč si to pořizovat misto kasperskyho, který totéž nabízí už nějakou dobu a umí to lépe?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je nějaký opravdu smysluplný důvod, proč pořizovat nějaký placený antivir místo toho, co má Windows 10 už v instalaci???
Osobně MSE instaluji už od dob Win7, protože na něm oceňuji zejména bezúdržbovost s minimem dotazů. Jiné antiviry byly ještě před několika lety nepoužitelné pro BFU , protože dotazy typu: "Můžu povolit svchost.exe přístup na internet" naprosto nechápali, ale co se naučili velice rychle bylo, že když kliknou vždycky na ANO, nebudou je ty hlášky otravovat....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože ty "neplacené" od MS se ukázaly k ničemu? viz třeba
www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ha, ha, jenze pak nedavej odkaz na cinknute testy placene z penez antivirovych firem.
Windows Defender ma vyborne vysledky a ze nezabrani nekolika malo pravdepodobnym scenarum vubec nevadi, protoze mas mit zapnuty Windows Firewall, ktery to resi a ktery se samozrejme pred testy AV vypina, coz je uplny nesmysl z hlediska testovani Defenderu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu že se jedná o testy různých konkurenčních firem tak je podobná poznámka poněkud mimo.
Pokud máš více jiných testů co potvrzují tvoje tvrzení tak je dolož....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Testy primo od MS si dohledej pres Google, pokud se ti nelibi, tak vez, ze vypovidaci hodnota techto radoby testu s vypnutym Defenderem, coz je standardni metodika vsech AVfans, aby ty testy vysly dobre pro ruzna obskurdni reseni, je na stejne urovni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně uveřejněné testy jsou nedůveryhodne, zato test od MS , tedy přímo dané firmy je "stejně důveryhodný" (navíc nejsi ani schopný dát odkaz).... a teď o té perníkové chaloupce!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.pcworld.com/article/3107611/security/respect-windows-10-secur...

...a v češtině ho mají hned na vedlejším webu zde:

http://www.cnews.cz/microsoft-si-muze-gratulovat-hackeri-uznavaji-zabezp...

I tyto články si redaktoři vycucali z prstu ?
Jedno je ale jisté - Windows Firewall je nedoceněný a málo propagovaný samotným Microsoftem, přitom je velmi účinný a jednoduchý - vlastně taková „naklikávačka“ ......

Ostatní závisí na chování uživatele - jak píše ados nade mnou. Hold když někdo musí nebo neumí krást a kliká na kdejakou polosvlečenou slečnu atd., tak dobře mu tak - nechť má nakaženo a zasekáno své zařízení i 10 x denně :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si děláš legraci? Ten článek žádné testy neobsahuje a odkazuje se na prohlášemi MS! A ten druhý článek neobsahuje vůbec nic co by se přímo týkalo antivirů, natož aby to souviselo s tím prvním v češtině.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft si výsledky pravděpodobně pro marketingové účely nevymyslel.... i když to zní dost šíleně.
Jen si myslím, že výsledky jsou určeny uživatelům naprosto neznalé v oblasti bezpečnosti. Ti by měli mít pouze omezené účty hosta..... a dnešní škodná jako rootkity, spyware, malware, ransomware, cryptware, atd. stejně ani většina dnešních bezpečnostních balíků v podobě internet či total security stejně nepochytá, nepozná a pustí dál.... - tak k čemu to....
Nechci se dál hádat, ale ty výsledky jsou podle mne určeny těm co o bezpečnosti nikdy moc nečetli a ani je to moc nezajímá a ne tobě, mne, či jiným kteří alespoň něco tuší o co jde....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"microsoft pravděpodobně pro marketingové účely nevymyslel" :0)))))))))
Je mi líto místo aby jsi ukázal nějaké srovnávací testy tak sem dáš tohle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Srovnávací testy jsem nikde nenašel, ale stejných tvrzení o verzi 4.10 je všude na to samé téma dost.
Jen mne štve, že nikde není k dohledání podrobná metodika testování z oné letošní Black Hat konference. To by mne a nejen mne docela dost zajímalo.........

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Sorry sice nemám žádná fakta, ale říká to MS (nebo ho pár lidí papouškuje) tak to bude pravda", to nemůžeš myslet vážně? Pokud by skutečně ta aplikace za něco stála milerád na ni přejdu, ovšem napřed chci vidět nějaké výsledky, ne jen marketing...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx: Zcela vážně doufám, že nejsi z oboru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sa cudujem ze nepropagujete este aj McAfee.
vo vacsine testov ma eScan priemerne vysledky.
ink Andreasa (av comparative) zivi hlavne sponzoring od AV spolocnosti, tak je velmi objektivny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se ten clanek tady objevil, tak si rikam - zase nejaka reklama. Ale pak se divam ze nema nikde zadne oznaceni "PR clanek" a pod clankem normalni diskuze (coz bylo donedavna u PR clanku druhe rozlisovaci znameni) a tak si rikam ze jde asi o nejaky pokus oprasit zase jednou tema antivirovych ochran.
Ted na nej koukam znovu a divam se ze neni udany autor clanku. Tak jak je to - je to clanek redakce, nebo reklama s nove nastavenymi pravidly?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj Vendelíne, jedná se o klasickou recenzi. Chtěli jsme článku trochu pomoci a "oprášit", jak říkáš, téma antivirových ochran, tak jsme ho na pár dnů (do neděle) napoutali na PR pozici, a proto zmizelo jméno redaktora. Děkuji Ti za příspěvek, protože máš pravdu, že to mohlo být pro někoho matoucí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Avast Free používám a mám v nastavení zatrženo "Tichý/Herní režim". Tzv. otravné oznámení vyskočí zhruba jednou za půl roku. Je to vážně tak moc? ☺

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.