CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Google spouští první instantní aplikace bez nutnosti instalace

Proc v clanku nejsou zadne detaily o zpusobu provedeni? Je to porad streamovani (jak bylo psane v clanku z konce roku 2015), nebo ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je to tam, co prudíš

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

neprudim. proste to nevidim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nezájem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde si to muzu spustit? Na windows samozrejme, kdyz jde jenom o link, tak by to mohlo fungovat, javu, natoz lagroid bych si do pocitace, natoz telefonu nepustil ....... ajooo, ona je to picovina, co se tvari, ze neudela skodu ..... jo taaaaak, ona se CELA (POCHOPITELNE!) aplikace stahne do mobilu, akorat tam nikde nezustane ..... a kdyz ji chcete znova, tak ji znova celou tahate .... to je vyhodne kdy? ..... hmmmmm ........ hmmmmmmm ..... asi nikdy? .... nestacilo by jen udelat slozku "picoviny", kde by se podobne "aplikace" stahovaly (typicky asi ten milion zcela zbytecnych aplikaci hospod, kadernictvi, obchodu, zarovek, IoT kravin ......) a kdyz by doslo misto, tak by se postupne umazavaly a netahaly se aspon znova? ..... co uz by asi nebylo tak cool ....... jako co ten gugl posledni dobou vymysli, z toho zustava rozum stat .... tesim se na cas, az gugl bude zas jen webovy vyhledavac a vsechny ty ostatni picoviny chcipnou jako se tomu ostatne stalo nastesti zatim vzdy .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No já to pochopil tak , že celá aplikace by se stahovat rozhodně neměla . Snad jen nějaký applet s nutnou cache a komponenty a zbytek by se měl streamovat ze serverů Google. No samozřejmě že škodu nadělat může, ale doufám v google sandbox nebo něco takového právě pro tyto případy .
Smysl bych právě viděl v tom , že google umožní uživatelům zkoušku aplikace výměnou za to , že prakticky kompletní instalaci nebudou v zařízení vlastně provozovat ani po dobu testování vlastnit .
Pokud by doslova realizoval službu "složka Pítchoviny" už by mohl být v konfliktu s autorskými právy (právě proto , že data na zařízení zůstávají ).
Problém je , že právě u těch použitelných jednorázovek si nezřídka nechávají tvůrci platit právě kvůli povaze aplikace . Ovšem nápad je to dobrý , otázka zda se skutečně ty houfy vývojářů přiženou a vše neskončí tak jak tomu u Google bývá (Zavíráme krám , děkujeme za používání ) .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak od toho je snad to tlacitko "vyzkouset" nebo to gugli obchod nema? Jinak aplikace se stahnou cela musi, jedine, co se da dotahat jsou nejake vetsi data nejakych her .... ale na to snad nepotrebujou novou platformu ne? Od toho je snad milion nejakych remote cachi.
Kdyby ten paskvildroid bezel u nich a ja si mohl v browseru pustit jen obrazovy stream a posilat tam zpetnou vazbu jak to maji ty ruzne plejstejsny a xboxy a nvidia (nevzpomenu si na nazvy, nvidia now? nebo go?), tak bych rekl OK.
Ale tohle vypada, ze jen velke data (typicky asi jen priblble mobilni detske hry) se tahaji "on demand" a jeste k tomu se stazena aplikace po pouziti smaze:)
Takze je to vyslovene jen kopie toho, jak je to treba u xboxu (a jiste i dalsich), kdy se pusti hra (stahne se aplikace + prvni level) a zacnes hrat a zbyvajici levely atd se stahnou na pozadi, takze hrajes okamzite a nemusis cekat nez se ti stahnou desitky GB, to samozrejme ma smysl.
Ale aby se ti aplikace sama smazala a pak idealne zacala zdlouhave natahovat dalsi data v prubehu pouzivani a uplne nejlepe z datoveho tarifu, protoze clovek opustil wifi, tak to mi prijde hodne usmevne:o)
Ten xboxi napad je samozrejme dobry. Integrovane mapy mam taky, ze se aktualizujou na pozadi, ale treba mapy.cz se musi updatovat na popredi a nejdou v prubehu updatu pouzivat (ikdyz mozna kecam, mozna se mapovy podklad nahradi az po kompletnim stazeni), ale kazdopadne princip updatu a instalace/doinstalace na pozadi smysl ma ..... ale to gugli smysl nema vubec. Jak rikam, kdyby to byl video stream z jejich serveru, tam palec nahoru, ale takhle .......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si alterego Jardu Crhy? Lebo sa mi nechce veriť že by mohli súbežne existovať dvaja takí ko#oti...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.