CDR.cz - Vybráno z IT

GTA 6 je ve vývoji. Odehrávat by se mohlo v Tokiu

Je tomu teprve pár let od vydání veleúspěšného GTA 5 a za zdmi Rockstar Games už se kutí další díl. Před pár lety zkoumali vývojáři Zemi vycházejícího slunce, využijí své poznatky právě v novém díle?

Psal se rok 2002, když vývojářská společnost RockStar Games vypustila do světa hotové GTA: Vice City. Jeho vývoj trval dva roky a spekulovalo se o tom, jestli by náhodou nebylo skvělé, zasadit hru do některé z asijských zemí. 

Tým odborníků se dokonce několik týdnů pohyboval po Japonsku, aby pořídil referenční záznamy, na základě kterých mělo být rozhodnuto. Vydavatelský magnát Take Two si zaregistroval několik značek, mezi nimi i GTA: Tokio a GTA: Bogota, a nápad pak uložil do šuplíku.

S myšlenkou přesunout sérii na východ se teď po 14 letech znovu vrací. Zahraničnímu zpravodajskému serveru TechRadar zdroje z RockStar Games potvrdily, že vývoj Grand Theft Auto 6 už začal - zatím ovšem nebylo definitivně rozhodnuto o lokaci. Právě Tokio je ale více než horkým favoritem.

Gta Vi Tokyo 2

Znamenalo by to překopat kompletní koncepci hry, musely by zmizet typické napodobeniny slavných amerických vozů a změnit by se musel i humor, při kterém si GTA bere do úst právě Ameriku a dění uvnitř státu. Na druhou stranu se nabízí neokoukané prostředí i nové možnosti, kterými sérii nadále posunout. 

S podrobnostmi by společnosti Take Two a RockStar Games měly přijít už letos v rámci herního veletrhu Electronic Entertainment Expo (E3), konaného tradičně v červnu. Holubi si na střeše štěbetají také o tom, že právě tam by mělo dojít také na oznámení dalšího očekávaného pokračování, to se tentokrát týká značky Red Dead Redemption.

Zdroje: 

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GTA 6 je ve vývoji. Odehrávat by se mohlo v Tokiu

Úterý, 29 Březen 2016 - 20:36 | Vojtech Nekvapil | Tohle bude jen aprilovej zertik. Obvlaste s...
Úterý, 29 Březen 2016 - 13:06 | Tim Prdelník | GTA 6 se v Tokyu odehrávat (hodně pravděpodobně)...
Úterý, 29 Březen 2016 - 12:15 | Tomáš Herodek | Škoda. Já bych raději uvítal nově zpracované Vice...
Úterý, 29 Březen 2016 - 11:57 | XY | To bych spíše bral tu Latinskou ameriku a hlavně...
Úterý, 29 Březen 2016 - 10:37 | aliensok | Tohle bude mít obrovský úspěch právě na východě,...

Zobrazit diskusi