CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Gangsteři se vrací! Mafia 3 oficiálně oznámena a odhalena

Genus loci vem čert ... Konečně je vidět hustou trávu a porost . Zatraceně naposledy jsem si takto liboval u hry byl Gothic 3 , kde člověku vyrazili zbraň z ruky jedna dvě a najít ji pak v členitém terénu dalo dost práce .... pokud jste srabácky nevypnuli porost . Hratelnost se tím hodně změnila. Od té doby to ve hrách bylo použito minimálně a v open world ještě méně .
Konečně bychom se mohli podívat na jihovýchod , Everglades ... vzestup utlačované rasy .Joj Mafia nemusí být stále jen o taliánech ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky nechapu proč by to mělo být blbe jít dopředu s časem! Navíc zrovna tohle se stalo u M2, že se hlavní děj posunul časové dopředu, o dost. Přeci M1 konec 20.-40. let a M2 40.-50. léta... Bylo by jen dobre, když bychom se zase posunuli dal v čase do 60-70 let, kdy mafie rozhodne nezahalela! Pořádně kary z konce 60 let by byly super, stejně tak novější zbrane, hudba, prostředí, vliv vietnamské války (např pašování drog z Vietnamu, zbraní) atp., pěkně pomalicku by se to blížilo 80. létům, kterým vévodí dosud Více City!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

osobně je mi jedno, kdy se mafia 3 bude odehrávat. Jediné za co se modlím, je aby byla hratelnost delší než u dvojky

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Neposerte to.
Já vás prosím, jenom to neposerte! Nechceme nic víc, než Mafii 1 s novou grafikou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No hele po tom, co jsem dohral GTA V, by mi to asi "nestacilo".
Totiž GTA jasne ukazalo, ze jde mozne udelat velmi velky, relativne zcela otevreny svet. Mafie (obe) byly velmi uzavrene, neslo tam delat nic mimo toho, co bylo nalinkovane (ok, v jednicce to tak nevadilo, pac takova byla doba, ale u dvojky uz me to docela stvalo). V tom GTA je mnoho drobnosti, typu ruzne nahodne generovane eventy, kterých se clovek muze ci nemusi zucatnit a podobne. Lokace jsou obrovske a relativne otevrene.

Plus multiplayer - v tom GTA mi to GTA online neprijde nic moc, ale obecne je to bozi napad a pokud by to někdo dotáhnul do nejake lepsi urovne, tak bych za tu hru dal klidne svůj mesicni plat :-))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mafia není GTA a doufám že nikdy nebude. GTA styl "můžu si dělat co chci" je dobrý na bezmyšlenkové vyblbnutí, ale není za tím žádná hlubší myšlenka, smysl. Jenom zabíjíš čas.

Mafia 1 má naprosto dokonalý přípěh, který může závidět I Titanic nebo Popelka (první co mě napadlo, snad je to názorné). Příběhové hry jsou pak logicky lineární, protože nelineární příběh se dělá blbě. A věřím že se shodneme, všichni milují Mafii pro ten příběh, atmosféru a detailnost. :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jsi zapomněl na reálnost - překročíš rychlost, projedeš na červenou, dáš někomu po tlamě a hned po tobě jdou chlupatí pokud to uvidí. Vjedeš do zatáčky moc rychle - vyjedeš ven nebo to obrátíš na střechu, vrazíš do sloupu a ten tě zastaví, neodlétne jak z papíru...atd.
V každém případě jednička Mafie zabodovala příběhem o tom žádná, v dvojce taky nebyl špatný, ale jaksi ta hra nebyla dodělaná, šlo poznat že tam už byli tlaky od vydavatele. Škoda no, tak velké propracované město, ale jaksi to nedostalo šanci se pořádně ukázat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to jsem taky zapomněl, díky! Snažil jsem se zůstat stručný. :D GTA pro mě skončilo, když v GTA bylo narozdíl od tlačení aut v předchozích dílech možno pěšky tlačit 100 tunový vlak.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hral jsi GTA V?
V te hre je pribeh imho velmi zajimavy a musim rict, ze me skutecne zajímalo, co se bude dit dále a zvlast s jednou postavou jsem velmi soucitil :-)
coz uz se mi u hry douho nestalo.
Mafia 1 - super pribeh, ano. GTA V - imho mnohem lepsi pribeh / scenar, ale to bude dane nejspíše delkou hry, která ja vyrazne delší (samozrejme za podmínky, ze nas ten pribeh vcetne vedlejších dejovych linek zajima a ty vedlejsi dejove linky plníme).
Rozhodne NENI pravda, ze v GTA V si delas co chces a jen zabijis cas - samozrejme muzes, o tom zadna. Ale jenom plneni questu, které tvori dej, mi zabralo cca 50 hodin herního casu, a to jsem prosim NEDELAL vlastne ani minutu nic, co by nejak s questy nesouviselo (plus dalších tak 10 hodin jsem si delal blbosti okolo, jako ze jsem hral golf, tenis, chodil lovit a tak, ale to jsem delal vlastne az uplne na konci hry)
Imho jsi tu hru nehral / nedohral, protože jinak nechapu o cem to mluvíš, protože jses imho uplne mimo, bez urazky

