CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Filmový průmysl požaduje po ISP blokování streamovacích portálů

A bude za to filmovy prumysl neco platit? Jo aha .. nebude. Hm, tak ne no.
(hovorim coby pracujici clovek v IT sfere a ony tyhle "pozaduje" veci se jen tak sami od sebe nenastavi).

Treba ve vzdalene budoucnosti filmarum dojde, ze uzivatel musi vynalozit nemale usili na shlednuti piratskeho snimku, plati za pripojeni, ceka na ulozto,hleda titulky, atd atd atd .. kdyby byla jednodussi a levnejsi cesta, radi ji uzivatele vemou. Ale kdyz jen pri pusteni koupeneho DVD na me vyskoci 5 reklam a musim projit pres 2 menu, tak at se nedivi, ze sahnu radeji po ripu, co se pusti hned.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Však je tu OSA, BSA a jiní, kteří dostávají nemalé penízky z našich nákupů HDD a jiného na které si ukládáme SVOJE data a SVOJE autorská díla. Tak ať si ze svého zaplatí takovéto legrácky. Až zjistí, že vynakládají nemalé penízky na něco co nemá technicky smysl, možná jim dojde, že by mohli změnit i ten prastarý obchodní model.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že ta investice za dvouletou licenci na VPN nebyl vůbec blbý nápad ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Není nadto řešit náklady na svoje obchodní praktiky tak, že je hodím na někoho jiného pomocí nekompetentních soudů...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to , nebo tu všichni vidí stejný problém ? ... Nenadešla i pro filmová studia už doba změnit distribuční formát a přestat natahovat ruku , když zákazníci přivykli on demand formátu ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že ve vedení podobných firem nejsou mladí a perspektivní lidé, co vyrůstali společně s moderními technologiemi, ale naopak jsou tam většinou staří dědci, co jsou naprosto neochotni něco měnit nebo přijmout nevyhnutelné změny...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hmm a definuj starého dědka. Přecijen moderní technologie jsou s námi už desítky let. I těm co s výpočetní technikou vyrůstali je dnes u nás minimálně přes 40 a na "západě" přes 50. Nemyslím si že by to byla otázka věku. Navíc dnešní mládež se ve výpočetní technice vyzná hůř než ta před 20 lety.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Každý tu píšete o jiné skupině lidí. Jedni vydělávají peníze na licencích a autorských právech a s velkou pravděpodobností ani netuší jak ten svět IT funguje. Druhá skupina jsou IT-čkáři, kteří bez ohledu na věk alespoń tuší jak to funguje. No a potom je tu skupina, která je někde mezi, nepatří ani do jedné skupiny a ti bohužel často rozhodují o tom jak by to mělo fungovat. Takže potom páni poslanci a soudci se pletou do něčeho o čem ani netuší jak to v praxi funguje jak na straně IT, tak na straně obchodních praktik . Jak jinak by mohli legislativně podpořit výpalné namísto toho aby té první skupině dali najevo, že se musí přsizpůsobit i oni. Čest vyjímkám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ale ti slavní poslanci co o tom nic nevědí mají všecky ty odborníky placené jako poradce k čemu? Nebo to snad funguje tak že se tma jako "odborníci" protlačí jen lidi z osa?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ti slavni poslanci maji jako poradce svoje kamarady a ne odborniky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážený nebuďte naivný. Jediné čo ľudia chcú je všetko ihneď a zadarmo ! Ak by sa dal stiahnuť samotný PC alebo tlačiareň tak to urobia. Ľudia začnú platiť za "data" až keď nebude iná možnosť. A nehovorte mi že je to o peniazoch. Zákazník má v garáži zaparkované 3 autá, ale nekúpi si ani posraný windows.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. Pokud mi někdo zajistí odpovídající službu, rád zaplatím a ani mně nenapadne trávit čas složitým hledáním nějaké verza zadarmo. Je ostudou že doteď neexistuje pořádná databáze všech filmů odkud bych si to za pár drobných (podobně jako třeba aplikace na mobil) stáhnul a nemusel nikde nic hledat.
Ti co nezaplatí nikdy jsou "studenti" co nemají co s časem a nemají peníze a ti stejně nezaplatí nikdy tudíž nikomu ani nemohou způsobit "škodu".

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych si nebyl tak jisty ze uzivatele streamovacich portalu prejdou na jine metody ... technicky zrucni uzivatele na streamovani kaslou a zasadne stahuji. Uzivatele streamovacich portalu tak moc zrucni nebudou ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.