CDR.cz - Vybráno z IT

[Aktualizováno] Geocaching soutěž aneb jak jsme pro vás uložili kešku v terénu

geocaching_lg
Připravili jsme pro vás v rámci našeho IT výletu kešku u Kostelce nad Černými lesy. Povedlo se vám ji najít opravdu v rekordním čase a vzhledem k hluboké noci bylo prý kolem místa určení docela rušno.

Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké je to mít na zádech plnou polní, k tomu přibalenou spoustu hardwaru a spát s tím vším na podzim v lese? Naši redaktoři to poznávají na vlastní kůži a už se nemohou dočkat, až všechny své zbylé zážitky ve formě videí a článků ukáží světu.

mapa_pokladu

Během náročného dne plného úkolů a složitého brodění bahnitým terénem se nám konečně povedlo zanechat uprostřed krajiny něco, co kromě fotek a videí dokazuje naší přítomnost v lesích. Na jednom z míst, na něž jsme se po ranním promoknutí vypotáceli, jsme ukryli vlastní CDR "kešku".

O co se vlastně jedná? Malá ukrytá schránka, běžně obsahující nejrůznější podivnosti a dárky, skrývá v tomto případě kód, který musí první nálezce zaslat na přiložený mail. Pokud bude opravdu první a zašle jej ve správném tvaru, dostane od nás dárek, který stojí za to.

GIC-DICE-Plus-493x277

Výhrou je totiž herní ovladač Dice Plus, díky němuž je možné ovládat tablety a další mobilní zařízení s iOS a Androidem. Herní ovladač jsme vám představili v článku Pohled na Dice+, miniaturní kostka plná senzorů jako nejlepší herní ovladač pro mobilní zařízení? [Gamescom 2013].

Již během velmi brzkých ranních hodin se pod článkem objevily první komentáře značící, že akce vzbudila zájem:

"Tak ve 23:00 jsem si precetl clanek, ve 23:15 uz jsme sedeli v aute s predpokladanym prijezdem v pul jedne rano (z Jablonce nad Nisou celkem štreka)... No zkouseli jsme to z jedne strany (stran) z druhe strany (zavora), takze nic...bohuzel to fakt chce za svetla, takze prvni nalezeni prenechame nekomu jinemu no :-) hodne stesti :-)

PS: nez se mi povedlo zaregistrovat a z mobilu tohle sepsat, tak jsme za Mladou Boleslavi :-D" napsal tvara_cz těsně před třetí hodinou. V noci to muselo být skutečně složité a vzhledem k umístění ve skalách i nebezpečné.

Komentář uživatele Vrata však dokazuje, že najít kešku i v noci možné bylo: "Mám jiííííí - ale jestli jsem byl první těžko říct. Je tu docela rušno a to jsou 3 ráno. Aspoň že jsem z vedlejší vesnice a nemám to daleko." Potvrdil nám to i správně zaslaný kód, takže gratulujeme výherci Dice Plus! :)

IMAG0295

Přibližné souřadnice byly následující: 50°0'58.298"N, 14°48'14.400"E


Projekt IT Výlet vznikl ve spolupráci se společnosti Intel Corporation

Intel-logo

Partneři projektu:

Intel-logoalwil   Snímek obrazovky 2013-11-08 v 15.54.25
umax

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku [Aktualizováno] Geocaching soutěž aneb jak jsme pro vás uložili kešku v terénu

Pondělí, 11 Listopad 2013 - 20:02 | Lukáš Voříšek | My děkujeme za nemalé odhodlání, přeci jen vyjet...
Pondělí, 11 Listopad 2013 - 00:36 | Václav Rašín | teda že se dostanu až do článku jsem ani nedoufal...
Neděle, 10 Listopad 2013 - 02:59 | Vratislav Boch | Mám jiííííí - ale jestli jsem byl první těžko...
Neděle, 10 Listopad 2013 - 02:52 | Václav Rašín | Tak ve 23:00 jsem si precetl clanek, ve 23:15 uz...

Zobrazit diskusi