CDR.cz - Vybráno z IT

The Flock je onlinovka, která po svém vydání přestane časem fungovat

The Flock 3
Ukončení multiplayerových her, na které už jejich hráči zanevřeli, je bohužel běžnou praxí. Mnoho titulů je nuceno ukončit podporu už po několika měsících. The Flock se rozhodlo s tímto dopředu počítat a omezenou životnost aplikovat jako herní mechaniku.

Čím více se herní trh naplňuje dalšími online hrami, tím je těžší, aby se některá z nich uchytila. Delší dobu se sluní pouze hrstka her, které už však mají svoji pevnou základnu hráčů (bez potřeby přesedlávat na jiný titul). Ty otrlejší sice fungují dále, ale v jejich lobby je pusto a prázdno. 

The Flock 1The Flock 2

The Flock se aktuálně nachází v uzavřené Alphě, do vydání má tedy ještě daleko (odhadem by ale letošní vydání stihnout měl). Už teď jsou však vývojáři z holandského vývojářského studia Vogelsap přesvědčeni, jak naloží s pravděpodobným úmrtím. Ortel si podepsali dobrovolně sami, dalo by se říci.

Hráči se chopí členů rasy The Flock, jakýchsi monster, která jsou zlákána tajemným artefaktem. Pokud se jej hráč zmocní, stane se „nosičem“, dokud nezemře nebo se artefaktu nezmocní jiný Flock. Cílem je zůstat nosičem co nejdéle a ostatní monstra zabíjet. 

Háček je ovšem v tom, že si hra vede globální statistiky, kolik monster zemřelo. Při vydání hry se stanoví celková populace Flocku, která se bude s každým úmrtím snižovat. The Flock tedy budou představovat skutečnou rasu, kterou postupem času hráči dočista vyhubí.

Dosažením nuly (= vyhubením rasy) ukončí hra svoji podporu a bude stažena z prodeje (aby zákazníci nekoupili zajíce v pytli). Stávající hráči se pouze zúčastní finální závěrečné mise, která ukončí "příběh", a poté se hra nadobro vypne.

The Flock 4The Flock 5

Herní náplní se nejedná už jen z popisu o nějaký zázrak, který by asi dlouhodobě strhnul statisíce. Rozhodně jde ale o zajímavý přístup, který by mohl herně figurovat i jako jakási motivace. Když umřít, tak se ctí. Co na The Flock říkáte? Odradil by vás od koupě nebo naopak? 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku The Flock je onlinovka, která po svém vydání přestane časem fungovat

Úterý, 21 Červenec 2015 - 16:41 | Psycho Mantis | autoři to určitě mají promyšlené: pokud to bude...

Zobrazit diskusi