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nehrál, protože za ten zabugoavný přeportovaný brak tolik peněz nedám. :) Daj se i tam tlačit auta pěšky?
Hrál jsem všechny předchozí díly a GTA bylo vždy primárně pro "vykravení", příběh prakticky nikdo neřešil.
Mafia přišla s velice originálním příběhem a ještě originálnějším vyprávěním příběhu. Také měla nenucený humor. To je lepší než délka. GTA mnoho originality nepřinesla v žádném díle.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jo, takze nehral, ale o to zasvěceněji o tom hovoris. VSE, co tomu vytykas, v te hre neexistuje. A naopak, pribeh je v te hre na spickove urovni, humoru je tam mraky. Do toho slang a humor vyplyvajici z neceho, co bych nazval "stret ruznych kultur". Nikdy bych necekal, ze se ve hre budu divat na TV na nejaky seriál a budu se u toho rehtat na cele kolo....
A to rikam jako oldschool hrac, který zacinal s hrama na XTcku...
Btw ja nehral prechoz dily (akorát ten uplne první, chvili), takze nevim, co bylo předtím. Rozhodne GTA V je jedna z nejlepších her, jake jsem v zivote hral.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu vůbec srovnání GTA vs Mafie, už to samo o sobě nedává smysl, ty hry spolu nemají pranic společného vyjíma očividného a to že hrajete za "padoucha sympatika" ale to tu za chvíli může někdo přijít s tím že Hitman je lepší v tom a tom. Mafia obecně se soustředí právě na nostalgii atmosféry, kterou si dneska lidi vybavují značně idilicky, ale ta hra nebo hry tam prostě sedí, příběh je primárním vodítkem celé hry, o strohosti se nedá mluvit. Vzpomeňme si že už jsme si zde zaboxovali, kradli auta (ne jak v GTA bum do okna, chvíli houkání a hotovo), jezdili závody, stříleli jako snipeři atd atd. Dostanete se tu ke všemu možnému a daleko víc vás to překvapí, uchvátí než kdyby ste měli těch možností mrak, navíc perfektně udělanej dabing jen dokresluje strhující atmosféru hry.
Oproti tomu GTA absolutně pomíjí detaily, fyziku a reálnost a soustředí se jen na fantazii hráče, chceš skočit na motorce do řeky? Jasně proč ne. Chceš střílet bezdomovce, taky můžeš. Chceš testovat maximálku nějakýho bouráku a nestarat se o save proč ne. Ta hra dává takřka nekonečný možnosti, je to už takovej virtuální svět kterej mnohdy připomíná Sims. Hrál sem naposled GTA 4, ale silně pochybuji že by změnili koncept hry. Děj to jistě nějaký má, ale věřím že většina lidí mnohem víc času věnuje toulkám po městě.
Obě hry mají svoje kvality, ale za sebe můžu říct že takové očekávání další mise a takový strach z toho že tahle je možná už ta poslední sem jinde než u mafie nezažil.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Zas a znovu, co jsem psal vyse - v GTA V je VELMI silnej pribeh, rozmanitejsi nez v obou Mafiích dohromady - a to jsem VELKY fanoušek Mafii, a to obou. Prave ze i tam delas milion ruznych věci, sniperske mise, zavodni mise, atd atd.
Ano, fyzika tam funguje jinak, vice arkadove (ale ona byly samozrejme arkadove i Mafie, ale méně). Ja nerikam, ze Mafie ma mit takovou fyziku - to ne, libilo se mi, jak to bylo zvlaste v jednicce. Ale davam GTA V jako priklad hry, která ma obrovsky svet, ten je funkcni, da se v nem delat cokoliv, presto ma vynikajici pribeh, dej, nahodne generovane questy a da se tam delat mraky, ale mraky nepovinných věci od ruznych zavodu, ruznych her (golf, tenis, sipky), da se jit na striptyz, tam se da zbalit kurva, s ni se da dojet domu...proste ten svet uz je docela funkcni ve smyslu, ze není sterilni "takhle jsme ti to nalajnovali, tak to tak budes hrat, a zadnou jinou zabavu tu nenajdes"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výjimečnost Mafie 1 byla postavená na týmu, který ji dělal včele s Danem Vávrou, bez toho týmu to dopadne jako dvojka a možná i daleko hůř..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dan Vávra pracoval i na Mafii II, ale nakonec utekl dřív než byla hra dokončena. Uvidíme co dokáže s novým týmem Warhorse Studios a připravovanou hrou Kingdom Come: Deliverance.
Jinak pokud někdo neviděl - https://www.stream.cz/slavni-neznami/10005379-daniel-vavra-tvurce-celosv...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebo lépe ..... Pokud konečně postaví Mafii proti GTA (souhlasím , že v 5 dílu z něj zůstaly jen cirkusové radovánky :(((( ) . Uvidíme co na to 2K ,...... které však vlastní obě značky a Mafie byla doposud tou cíleně degradovanou .
Dospělý příběh jde udělat i u open world hry , doba pokročila . Bude ale na něm vůbec dělat ještě někdo z moraváků/čechů ?
Pravdou je , že Operace Flashpoint stála za něco , jen když ji dělala Bohemka.... 2K se od Codemasters neliší :( . Stejně za vše špatné v Mafii 2 mohli angličáci .

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mafiu 3 robi niekto iny ako jednicku. Takze nedufam ze sa dockame pribehu a atmosfery ako v jednicke. Mafia 2 mala uplne blby manazment a je to "nedodelek" skoda toho

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.