CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Film jOBS: Očima a ušima redakce CDR

mimo to doporucuji recenzi http://www.fffilm.name/2013/08/recenze-jobs-40.html
Myslim, ze to doplnuje obrazek o tom filmu z hlediska "filmove kvality".
Osobne jsem zklaman, slysim v podstate ze všech stran to same (coz nakonec potvrzuji i zde v clanku lide, kteří jsou z oboru a presto davaji okolo 50%), takze na ten film pro jistotu vůbec nepujdu.

Musim rict, ze mne naprosto UCHVATIL Social Network, film jsem videl vícekrát a ještě se na nej jiste podivam, a tohle me fakt mrzi, cekal jsem od toho něco malicko podobného :-(

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

V súčasnosti by mal vznikať ďalší film o Jobsovi od Sony Pictures, ktorého scenár má na svedomí Aaron Sorkin, scenárista práve Social Network.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tady taky recenze: http://blog.factor6.cz/?p=924

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Neustale obavy z Ashtona Kutchera... vsak uz davno ukazal, ze hrat umi, at uz v Butterfly Effect nebo That 70's show. Nejvetsi problem filmu je zkreslovani faktu a idealizace Jobse... sam Wozniak film slusne zkritizoval, prave jedine, co skutecne pochvalil, byli herecke vykony, ale nikoliv uz herecke interpretace - konkretne samotneho Jobse, ktery je ve filmu vyobrazen jako jakysi pocmag a genius, ackoliv Jobs byl predevsim manager a to jeste bezpaterni (=uspesny).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A je v tom filmu zobrazen i charakter tohoto pana, ze je to vlastne despoticky fasista, ktery vyhazoval lidi z prace na zaklade cestovani ve vytahu a ze se jej bali lidi potkat osobne, aby je jen tak z rozmaru nevyhodil ?

No ted ma tento chlapek o cem premyslet a bude muset vsechny sve ciny splatit, dokud je nevykoupi, nechtel bych byt jeho dusi ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ale o to víc bolí absence velkolepých představení iPodu... Autor si nevšimnul, že už skončily reklamy, co? O čem asi tak byla hned první scéna?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jestli jsem to dobře pochopil, první scéna bylo představení iPodu zaměstnancům Applu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jste mě jen utvrdili v tom, že na tento film nemám chodit a nekazit si dojem z Pirátů ze Silicon valley.

Mimochodem na vánoce jsem dostal překlad Steva Jobse z pera Waltera Isaacsona. Mezi největší perly v překladu řadím "Silikonové údolí". Proto jsem si zkopíroval anglickou verzi (autorské poplatky a mizerný překlad jsou už zaplaceny v české verzi) a čtu originál. Tam to tak zprzněno být nemůže.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.