CDR.cz - Vybráno z IT

Filmový Zaklínač oficiálně potvrzen! Série několika filmů pokryje knížky

nepřehlédněte
Witcher 3 En Wallpaper Wallpaper 10 1920 X 1080 1433327726
Jedna z nejlepších RPG sérií, které kdy vznikly (a patrně i hra letošního roku, co se týče Zaklínače 3), se dočká filmového zpracování.

Zaklínač převedený na filmové plátno není do jisté míry až takovou novinkou. Už v roce 2001 jej zpracovali samotní poláci v režii Marka Brodzkiho, kdy Geralta z Rivie ztvárnil Michal Zebrowski. Nutno podotknout, že následující herní trilogie si vzala inspiraci pro podobu bílého vlka právě z tohoto seriálu. Upozorňujeme i na existenci filmu ze stejné produkce, jedná se ale ovšem o seriál se sestřihanou stopáží.

Ač bylo pěkné vidět ikonu Fantasy v živém pohybu, nejednalo se o příliš dobré snímky. Po úspěchu herní série se není ovšem čemu divit, že o zfilmování je nyní mnohem větší zájem. Tato příležitost se naskytla společnosti The Sean Daniel Company (Mumie), a na svá bedra si jej vezme režisér Tomasz Baginski. Jeho práci můžete znát z krátkometrážních filmů Katedrála (nominace na Oskara), The Animation Show, Padlé umění, Kinematograph a Ambition. Sérii Zaklínač dále přinesl jednotlivá intra ke každé hře.

Za scénáristku byla zvolena Thania St. John, která psala scénáře k seriálům jako Buffy, přemožitelka upírů; Chicago Fire a Grimm. Studio doufá, že se z jednoho filmu bude moci stát série, aby mohlo pokrýt příběh knížek. Herního světa by se filmy neměly dotknout, neboť je autor předlohy (Andrzej Sapkowski) nepovažuje za kanonické. 

Witcher Fan

Mads Mikkelsen ve filmu Age of Uprising (s fanouškovským photoshop zásahem do podoby Zaklínače)

Herci ještě zvoleni nebyli, ale nechává to alespoň prostor pro spekulace. Kohopak byste rádi viděli v roli Geralta z Rivie, Ciri, Triss, Vesemira, Marigolda, atd.? Ostatně na teoretizování máme čas až do roku 2017, na kdy je plánována premiéra. Do té doby můžeme i odtrhovat lístky sedmikrásky, zda se bude jednat o úspěch či neúspěch.

Přestože je záslužné, že se někdo postará o filmové zpracování takto oceňované série, je přirozené, aby byla skepse na místě. Nechceme nikterak podlamovat zkušenosti zvolených osobností, ale rozhodně se nejedná o tak silná jména, která by v každém podnítila stoprocentní důvěru.

Diskuse ke článku Filmový Zaklínač oficiálně potvrzen! Série několika filmů pokryje knížky

Pondělí, 9 Listopad 2015 - 18:55 | HKMaly | Jedina povidka co si pamatuju ze byla po konci...
Neděle, 8 Listopad 2015 - 20:50 | Psycho Mantis | co se vám nezdá na konci knižní předlohy...
Sobota, 7 Listopad 2015 - 10:39 | Lojza Suchánek | Tak tak...Naopak jsem byl "zklamany" z...
Sobota, 7 Listopad 2015 - 10:28 | corwin78 | Trošku bych poupravil, že film Zaklínač z roku...
Pátek, 6 Listopad 2015 - 18:49 | HKMaly | Cetl jsem zaver zaklinace. To mysli vazne,...

Zobrazit diskusi