CDR.cz - Vybráno z IT

Firefly se nevzdává, připravuje nový díl strategie Stronghold [GC 2015]

Strongholdn
Člověk by si řekl, že po vlně neúspěchů, které britské studio Firefly se značkou Stronghold už od vydání druhého dílu provází, půjde série k ledu. Firefly ale svou práci milují a vzdát se jí nehodlají.

Gc 2015 Banner

Příběh o skutečné lásce k vývoji her a oddanosti ke zvučné značce teď píše britské studio Firefly. Když v roce 2001 světu představili první Stronghold, zažili nevídaný boom a následný Stronghold: Crusader zafungoval možná ještě víc.

Od té doby to šlo ale se značkou veskrze z kopce. Stronghold 2 nebyla dobrá hra, fantasy odbočka v podobě Stronghold: Legends se pak do univerza nehodila. Plamínek naděje vysvitl po dlouholeté pauze a oznámení Stronghold 3. Ten ale přinesl inovativní grafiku i novou herní mechaniku, což se ale nezdařilo ani trošku.

Stronholdn 2

Firefly pak znovu po tříleté pauze zariskovali v minulém roce. To světu představili Stronghold: Crusader 2 a definitivně si podkopali vlastní hradby. Že dělali špatné své nové hry bylo smutné, ale pochopitelné. Stronghold 1 a Stronghold: Crusader, nejlepší dva díly série, si ale fanoušci hanobit nechtějí. To se bohužel stalo a ani tady Firefly ve větší míře potlesk nesklidili.

V rámci letošního GamesComu přispěchali s oznámením, že nic nevzdávají. Ve značce stále vidí potenciál a pracují na dalším Strongholdu pro PC. Vývoj je prý teprve v rané fázi, a studio nám tak nemůže ukázat ze hry takřka nic. Prohlašuje ale, že sleduje diskuze hráčů na Steamu, na fórech i sociálních sítích a ví, co si od značky Stronghold žádají a jakým směrem by se měli ve vývoji ubírat.

Pohádka hezká, ale historická fakta nám zatím ukázala dvě vítězné bitvy následované čtyřmi potupnými prohrami. Prozatím hra nese pouze pracovní název Stronghold Next. Jako výplň čekací doby má sloužit Stronghold: Kingdoms pro mobilní platformy. Ten teď vyjde jako MMO strategie pro iOS. Co od něj čekat nastiňuje video výše.

Zpravodajství Gamescom ve spolupráci se společností Playman

Playman - Playclub

Děkujeme za partnerství hernímu VIP obchodu Playclub.

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Firefly se nevzdává, připravuje nový díl strategie Stronghold [GC 2015]

Čtvrtek, 6 Srpen 2015 - 17:19 | Martin Mikula | Poslední dobrý Stronghold byl Stronghold Crusader...
Čtvrtek, 6 Srpen 2015 - 15:46 | Godgige | Tohle bude Clash of Clans hadr ... takže bohužel...
Čtvrtek, 6 Srpen 2015 - 15:22 | ica sk | Po Legend mám všetky diely a je to moja obľúbená...

Zobrazit diskusi