CDR.cz - Vybráno z IT

Google Street View: Po národních parcích, podvodních panoramatech a výzkumném středisku CERN přicházejí letiště, stanice metra a muzea

google_street_view_ikona
Začalo to mapováním povrchu Země, pokračovalo fotografováním ulic a dnes ani nemusíte umět plavat, abyste se podívali na korálové útesy pod vodou. Nově Google zmapoval některá letiště, vlaková nádraží a také muzea.

Vývoj musí jít kupředu, jinak bychom byli ještě dnes v pravěku. Google je obrovská společnost, která lidem nabízí plno služeb, jako například Gmail. Nemalou část ale tvoří Mapy a s nimi spojené Street View. Asi neznám člověka, který by si něco přes Mapy nebo Street View nehledal.

Nyní jde ale Google ještě dál. Během posledních let představil Oceány, nedávno pak třeba Benátky a vydal se také na Burj Khalifa. Součástí jsou ale také některá muzea. Kdo by chtěl zadarmo třeba do muzea Porsche, stačí použít Google. Veškerá letiště, stanice a muzea najdete na speciální mapě.

google_street_view_1google_street_view_3

Nejnovější novinkou jsou však evropská a asijská letiště (proč asi je zde jediné americké letiště) a stanice metra nebo vlaková nádraží. Zde už se nabízí otázka, jestli je to nutné a z bezpečnostního hlediska i vhodné. Díky těmto snímkům je totiž možné si předem zjistit, kde jsou jaké bezpečnostní prvky, rozmístění kamer a podobně.

google_street_view_2

Pokud se chcete na některé zajímavosti nafocené Googlem, zajděte do zákulisí. Samozřejmě, některé věci pouhé fotografie nenahradí a chce je vidět na vlastní oči (ovšem někdy to bohužel nejde). Jak ale známe Američany, nedivil bych se, kdyby tyto možnosti zcela nahradily běžné rodinné výlety (jestli nějaké byly) a vše se odehrávalo jen před velkou televizí s funkcí Street View.

A co vy, čtenáři. Používáte Street View? Co byste třeba chtěli v tomto režimu vidět?

Diskuse ke článku Google Street View: Po národních parcích, podvodních panoramatech a výzkumném středisku CERN přicházejí letiště, stanice metra a muzea

Úterý, 26 Listopad 2013 - 20:10 | Ondřej Košťál | Ono je super mapy od obou kombinovat. Každý má...
Úterý, 26 Listopad 2013 - 19:46 | Lojza Suchánek | Prosim, ja jsem přes google mapy ani nic...
Úterý, 26 Listopad 2013 - 17:30 | Zdeněk Pelikán | Teroristé budou takové podklady milovat.

Zobrazit diskusi