CDR.cz - Vybráno z IT

Pryč s maily od tchýně: Nechte za sebe rozhodnout, který e-mail je důležitý

nepřehlédněte
Inbox By Google
Číst a třídit poštu do složek umí kdejaká z dostupných aplikací či služeb. Co to ale zkusit trochu jinak. Google přichází s chytrým nástrojem Inbox pro automatické rozpoznání důležité pošty a snadnější orientaci pro uživatele. Zatím je služba jen na pozvánku.

Inbox se po několikaletém vývoji podívá na světlo světa. Služba, za níž stojí tým kolem Gmailu, má nabídnout něco kompletně jiného, než běžná mailová schránka. Má se zaměřovat na obsah, na kterém uživateli opravdu záleží.

Email kdysi začal jako jednoduchá služba pro zasílání digitálních zpráviček v rámci kanceláře. Po 30 letech a se smartphony v kapsách je však už tato myšlenka dávno překonána. I dnes, v době sociálních sítích hraje tento komunikační nástroj důležitou roli.

Zpráv, které do našich schránek každý den dorazí, je více než kdykoliv jindy. Problém je však ten, že důležité informace se nachází uvnitř a už jen protřídit co je důležité a co ne, je běh na dlouhou trať.

Inbox by měl problém se zdlouhavým tříděním pošty vyřešit za uživatele. Vedle automatických kategorií, které minulý rok dostal Gmail, přibyla možnost zvýraznění důležitých informací. Google zkrátka provede analýzu zprávy a vypíchne důležité informace. Ať už je to tedy začátek akce, adresa či fotografie, měl by je mít uživatel bleskově na očích. Software se bude automaticky učit podle akcí uživatele a podle toho do budoucna upraví způsob jakým bude vybírat důležité zprávy.

Google Inbox

Upomínky, asistent i poznámky

Vedle výběru priorit nechybí možnost tvorby časových upomínek s upozorněním či poznámek ve stylu Google Keep. Zároveň se aplikace snaží fungovat jako asistent, kdy např. při online rezervaci letenek vytáhne link pro online check-in a zobrazí jej uživateli.

Samozřejmě vás aplikace nebude nutit vše dokončit v daný termín a nechybí možnost posouvání upozornění. Ta funguje jak na základě času ve stylu "upozorni mě v 5 hodin odpoledne", nebo na základě lokality, kdy si nastavíte místo, kde se upozornění zobrazí - šikovné.

Chcete Inbox vyzkoušet? Bez pozvánky to nepůjde. Pozvat vás může někdo z kamarádů, nebo zkuste štěstí na adrese inbox@google.com, kam zašlete email - může být i prázdný. Aplikace je dostupná pro zařízení s Androidem i iOS.

Zdroje: 

Lukáš Voříšek (Google+)

Šéfredaktor nového technologického magazínu inSmart.cz. Autor je fanouškem revolučních technologií a projektů, jako je fotoaparát Lytro a minipočítač Raspberry Pi. Dříve přispíval do magazínů PCTuning a Stahuj. S nadějí čeká na den, kdy nebude muset sedět u klávesnice a vše obstará čip v hlavě...

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Pryč s maily od tchýně: Nechte za sebe rozhodnout, který e-mail je důležitý

Čtvrtek, 23 Říjen 2014 - 15:05 | Zyklon | Děkuji nechci :-). Nedávno jsem rušil všechny...

Zobrazit diskusi