CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Staňte se generátorem elektřiny: Budoucnost nabíjení sází na chytrou kůži!

To mi připomíná jednu sci-fi povídku, kde vynálezce vymyslel generátor elektřiny ze zbytečných řečí. Stačilo chvíli blábolit a přístroj vygeneroval dostatek energie, kterou šlo napájet malá zařízení po celý den. Představte si ten potenciál, kdyby se něco podobného připojilo k internetu :-).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S takovým generátorem by posranci a serátoři uživili noční osvětlení celé Prahy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co Prahy, uz ted ti nasi kecalkove uzivi celou republiku, navic energii jeste vyvazime, takze kecaji az az. :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Kolik energie bychom potřebovali, abychom nabili mobil/tablet? Potřebujeme nabít tak 40kJ. Máme nějakou účinnost, ale dejme tomu vydaná energie pohyby kůže by byla 80kJ.Běžný člověk, pecivál denně spotřebuje/vydá tak 130kJ*váha. Otázka kolik procent připadne na "ohyby kůže" a o kolik by se člověk musel více hýbat. Osobně si myslím že už jen díky ohebnosti a přizpůsobivosti kůže to bude velmi malé procento a by pak člověk nabil mobil musel by se z pecivála stát atletem... (a nebo se rozklepat zimou :) )

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Spousta těchto nápadů dost ignoruje zákon o zachování energie. Holt místo nabíjení ze sítě bude potřeba víc žrát :-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je jak ten "napad" (beztak na kickshitu), kdy si clovek v noci da na drzku masku a roztaci maly vetracek, ktery generuje energii, to fakt muselo napadnout uplneho curaka, nechapu, ze vubec vyrobili prototyp ..... clovek po noci nevyspany, bolehlav, ale hlavne, ze udrzel mobil pri zivote, OMG!
Co se tyce treba kineticke energie uz jsou snad desetileti hodinky, ktere se natahujou kineticky .... pripadne tak uz 20let nazpatek mel kamos digitalky s peltierem ..... na chytre hodinky, ktere by se zapinaly, jenom kdyby bylo semtam potreba, by to stacilo ...... ale kdyz to musi mit 8 GHz procesoru a bezet neustale a barevny QHD display, tak to holt nestaci a musi se nabijet 2x denne .....

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak někdo musí to musí prevzit po Jarovi Cimrmanovi a zjistit, ze tudy tedy ne :-) Někdo ty slepe ulicky objevovat musí :-))

Btw - občas se shodneme, občas brutalne ne, coz o to, v takovýchto chvilich s tebou obvykle souhlasim, no obecne - co mas proti Kickstarteru?
Jedna věc je kritizovat, ze něco, na co se ještě nevybralo, tudíž je to zatím v risi snu, se tu uz prezentuje jako hotova věc - ano, to je nesmysl.
Ale jinak je to fajn věc - pro me osobne je to jedna z tech "férových" moznosti, jak zjistit, jestli lide skutecne o něco mají zajem ci ne a pokud ano, tak jak takovou věc rozjet.
Další moznost jsou pak třebas ruzne dotace a podobne, a to zase nemam rad ja...
Cely ten systém mi prijde dobry a ferovy. O co zajem je, to se zaplati, o co není, to zanikne v zapomneni. Tak byto imho mělo byt...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Obecne proti kickstarteru nic, akorat spis se uz u me rozvinul takovy nepodmineny reflex (ano uz se to da nazvat nepodminenym:o) ve vztahu k cdr, kdy tu jista Olga Kolkova porad dokola pise i nejakych supertruper peechovinach z kickstarteru ..... ani bych se nedivil, kdybych ten xicht-vetrak na nabijeni pochytil zrovna zde od teto autorky a zrovna to bylo na kickstarteru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.