CDR.cz - Vybráno z IT

GTA V vyjde na PC už za několik týdnů. Objevit by se mělo i na nextgen konzolích

nepřehlédněte
gta_screen_1
GamingReplay ve svém oficiálním newsletteru potvrdil, že PC hráči se už brzy dočkají dlouho očekávané (a zatím oficiálně nepotvrzené) PC verze loňského konzolového hitu GTA V.

Už je to hezkých pár měsíců od doby, kdy se konzolisté dočkali své vytoužené pecky GTA V. Mezitím skalním příznivcům PC platformy nezbylo nic jiného, než jen v tichosti závidět a doufat, že se přeci jen v nejbližších měsících Rockstar smiluje a portne tuto hru i na PC.

Minulý měsíc portugalský prodejce videoher GamingReplay oznámil na svém twitteru, že GTA V vyjde nejenom na PC, ale objeví se i na nextgen konzolích PS4 a Xbox One. Potvrdil tak dřívější spekulace, že by se GTA V mohlo objevit i na těchto konzolích. Nextgen konzole mají x86 architekturu, takže by to Rockstaru rozhodně usnadnilo práci.

GTA V na PC bude určitě využívat DX11 efekty, protože poslední dvě hry z produkce Rockstar Games – Max Payne 3 a LA Noire - měly tuto podporu taktéž. S největší pravděpodobností by se ale mohla objevit ještě i podpora DX9 only grafických karet. Měla by být dostupná i 64bitová adresace paměti, takže hra využije i více než 4GB RAM. Textury by mohly být v 2k+ rozlišení (hlavně i díky modderům).

Samotná hra na PC nejspíš vyjde v červnu tohoto roku. Na portnutí San Andreas jsme čekali 7 měsíců, na port GTA IV to už bylo 8 měsíců, a u GTA V by to mohlo být klidně těch 9 měsíců. PS4 a Xbox One verze by jí mohla následovat ještě v ten samý měsíc.

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GTA V vyjde na PC už za několik týdnů. Objevit by se mělo i na nextgen konzolích

Pondělí, 7 Duben 2014 - 17:05 | chatumbabub | poziva asi nejaky slusny meterial :-)
Čtvrtek, 3 Duben 2014 - 19:38 | Martin Malečík | Ty jsi asi hodně mimo co?
Čtvrtek, 3 Duben 2014 - 17:07 | Pavel Kmotr | ono stejnak za moc nestojí. Stačí se podívat na...

Zobrazit diskusi