CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Facebook Messenger na Androidu. Jak se ho zbavit? (ROOT)

Já po 5 letech a 4 mobilech (vždy highend modely) s Androidem před pár týdny přešel na Windows Phone (opět highend) a zatím si na zasekanost systému ani RAM nemůžu stěžovat. :-)
Jinak v mém případě jsem naopak nechápal lidi s aplikací pro FB, protože Messanger jsem používal kvůli push notifikacím u zpráv, zatímco na FB samotný jsem používal jen prohlížeč, protože v aplikaci spousta věci nefungovala.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Já si také na zasekanost ani RAM nestěžuji, jak je vidět, volné ji je dost. Ale prostě každá aplikace nějaký minimální vliv na baterii mít bude. A v tomhle případě se jedná o aplikaci naprosto nepotřebnou.

Standardní FB aplikace je pro mě pohodlná - je to rychlejší jak web, vše na jednom místě a s nějakou nefunkčností jsem se prakticky nesetkal a to využívám Beta programu.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ste mi teda objavili novinku :) Staci ist do spravcu aplikaciek, zvolit messanger a kliknut na "disable". Ma to tu samu funkciu aku opisujete v clanku a neni treba ani ziadnej zbytocnej appky a uz vobec nie rootnuty mobil. (htc one)

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Ne všichni výrobci smartphonů s Androidem mají u detailů aplikace tlačítko "Disable" viditelné. :(

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Divim sa teda, ale mate pravdu. Povazoval som to za zakladnu funkciu kazdeho Android OS, ale zda sa, ze to maju vyrobcovia naozaj customized. Mam uz 3. HTC telefon, tak som to pokladal ako samozrejmost. V tom pripade beriem spat, co som napisal vyssie. :)

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

U většiny výrobců je toto jen u aplikací, které jsou v telefonu "při dodání" a nejdou odinstalovat - jako google plus a dalších. Aplikace co jdou odinstalovat mají tuto možnost, neboť většinou je to to co chcete :)

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Na starém HTC Desire Z to není vůbec, ani u předinstalovaných, ani u doinstalovaných app.
A v čínském NEO N003 to taky nevidím, opět ani u jednoho druhu aplikací.
Z mé zkušenosti tedy plyne, že je to jaksi zamotané. :)

Každopádně kvituji odvolání diskutujícího výše, taková sebereflexe se v diskuzích málokdy vidí. :)

+1
+36
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.