CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Nezničitelný dron? Jednoduchá řešení mohou být ta nejlepší, to musíte vidět!

da se to nekde koupit? :)

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem odborník na létání věcí ale toto není kvadrokoptéra ale dron. Mě se koncepce moc líbí. Ještě by to chtělo více kamer a z obrazu vymazávat ty mřížky a zmenšit to tak na 10cm průměr. A už s tím půjde lítat jako ve hře Magic Carpet.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

To záleží, čemu říkáš dron. I kvadroptéra může být dronem. Tohle kvadroptéra ale opravdu není - nemá 4 rotory.
Já si pod dronem představím autonomní (robotickou) jednotku, což tohle taky není. Ale dron se říká i dálkově ovládaným strojům. Sice nevím, kde se model s FPV (firts person view) změní v dron, ale budiž.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Dron je z anglického "drone" tedy bzučet, hučet ... takže jak to bzučí a létá, tak je to drone ;-) Ovšem správně by to mělo být označení pro bezpilotní letoun čímž je myšleno, že nemá kokpit s řidičem uvnitř. To, zda je řízen na dálku nebo se jedná o autonomní jednotku je nepodstatné... Dle této definice by ovšem do této kategorie měli spadat všechny létající modely ovládané na dálku, tj. vrtulníky i letadla což přináší chaos, protože dřív to byly modely a nyní to jsou jak modely tak i drony...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá věcička, ale použitelná takřka výhradně jen v městské zástavbě. Kupříkladu do přírody už rozhodně není. Stačil by první silnější závan větru a kolize s větvemi stromu — a už se právě díky této ochranné konstrukci nevymotá.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Ja se obavam, ze z kolize s vetvemi stromu se nevymota zadny dron.... at uz s konstrukci, nebo bez..

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.