CDR.cz - Vybráno z IT

Google I/O 2015 - přehled očekávaných novinek

Google Io 2015
Přípravy na vývojářskou konferenci Google I/O 2015 v San Francisku jsou v plném proudu. Na jaké inovace se můžeme těšit tentokrát?

Program letošního Google I/O ve dnech 28. a 29. května byl zveřejněn a celý internet se zabývá otázkou, co se za tím či oním názvem přednášky skutečně ukrývá. Odhalení některých novinek však není až takový oříšek. Zde je výčet těch nejdůležitějších částí keynote...

Android M a Android for Work

Můžeme se těšit na představení nové generace operačního systému Android M, který sesadí z pomyslného trůnu aktuální verzi Android Lollipop. Přesný název s kódovým označením by měl být upřesněn za několik měsíců, jakmile bude odhaleno nové zařízení Nexus. Zmínka padne také o novém systému Android for Work, který bude schopen aplikaci přepínat mezi dvěma různými profily. Technologie sice není nejnovější, nicméně došlo k několika vylepšením a přidání podpory BYOD.

Chromecast Hdmi Tv

Google Chromecast první generace

Chromecast 2 a Google Cast

Už to jsou dva roky, co Google začal prodávat oblíbené streamovací zařízení Chromecast. V rámci vylepšování technologií streamování obrazu a zvuku pro domácí sítě by tak firma mohla přijít s čerstvou druhou generací Chromecastu. Google se také chystá rozvířit debatu spojenou s používáním více obrazovek najednou v rámci Google Cast, což by se mohlo líbit fanouškům her. Že by Chromecast 2 umožňoval hrát na více obrazovkách najednou?

Android Wear a Project Ara

Google se chystá aktualizovat také svou platformu pro nositelná zařízení. Chytré hodinky Apple Watch přece jen potřebují konkurenci. Android Wear dostal mimo jiné vylepšené uživatelské rozhraní, podporu Wi-Fi připojení a pohybových gest. Na konferenci nemají chybět ani novinky spojené s projektem modulárního telefonu Project Ara. Společnost by mohla odhalit nové moduly a nové prototypy tohoto revolučního smartphonu.

Google Ara

Android Auto

Androidům pro automobily je věnována samostatná část programu. Platforma Android Auto by se měla objevit na konci tohoto roku ve vybraných vozech Acura, Chevrolet nebo Honda. Doufáme, že Google ukáže, co všechno bude systém umět.

Oficiální keynote Google I/O se bude promítat v několika větších městech v rámci akce Google I/O Extended 2015, která má aspoň trochu nastínit atmosféru konference tuzemským fanouškům. Streaming bude probíhat mimo jiné v Praze, Brně, Ostravě nebo Plzni. To pravé město pro vás si můžete najít na interaktivní mapce.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Google I/O 2015 - přehled očekávaných novinek

Úterý, 12 Květen 2015 - 18:08 | HKMaly | Urcite to nebude tak strasne jako Windows NT na...
Úterý, 12 Květen 2015 - 15:21 | BTJ | Android auto - z toho fakt mrazi .....

Zobrazit diskusi